Jättegrytorna vid Brufjell

De horisontella jättegrytorna på Brufjell skapades under istiden för 20.000 år sedan när havsnivån var högre och är ett intressant utflyktsmål under er bilsemester, inte minst för er som är natur och historieintresserade. Jättegrytorna ligger horisontellt 20 meter över havet och har olika storlekar och vissa är så stora att man kan klättra inuti dem. De höga och grova haven kraschade kontinuerligt mot bergsklättren och skapade slaggarna i bergen som brukade vara högre än Mt. Everest.

För att komma hit kör man väg 44 (Nordsjön-vägen) till Åna-Sira. Kör ner berget mot Åna-Sira, märk skylten "Roligheten" på vänster sida. Kör ner den här lilla vägen mot det lilla samhället.

Parkera på parkeringen på skolan och därifrån, gå ca 2 kilometer längs den lokala vägen mot spåret, njut av de lilla vita husen prickade bredvid vägen och fjorden som löper parallellt med vägen. Vid vändningen börjar vägarna mot Brufjellberget.

Hela resan är märkt med skyltar och målade stenar för att se till att du går i rätt riktning. I en normal takt tar det ungefär en och en halv timme att nå jättegrytorna från början av vandringsleden. Längs vägen kommer du att passera Sandviga stranden. Dess vita stenar och klara vatten är en välkommen lättnad om du vandrar på sommaren.

Läs mera...
Närliggande hotell
2
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.