Sevärdheter

Strasbourg

Strasbourg, belägen vid floden Ills sammanflöde med Rhenfloden, är en stad med en rik och komplicerad historia. Denna charmiga stad, som är huvudstad i regionen Grand Est och säte för Europaparlamentet, kombinerar perfekt det bästa av fransk och tysk kultur, arkitektur och tradition. Strasbourg har varit en betydande kulturell, ekonomisk och politisk knutpunkt sedan romartiden, och dess gamla stadskärna, Grande Île, är listad som ett UNESCO:s världsarv. Stadens historia är fylld av perioder av både blomstring och konflikter, vilket har resulterat i en fascinerande blandning av arkitektoniska stilar och historiska sevärdheter.

En av de mest framträdande attraktionerna i Strasbourg är utan tvekan den imponerande Strasbourg-katedralen, en underbar representation av gotisk arkitektur. Dess ståtliga torn, utsmyckade fasad och de fantastiska panoramavyerna över staden från dess topp lockar besökare från hela världen. Andra anmärkningsvärda platser inkluderar Palais Rohan, ett av de viktigaste monumenten i staden med sina tre museer, och Petite France, ett pittoreskt och charmigt område med kullerstensgator, traditionella halmtakshus och vackra kanaler. Strasbourg är också hem för flera kända universitet, inklusive det prestigefyllda Strasbourg-universitetet, vilket bidrar till stadens levande atmosfär och intellektuella kraft.

Förutom Petite France, har staden också andra intressanta regioner. Neustadt, eller "New Town", är ett område som byggdes under tyska kejsardömet och är känt för sin imponerande och distinkta arkitektur samt sina breda avenyer och stora torg. Det är också här Europaparlamentet, Europarådet och Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna ligger. Plats de la République, med sina monument och parker, är ytterligare en populär plats att besöka. Strasbourg är en stad som erbjuder en unik blandning av historia, kultur och dynamik, och lockar alla typer av resenärer, från historieälskare till arkitekturälskare och de som är intresserade av politik. Med sin rika historia och sina otaliga attraktioner, är Strasbourg verkligen en destination värd att upptäcka.

Läs mera...
Närliggande hotell
4
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 100 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 85 SEK per bokning,-
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.