Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Lekve Gård)

De är söta, de äpplen som hänger från träden i de branta, söderliga sluttningarna längst in vid Hardangerfjorden. Det är mitt i detta frodiga landskap - Norges Fruktträdgård - som Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Hardanger Saft- og Siderfabrikk) plockar sina äpplen, från den vidöppna jordbruksbygden Ulvik. När maj månad står för dörren slår alla äppelträd ut i blom, och det är verkligen en förtrollande syn. 

I det vidöppna Ulvik är vintrarna milda och sommarnätterna ljusa, så det är ett perfekt ställe för äpplen av alla de slag. Så här har Lekve Gård planterat 20 olika äppelsorter för Hardanger Saft- och Ciderfabrik, och träden trivs utomordentligt tack vare den lätta jorden efterlämnad från den senaste istiden. Det finns inte så mycket industri i frodiga Hardanger, och det finns inte en enda fabriksskorsten i sikte på Lekve Gård.

Följ med på en rundtur i fabriken och smaka på cidern som produceras på Lekve Gård. Det är alltid spännande att testa något nytt, och ni kan även köpa med er cider direkt från gårdsbutiken. Häng också med på den årliga Frukt- och Ciderturen i Ulvik som går av stapeln varje år med utgångspunkt från Lekve Gård, i samarbete med två andra ciderproducenter i bygden. I samband med turen är det också servering, guidad tur och rundvisning på Hardanger Saft- och Ciderfabrik. Det finns också en restaurang på Lekve Gård som öppnar för bordsservering om ni är ett sällskap på minst 20 personer.

Enligt legenden fanns det lokala munkar som introduceras äpplen till Hardanger på 1200-talet. Sedan blev det fart på den lokala ciderproduktionen efter att socker blev en fri handelsvara år 1858. Idag säljs cider från Hardanger Saft- och Ciderfabrik i butiker över hela landet, och äpplena som plockas här är de allra bästa.

Läs mera...
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.