Sontra

Sontra har ungefär 7.500 invånare och ligger i hjärtat av Hessen mellan Bad Herzberg och Göttingen. Den mer än 1200 år gamla staden är en vacker medeltida pärla som ligger mitt i vidunderlig natur som gjord för vandringsturer. När ni har snörat av er vandringskängorna kan ni passa på att spendera en extra stund i stadens historia stadskärna.

En av de vackraste sevärdheterna i Sontra är utan tvivel stadens kyrka som är från 1488. Klocktornet härstammar från 1100-talet. Väl värt ett besök är också stadens rådhus som kan berätta en spännande historia. Utöver de sedvanliga mötena i kommunfullmäktige finns här också en rättssal och det hålls även bröllop i denna vackra byggnad.

Sontra har en lång tradition av olika hantverk och det präglar denna stad där det först och främst görs mycket för att ta hand om de många fina husen och stadsfasaderna såsom bruksmuseet, där det fortfarande pågår aktiviteter. Besök också gärna det spännande museet i det gamla slottet Boyneburger Schloss där ni får lära er mer om hur livet som bonde var i detta område förr i tiden.

Med fokus på det historiska är Sontra mycket känt för utvinningen av bland annat koppar i gruvorna. Över 1200 människor har arbetat i stadens gruvor. Hur det var kan ni få inblick i när ni besöker det lilla bergsmuseet som berättar om historien omkring gruvorna.

Med det härliga klimatet som råder i Hessen kan Sontra dessutom stoltsera med att vara en statligt erkänd luftkurort - det bästa inom kurområdet - ett slags klimatterapi.

Läs mera...
Närliggande hotell
2
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.