Storsjön och Storsjöodjuret

Storsjön är en insjö i centrala Jämtland som har en area på 464 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan femte största sjö. Handredskapsfiske är fritt i hela Storsjön och med detta menas fiske med spö eller liknande redskap som inte görs från båt. 

Storsjön och bygden runt sjön beskrivs ibland som en oas i vildmarken och ligger omgiven av höga fjäll i väster och stora skogsområden i öster. Enligt sägnen lever också det mytomspunna Storsjöodjuret i sjön. 

Storsjöodjuret

Ett odjur i Storsjön omnämns för första gången i skrift redan 1635 i sägnen om trollen Jata och Kata och här associeras odjuret med Frösö runsten som visar en runorm med drakslingor.

Många anspråk om observationer av fenomenet har gjorts sedan 1800-talet och dessa görs främst under sommaren och mestadels i sjöns södra och östra delar. 2008 placerade man fyra webbkameror och en värmesökande kamera på holmen Nysvehälla och i Augusti samma år fångades något som man hävdade vara odjuret på film.

Storsjöodjuret beskrivs oftast som ormliknande, mer än 10 meter långt, upp till en meter brett och med två eller tre pucklar. Huden beskrivs som glänsande med fjäll, och färgen gråsvart eller grågrön med svarta fläckar. Det har korta ben, med längre bakben som tycks ha simfenor och halsen är lång och har ett litet hundliknande huvud.

Många försök har gjorts till att förklara fenomenet och en av de vanligaste är att det är en extremt stor mal då dessa kan vara upp till fem meter långa och väga 300 kg. En annan förklaring är att odjuret är en jätteödla som överlevt sedan det fanns dinosaurier på jorden.

Vad som är sant är det ingen som vet, vilket gör det till en ännu mer spännande attraktion i området. 

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.