Peterskyrkan

Den imponerande Peterskyrkan går inte att missa om under ett besök i Vatikanstaten. Detta är faktiskt världens största kyrka, så bara i dess storlek är den helt slående. Det finns ingen annan kyrka som kan förlika sig med detta mästerverk, varken utifrån eller från dess vackra insida.

Då Peterskyrkan ligger i Vatikanen håller Påven de flesta av sina gudstjänster antingen inne i kyrkan eller på den stora Petersplatsen framför kyrkan, så om ni har tur så kanske ni får chans att se Påven under en utomhusmässa under just er vistelse.

Kyrkans kupol är också världens största med sina 136 meter i höjd och 42 meter i diameter. Historien lyder som så att Peterskyrkan byggdes på Sankt Peters grav, en av de 12 apostlarna, som led en hemsk martyrdöd omkring år 64 e.Kr under de kristnas förföljelser under order av kejsare Nero, som också slutade i att stora delar av Rom brann ner till grunden.

Peterskyrkan var första kyrkan på plats som byggdes under de första århundradena efter kristi födelse och som redan då ansågs vara ett otroligt arkitektoniskt mästerverk. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1506 - 1626, där bland annat Michelangelo spelade en stor roll i kyrkans design. Den berömda kyrkans fasad är 115 meter i bredden och 46 meter hög. Toppen av fasaden är dekorerad med de sex meter höga statyerna av Kristus och apostlarna, samt Johannes döparen.

När besökare träder in i kyrkan är det inte konstigt att de slås av storleken och skönheten av den mäktiga byggnaden som är inredd med skulpturer i marmor, skapade av Michelangelo. En av de mest kända är Pieta, med Maria som håller sin döda sons kropp.

Detta är en konstupplevelse som sent kommer glömmas. Vid ett besök här under er bilsemester rekommenderas besökare att avsätta gott om tid för besöket för att hinna uppleva denna pampiga, enastående, unika och helt otroliga plats som väntar i den eviga staden, Rom!

Läs mera...
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

AAA, Bisnode, Dun & Bradstreet
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 
Kontakt os

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.