Sevardheter i Belgien

Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Bryssel

Belgiens charmerande huvudstad kan bjuda på lite allt möjligt. Mest känt är nog Bryssel för att vara säte för NATO och flera andra kända EU konstitutioner, såsom EU kommissionen och EU parlamentet. Men det är faktiskt ytterligare tre saker som staden är välkänd för, nämligen sin choklad, öl och sina tecknade serier. Det sistnämnda är särkilt hedrar på Hergé Museet och den belgiska chokladen kan ni hitta i nästan varje hörn inne i centrum. Det är med andra ord svårt att gå miste om choklad i denna stad, så varför inte göra det till en liten vana på semester att prova olika sorter var dag, t.e.x Neuhaus, Maison Pierre Marcolini, Belvas, Galler Chocolatier och många fler.

Staden är som sagt även känt för öl och sina öltraditioner, därav är ett besök i Bryssel också ett givande tillfälle för att prova några av de skummande och godaste ölsorterna som här finns, på en av stadens barer, caféer eller restauranger. Café kvarteret vid Halles St-Gery eller Rue des Bouches, Slaktgatan, rekommenderas starkt och här finner ni ni trevliga restauranger vart om varandra. Eller ta en tur till Place Jourdan, där ni möts av en kombination av elegans och avkopplande atmosfär.

En av Bryssels mötesplatser är Grand Place som också är en av Europas vackraste platser. Det gotiska rådhuset på platsen byggdes under 1400-talet och Grand Place är faktiskt även på UNESCOs världsarvslista.

Det finns mycket at uppleva i denna stad, speciellt när det kommer till shopping i Bryssel. Alla de kända märkena hittar ni vid Boulevard de Waterloo, men här finns även ett av Europas äldsta shoppingcentrum, Galeries St.Hubert, som går helt tillbaka till 1847 och verkligen är spännande att besöka. Om det finns tid över rekommenderas även ett besök på en av Bryssels många marknader.

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.