Krosemester i Danmark med historisk charm

Svenska | SEK

St. Binderup Kro

Kro-semester i historiska omgivningar med närhet till vandringsleder

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4.4 / 5

Höjdpunkter

 • Favorit till bra pris
 • Historisk kro med genuin atmosfär
 • Fantastiskt läge precis vid skogen i Rold
530:-
3~4 dag från
999.-

Uppehåll vid Rold Skov

Mysig krosemester

3 dagar
Från 999,- / spara upp till 445,-
Spara
4 dagar
Från 1.579,- / spara upp till 531,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 x välkomstdrink
Risskov Paket

Binderup Kro etablerades år 1871 i befintliga byggnader, som också rymmer bageri och livsmedelsbutik, men Binderup Kros historia går tillbaka ända till år 1617 och fick år 1749 kungligt privilegium av kung Frederik den V. Idag är Binderup Kro efter en varsam men noggrann om- och utbyggnad, ett autentiskt värdshus med unik atmosfär.

Hotellet erbjuder

Värdshuset har en mysig restaurang, som serverar en god frukostbuffé och traditionella danska rätter. I baren kan du njuta av förfriskningar och i receptionen, som är bemannad 24 timmar om dygnet, är det möjligt att köpa snacks och smörgåsar utanför kökets normala öppettider. Värdshuset har ett aktivitetsrum med bordtennis, fotbollsspel, airhockey, dart och biljard. Värdshuset erbjuder även 48-timmars tvätt och kemtvätt service och tillgång till gratis internet och gratis parkering.  

Från värdshusets trevliga rum är det tillgång till terrassen och en stor trädgård. I omedelbar närhet av värdshuset ligger det en stor skog med många utmärkta vandringsleder. I receptionen kan du få en karta över vandringslederna i skogen. Det finns möjligheter att fiska i en flod, mindre än 100 meter från värdshuset.

Rummen

De bekväma rummen är utrustade med toalett och badrum med toalettartiklar, hårtork, telefon, TV med filmkanaler, byxpress, minibar och trådlöst internet. Room service erbjuds med möjlighet att få drycker, varma måltider eller frukost serverad på rummet mot avgift. Hotellets rum befinner sig i huvudbyggnaden och i 2 annex, varav det ena med halmtak.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

110 km från
Göteborg, Sverige
290 km från
Öresundsbron
550 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Suldrup (16.5km)

Den lilla orten Suldrup har ca 1.3000 invånare och ligger i den södra delen av Nordjylland. Tack vare den lugna atmosfären i staden så är den perfekt för en avkopplande semester, bort från storstadspuls och stress. Passa på att äta en god middag på den 120 år gamla Suldrup Kro, besök den 2000 år gamla forntida graven eller bara njut av de vackra omgivningarna!

Järnåldersbyn Hvolris (20km)

Vid Skals Ådal omkring 17 kilometer norr om Viborg ligger Hvolris Järnåldersby. Detta friluftsmuseum tillhör ett stor naturområde med en naturlekplats och små leder som tar er ut runt området. Börja med att utförska Tømmerlanden där det är en arkeologisk utställning med flera spännande fynd som grävts upp omkring Hvolris. Här har det bott människor ända sedan stenåldern för omkring 6000 år sedan. Något som är väldigt speiellt med järnåldersbyn är att utgrävningarna ligger sida vid sida med de rekonstruerade hus och verkstäder som tillsammans utgör en del av den spännande och lärorika järnåldersmiljön. Under året hålls en rad kurser i olika forntida hantverk och under helgerna pågår många olika aktiviteter. Få svärdet smitt och res tillbaka i tiden på ett riktigt underhållande sätt i Hvolris Järnåldersby, en perfekt destination för hela familjens sommarsemester på Jylland!

Rold Skog (19.3km)

Rold Skov, eller Rold Skog, är Danmarks största skog, med en yta på 8.000 hektar har den skiftande karaktär. Naturligtvis finns vandringsstigar, såsom den som går runt Store Økssø. Rold Skov är populärt för Mountainbikers och det finns rutter med olika längd och svårighetsgrad. Ridning i skogen är också populärt. För barnen finns en härlig naturlekplats, Røverknolden, som inbjuder till lek och mys.

Förr kunde det vara mycket farligt att besöka Røverknolden. Rövarlegender som Bette Fanden, Long Ajes, Lorentz Nielsen och Petronillen höll nämligen kontroll över skogen och anföll de som tog vägen genom skogen på hemväg från kroen. Som tur är hör dessa historier till dåtiden, men legenden lever kvar som statyer på de fyra rövarna.

Thingbæk Kalkgruvor (30.7km)

De berömda kalkgruvorna i Thingbæk öppnade för besökare år 1935 och är ett av Danmarks mest speciella underjordiska museer. Det är här Anders Bundgaard ställer ut sina gipsfigurer. Ta på er något varmt och bege er ner i de mörka och kyliga gruvgångarna och njut av de majestätiska grottorna, som plötsligt dyker upp.

På Thingbæk Møllegaard (Kvarngård) har det brutits kalk i flera generationer, men det var först år 1926, som bruket blev en etablerad gruva, där det bröts kalk fram till år 1960.

Världskartan i Aalestrup (22.7km)

En dag skulle några ängar avvattnas nära Klejtrup Sjö, söder om Hobro, och fram kom då en sten som såg ut som Jylland. Det gav den dansk-amerikanska Søren Poulsen en idé att bygga sin helt egna lilla värld i ängarna. Detta byggdes mellan 1944 och 1969 och täcker en yta på 45 x 90 meter.

Bygget gick till på så sätt att stora stenar lades ovan på de frusna ängarna på plats så som världsdelarna är utplacerade. När isen sedan smälte kunde stenarna utan problem tiltas på plats. Ekvatorn är rödmarkerad och hela världskartan är omringad av sjöar, vatten och kända bergskedjor, så det är lätt att skicka mamma, pappa eller kompisen till Australien, Borneo eller Mount Everest om ni vill det.

Här finns även en 18-håls minigolfbana utplacerad på världskartan och på somrarna kan ni njuta av en segeltur på Stilla Havet där hela familjen kan vara med.

Vikingacentret Fyrkat (24.5km)

Fyrkat uppfördes omkring år 980 under vikingakungen Harald Blåtand. Borgen existerar inte längre, men försvarsvallen, som markerar byns utsträckning, kan fortfarande upplevas. Bakom vallen fanns 16 långhus, vars positioner idag markeras av vita stenar och alldeles utanför vallen har man byggt en kopia av ett långhus, som mäter nästan 29 meter och är byggt i uteslutande ek.

De arkeologiska fynden man funnit vid utgrävningar finns på Hobro Museum.

Besök också Vikingagården, som med sina hus och sin smedja utgör en stormansgård, som de såg ut på Harald Blåtands tid. Vikingacentret Fyrkat gömmer många upplevelser och lämpar sig utmärkt för en familjetur även med små barn.

Rebild Bakker (28.9km)

Rebild Nationalpark är ett stort område med ljungbevuxna backar. Här finns det goda möjligheter för en fin dag i naturens tecken med aktiviteter som mountainbiking eller långpromenader.

Mariager Fjorden (36km)

Mariager Fjord är också känt som Danmarks vackraste Fjord och området kring fjorden är fylld av härliga upplevelser. Här kan ni bland annat uppleva de mysiga fjordbyarna som alla har sin egna unika charm. Besök också semesterorten Øster Hurup, som har Danmarks mest barnvänliga strand.

Ålborg (44.8km)

Ålborg är en underbar stad, där det finns något för alla. Gillar du att shoppa? I så fall har du hamnat rätt.

I Ålborgs centrum hittar du den populära shoppinggatan Bispensgade. En av sidogatorna är Jungfru Ane Gade. Jungfru Ane Gade kräver knappast närmare presentation - den är känd bland danskar, men också utomlands, som Ålborgs gamla nöjesgata.

Ålborg erbjuder en mängd sevärdheter t.ex. Ålborg Zoo, Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus och Nordjyllands Konstmuseum.

I VisitAalborgs infocenter kan man få en broschyr om "Du gamle Aalborg" med två förslag på promenader, som du kan göra på egen hand i Ålborgs gamla stadsdelar.

Randers Regnskov (49.3km)

Gör ett besök i en helt annan värld. Så känns det nämligen när ni åker till Randers Regnskov. Den varma och fuktiga luften blandas med ljuden från de skummande vattenfallen och de många djurläten som hörs i den tropiska regnskogen i Randers. I de gröna omgivningarna väntar massor av spännande upplevelser. Se små och mycket flitiga bladskärarmyror och hälsa på de vackra jaguarerna, som bidrar till att göra det tropiska äventyret till en alldeles speciell upplevelse. Besök de stora kontinenterna Afrika, Sydamerika och Asien eller prova på en tur till det fruktade Ormtemplet.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Aars Hotel

Konst och kulturhistoria i Aars

Limfjorden

Upplev Himmerland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.369:-
Från endast
899.-

Visa karta

Himmerlands hjärta

Läs mer

Løgstør Parkhotel

Inkl halvpension

Limfjorden

Minisemester i Løgstør

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x eftermiddagskaffe m. sötsak
 • Gratis internet och parkering

1.030:-
Från endast
939.-

Visa karta

Wellness med utsikt över Limfjorden

Läs mer

Suldrup Kro

Inkl halvpension och välkomstdrink

Nordjylland

Krosemester i Suldrup

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink

898:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Krosemester på Nordjylland

Läs mer

Rold StorKro

God mat och gröna omgivningar

Nordjylland

Krosemester i Danmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x kronhjortsgryta (dag 1)
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering

380:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Spännande mat och mysiga omgivningar

Läs mer

Postgaarden Mariager

Inkl halvpension

Nordjylland

Minisemester vid Mariager Fjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak
 • Gratis parkering

676:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Unik historisk atmosfär i Mariager

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.