Faenza

Staden Faenza ligger på Via Emilia mellan havet och bergen, där vägen korsas av vägen, som förbinder Ravenna med Florens. Faenza, är bäst känd för sin långa keramiktradition, som sträcker sig tillbaka ända till 1100-talet, och som fick stor betydelse för keramikkonsten i hela Italien under renässansen. Därför finns många keramikverkstäder och skolor, där metoderna förfinades och fortfarande tillverkas vackra konstverk finns att se över hela staden. Det finns också många eleganta butiker blandat med gastronomiska upplevelser, vilket kan vara en anledning att ta vägen förbi stadens centrum.

Sedan 1300-talet har Faenza varit en viktig politisk och kulturell mötesplats med starka band till Medici-familjen i Florens. Staden är utsmyckad med många monument, som bibehåller den antika charmen. Det imponerande torget Piazza del Popolo, omgivet av pelargångar, och Piazza della Libertà med den vackra katedralen, som byggdes på 1400-talet tillhör sevärdheterna.

Det internationella keramikmuseet MIC grundades år 1908 innehåller en enastående samling av keramik från olika perioder och olika delar av världen och har givetvis lagt stor betoning på fajansen från Faenza.

På sommaren hålls "martedì d'Estate" eller "sommartisdagar", som är en traditionell begivenhet med utställningar på gatorna och guidade historiska turer till palatsen och kyrkorna, levande musik och provsmakning av lokala produkter. En tur till Faenza kan rekommenderas eftersom staden rymmer mycket vacker arkitektur och har en välkomnande atmosfär. Boka hotellpaket hos Risskov Bilsemester och bila i Italien med hela familjen. 

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.