Piazza Navona

Piazza Navona är nog Roms allra populäraste plats, som från början byggdes för att användas som sportanläggning och kapplöpningsbana, under kejsare Domitians tid, år 86 e.Kr. Arenan var då ca 276 meter lång och 106 meter bred, med plats till omkring 30 000 åskådare.

Byggnaderna omkring platsen byggdes faktiskt för bruk av fundamentet till anläggningen och för åskådarna. Neptunofontänen, eller Fontana del Nettuno, som finns på den norra sidan av torget var ett verk som beställdes av Påve Gregor omkring 1570 och utfördes av Giacomo della Porta.

Fontänen mitt på torget, framför kyrkan St.Agnese i Agone, som kallas "De fyra floderna", eller Fontana dei Quattro Fiumi, representerat Donau, Ganges, Nilen och Plata, som i sin tur symboliserar de fyra världshörnen.

Fontana del Moro ligger i den sydliga delen av torget och är ett av Roms äldsta fontäner som byggdes omkring 1570 och även denna beställdes av Påve Gregor, och ritades av arkitekten Bernini.

Piazza Navona kallas ofta för Roms vardagsrum bland lokala invånare, så passa på att sätta er ner på något av de trevliga caféerna eller barerna och njut en stund av denna historiska plats i hjärtat av Rom. 

Läs mera...
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

AAA, Bisnode, Dun & Bradstreet
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 
Kontakt os

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.