Glückstadt

Glückstadt är även känt som det lilla kungadömet på Elbe, grundat av Christian IV. Tanken var att det skulle vara en konkurrent till Hamburg och även en befästning och hamnstad. Men tyvärr gick det inte riktigt som den danske kungen hade velat. Idag är Glückstadt en lugn och idyllisk stad, med små gator och en vacker pittoresk hamn. Staden är fylld med välbevarade hus och tack vare stadens läge vid Elbe är det en otroligt vacker stad.

Det finns också bra shopping i gamla stan, ta en promenad och titta på de många vackra och frestande butikerna med personlig service.

Staden har också många vackra och vackert restaurerade byggnader, besök det Gamla Rådhuset, som byggdes 1874, men har behållit den ursprungliga fasaden från mitten av 1700-talet, då det första rådhuset byggdes. Se även Brockdorff Palatset med Detlefsen Museum eller den vackra Wasmer herrgården. "Palais für nuvarande Kunst" är också värt ett besök, palatset för modern konst. Ta eventuellt en guidad tur runt staden och ta del av all dess spännande historier.

En av de många specialiteterna är den traditionella matjessillen, som är mycket mild i smaken, men är i ett hav av omväxlande lager, en underbar upplevelse av sill och snaps hör definitivt hemma vid lunchbordet. I juni hålls "Glückstädter Matjeswochenfestest" där det festas i fyra dagar för att hedra matjessillen och i mars firas stadens födelsedag med en stor fest kallad "KulturMärz". På julen kan man sedan ta del av den mysiga och traditionella julmarknaden "Sternenzauber".

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.