Magdeburg

Magdeburg är med sin fantastiska historiska och sköna grönområden, gamla stadsdel och härliga atmosfär en vacker stad, väl värd ett besök. Magdeburg har genomgått en historia väl värd att ta del av. Under det trettioåriga kriget under 1600-talet blev staden nästintill fullständigt förstört. Detta var ett religions relaterat krig som utspelade sig mellan katoliker och protestanter i det Tysk-Romerska riket. Kriget startade med upproret i dåvarande Bohemia 1618 och kriget avslutades sedan 1648 i Westfaliska freden.

Knappt 300 år senare var kriget igång igen och denna gången blev Magdeburg nästan förvandlat till inget annat än en rykande askkopp under de allierandes bombangrepp i slutet av andra världskriget. Men staden återhämtade sig ännu en gång och överlevde även DDR tiden.

1989 kunde Magdeburg återigen påbörja att sprida sina vingar som den Fenix fågel den visat sig vara. Idag är staden en modern metropol med mycket att erbjuda sina besökare. Staden har flera vackra kyrkor, både katolska och protestantiska, särskilt domkyrkan St. Mauritius och St.Katharina, som är väl värda ett besök. Domkyrkans två torn reser sig högt över staden varifrån ni får en utsikt som sträcker sig flera kilometer.

Ett av de mest kuriösa sevärdheterna i Magdeburg är "Wasserstrassenkreuz Magdeburg", en knutpunkt för floder som förbinder Elben, Mittellandskanal och Elben-Havel kanalen.

Här seglar fartyg i flera riktningar och området omkring bjuder på storslagna mästerverk och arkitekttur.

Passa även på att ta en tur in i stadskärnan, strosandes längs “Breter Weg” eller “Ernst-Reuter-Allee”, som är stadens traditionella shoppingområden, fyllda med spännande och intressanta specialbutiker, caféer och restauranger. Upplev det pulserande livet i staden och njut av den tyska gästfriheten i denna traditionsrika stad.

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.