Strasbourg

Denna betagande stad är också huvudstaden i vackra Alsace och geografiskt befinner vi oss i nordöstra Frankrike, nära gränsen till Tyskland. Strasbourg räknas faktiskt som Europas huvudstad eftersom staden är bas för Europaparlamentet, Europarådet och Den Europeiska domstolen för Mänskliga rättigheter. Staden grundades av den romerska kejsaren Augustus och var på den tiden känd som Argentoratum.

Ett måste är att besöka den berömda domkyrkan, Cathédrale Nôtre-Dame, som räknas som stadens mittpunkt och samtidigt är centrum för den gamla stadsdelen. Mellan år 1647 och 1874 var det den högsta byggnaden i världen med sina 142 meter höga torn, men rekordet slogs år 1874 av tornet på St Nikolais kyrkan i Hamburg. Det är inte svårt att imponeras över hur man för 1000 år sedan kunde bygga en sådan praktfull domkyrka. Delar av kyrkan är byggd i romersk stil men domkyrkan räknas ändå som ett av de vackraste exemplen på sengotisk arkitektur i området.

Besök också "Petite France", ett område i den gamla stadsdelen mellan floderna och söder om Grande Ile. Här hittar ni stadens vackraste byggnader med kullerstensgator, små romantiska broar och kanaler som går kors och tvärs genom det vackra kvarteret. Grande Ile är en ö mitt i Strasbourg.

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.