Njardarheimr

Det är länge sen de första vikingarna slog sig ned i Gudvange, i det vackra och vilda Nærøyfjord. Idag har det vuxit upp en ny vikingastad vid sidan av färjehamnen i Gudvangen, mellan Flåm och Voss på E16. Stället heter Njardarheim och här får ni möjligheten att resa cirka 1000 år tillbaka i tiden, så att ni kan uppleva hur det var att leva i en riktig vikingastad på vikingatiden. 

Ge er ut på bågskytte och lär er hur vikingarna dräpte oxar. När vikingarna inte dyrkade jorden, så hade de ibland brottningsmatcher för att kora de starkaste männen. Annars kanske hade ridtävlingar, kapplöpning eller kastade knivar. Vikingarna spelade också schack, och det förekom visst en historia om de norska gudarna Thor och Oden en lördagskväll. Där läste man också upp poesi och det spelades flöjt, trummor, lur och mungiga. 

Ta med hela familjen på denna vikingaupplevelse i naturen och njut ett par timmar som riktiga vikingar. Barn under 4 år har gratis inträde med en vuxen ledsagare. Här kan ni också höra de spännande historierna från vikingatiden, berättade av vikingastadens egen hövding. Ta också turen förbi Heidrun i Njardaheimr, där det serveras vikingafisk, supé med grovt bröd, hemgjorda korvar med kål, bröd och lax och många andra goda rätter från vikingatiden.

När det serverades gröt under vikingatiden, så var det ett festtillfälle, men de som hade det bättre ställt kunde smaksätta den med mer än bara salt och ramslök. Vid den här tiden åt man inte potatis, och honung användes istället för socker. Maten lagades vid eldstaden i långhusen och därefter ställdes allt ut på bordet. Vikingarna var för det mesta självförsörjande bönder som åt kött och fisk, både saltat och rökt. När vikingarna hade besök, så togs det fram surmjölk, öl, eller starkt hembryggt mjöd om det var ett riktigt festtillfälle. 

Det är möjligt att parkera bilen utanför Njardarheimr, och det finns också två laddningsstationer till elbilar. Från Gudvangen är det enkelt att ta sig till och från Njardarheimr. Ni kan också njuta av en promenad längs Nærøyfjorden, och njuta av doften av basilika och timjan som växer vilt i området. Det sägs att de har rötter ända tillbaka till vikingatiden, och så kan det ju faktiskt vara!

Läs mera...
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.