Basel

Basel gränsar till både Tyskland och Frankrike vilket gjort att Basel kombinerar det bästa av båda världar. Basel har över 40 spännande museer att välja mellan. Ett populärt museum är Foundation Beyeler som är ritat av den italienska arkitekten Renzo Piano och bjuder på en enastående samling av några av de största moderna klassikerna. Här hittar ni verk av Bacon, Baselitz, Warhol, Ernst Max, Kandinsky, Miró och Rodin för att bara nämna några av de många konstnärer som museet ställer ut. Konstmuseum Basel är också en rekommenderad sevärdhet för de som är intresserade av modern och nutida konst. Här finns en imponerande samling av skulpturer, grafiska verk och målningar.

Basel har 170,000 invånare och är den tredje största staden i Schweiz. Rhen delar den gamla staden i två delar med Kleinbasel i norr och Grossbasel i söder, där även det historiska centrumet ligger. Kleinbasel präglas av stora medicinfabriker och det var bland annat här som den schweiziska kemisten Albert Hofmann år 1938 uppfann LSD, som senare användes i psykoterapi.

Basel bjuder också på shopping och har massor av affärer och butiker. Basel har ett spårvagnsnätverk med 10 linjer som gör det enkelt och bekvämt att ta sig runt. De flesta butikerna ligger i gamla Grossbasler, som har ett nätverk av små smala shoppinggator. Från Freie Strasse till marknadsplatsen och Spalenberg finns flera shoppingmöjligheter, som till exempel Johann Wanner Christmas House eller Manor, stadens äldsta köpcenter. Strax utanför centrumet hittar ni designbutiker och gallerior, besök till exempel St Johann eller Feldbergstrasse.

Skaffa er ett BaselCard. Detta ger er bland annat 50 % rabatt på museum, gratis entré till Basel Zoo, en guidad tur i den gamla stadsdelen, en spännande skattjakt, transport och mycket mer.

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.