Sevärdheter

Karlskrona

Karlskrona, belägen i Blekinge län i södra Sverige, är en historisk stad med en rik marin historia. Staden grundades 1680 av kung Karl XI som en flottbas, vilket präglade dess historia och arkitektur. Karlskrona är nu en UNESCO-världsarvstad och är känd för sin intakta barockarkitektur och sina imponerande offentliga byggnader, inklusive Amiralitetskyrkan och Blekinge Museum. Dessutom är marinmuseet i Karlskrona, som ligger på Stumholmen, en av de mest besökta attraktionerna i staden. Museet skildrar Sveriges marinhistoria från 1500-talet till idag och inkluderar en mängd fascinerande utställningar, inklusive gamla krigsfartyg och ubåtar.

Karlskronas skärgård är en annan viktig attraktion och erbjuder en blandning av vackra landskap, historiska platser och naturreservat. Skärgården består av över 1 600 öar, holmar och skär, varav många är tillgängliga med båt. Bland de mest intressanta regionerna i skärgården finns Aspö, en charmig ö med en välbevarad 1700-talsfästning, och Stenshamn, en pittoresk fiskeby på ön Tjurkö. Dessutom erbjuder öarna i Karlskrona skärgård utmärkta möjligheter för vandring, cykling och fågelskådning, vilket gör dem till ett populärt resmål för naturälskare.

I centrum av Karlskrona hittar du Stortorget, ett av Sveriges största torg och hem till många historiska byggnader, inklusive Rådhuset och Fredrikskyrkan. Torgen och gränderna kring Stortorget är fyllda med charmiga kaféer, butiker och gallerier, vilket skapar en livlig atmosfär. Ett annat höjdpunkt är Kungsholms fort, ett imponerande 300 år gammalt sjöfort som erbjuder fantastisk utsikt över Karlskrona och skärgården. Oavsett om du är intresserad av historia, arkitektur, natur eller kultur, har Karlskrona något att erbjuda för alla besökare.

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.