Trolltunga

Trolltunga är en stenformation som hänger i luften cirka 1000 meter över Ringedalsvatnet i Odda. Klippan påminner om ett troll som berättar skämt till förbipasserande och utsikten från Trolltunga är helt unik. Det vackra bergslandskapet sprider ut sig över horisonten, där människor bott i samklang med naturen sedan urminnes tider. 

Även om vandringsturen upp till Trolltunga är krävande och tar cirka 4-5 timmar, så är den verkligen värd ansträngningen och Trolltunga besöks av äventyrslystna vandrare året runt, men speciellt under högsäsongen som sträcker sig från juni till september. Idag har har den lilla bergsplatån med den spektakulära panoramautsikten mer än 100.000 besökare om året. Som en naturlig följd av de många besökarna och säkerheten, så har det nu stationerats flera professionella bergsguider längs den branta sträckan upp till Trolltunga. Dock har det inte alltid varit så; förr i tiden var det nästan ingen som vågade sig upp till klippan - och det på goda grunder! Det lagstiftades nämligen omkring det 11:e århundradet att trollen i de norska bergen hade rätt att bli lämnade ifred. 

Naturen är överdådig, men utmanande och ni bör vidta försiktighetsåtgärder, om ni beger er ut på den vackra rutten upp till Trolltunga. Turen startar i Skjeggedal och följer en 4 km utmanande och slingrande väg till Mågelitopp, där det också finns en parkeringsplats. Terrängen blir hädanefter lite plattare och det finns en vacker utsikt över Hardangervidden i öst. Därefter fortsätter turen längs bergssidan högt över Ringedalsvatnet. 

Ni kan också följa den gamla rutten längs linbanan från Skjeggedal till Mågelitopp. Färre besökare väljer denna rutt med de 1000 trappstegen som är del av den utmanande stigen upp mot Trolltunga.

Innan ni ger er av på denna vackra utmaning, bör ni ta till er alla de nödvändiga säkerhetsreglerna. Kom också ihåg att se på väderleksrapporten. Ett par bra vandringskängor eller stövlar samt extra bra kläder, helst regntäta, samt ordentligt med vätska är också nödvändigheter att ta med på turen. Starta tidigt på morgonen, då turen fram och tillbaka tar cirka 8-10 timmar. Det är verkligen en vacker dag att se fram emot!

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.