Odder

Den charmiga handelsstaden Odder är en livlig stad med flera fina butiker, belägen på Odderkusten och som anses vara en av de härligaste platserna i Danmark.

Här är hela Danmarks fina natur samlat på ett och samma ställe och ni finner även otaliga historiska platser i området så det är ett perfekt stopp när ni är på bilsemester i Danmark. 

I Odder finner ni flera lokala gallerior och konsthantverkare med sina egna utställningar.

Ni kan bland annat passa på att besöka Odder Museet som är inrett i en vatten- och ångkvarn som var i bruk helt tills 1955.

Odder Museum är en del av Moesgaard Museum och består av tre historiska byggnader samt en större utställningsyta. Här finns många intressanta saker att upptäcka, även för barn.

Den permanenta utställningen omfattar kvarnen, Danmarks största samling av jaktvapen och en stor utställning av historiska klädnader.

Om somrarna kan ni också besöka den ekologiska trädgården, Den Økologiske Have, som kan skryta med att vara Nordens största. Här finner ni massor av inspiration till trädgårdsbruk och detta är ett perfekt utflyktsmål för er som vill ha en avslappnande tur där ni även kan passa på att ta en härlig promenad genom vackra naturomgivningar. I trädgården finns det tusentals olika växter och det hålls även olika arrangemang för offentligheten i trädgården med jämna mellanrum.

Ett annat härligt sätt att tillbringa kvalitetstid med hela familjen är att ta en tur till Fru Møllers Mølleri, som ligger knappt 5 km utanför Odder. Den långsamtgående stenkvarnen maler korn så de bevarar en god smak med färskhet. Här finner ni flera godsaker såsom kakor, bullar, bröd och hemlagad sylt som smakar helt magiskt. I förbindelse till byggnaden ligger även en läcker restaurang och en trevlig gårdsträdgård när ni kan avnjuta en god lunch.

I Rathlousdal skog kan ni uppleva historiens sus och intressanta rester av adelsfolkets kvarlevor från slutet av 1800-talet. I skogen finner ni även rester av en gammal björngrotta, där flera ryska björnar tidigare hållit hus. Grottan är idag lite sliten, men ni kan fortfarande se var björnarna brukade sova och bada. Ett utflyktsmål som är särskilt anpassade för barn.

Läs mera...
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen
AAA, Bisnode, Dun & Bradstreet
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 
Kontakt os

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.