Orléans

Den stora staden Orléans, med över 300.000 invånare, ligger vid floden Loire och är huvudstad i regionen Centre och Loiredalen. Läget söder om Paris och öster om Le Mans är underbart. Val de Loire är upptagen på UNESCO: s världsarvslista och väl värt ett besök när ni bilar i Frankrike. Loire är den sista vilda floden i Europa och fascinerar med sina oförklarliga nycker. Bitvis flyter floden fram lugnt och majestätiskt för att sedan forsa fram med brusande vattenmassor. Loire överraskar också med gröna öar och flyttbara flodbankar. Om du följer floden västerut med bil, kan du besöka många av de berömda slotten längs floden, som gjort just Loiredalen så berömd och legendarisk.

Staden är mest känd för Jeanne d'Arc (Jungfrun av Orléans), en bondflicka som hörde Gud säga att hon borde vägleda kungen i kriget mot England, vilket hon också gjorde. Hon hjälpte till att besegra engelsmännen vid belägringen av Orléans och möjliggjorde till sist Frankrikes seger över England. Historien är mycket viktigt för Frankrike och fransk historia och i Orléans kan du se flera monument som hyllar Jeanne d'Arc, t.ex. statyn Jeanne d'Arc till häst på Place du Martroi. Du har också möjlighet att se hennes hem, som byggts upp igen efter andra världskriget då det förstördes. Huset har återuppbyggts i sin ursprungliga stil från 1500-talet på Place du General de Gaulle.

Läs mera...
Närliggande hotell
0
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.