Minisemester i norra Tyskland på H+ Hotel Lübeck

Svenska | SEK

H+ Hotel Lübeck

Minisemester mitt i Lübeck

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Gratis parkering i hjärtat av Lübeck
 • Centralt läge i vackra omgivningar
 • Historisk byggnad med modern inredning
370:-
3 dag från
1.499.-

Möjlighet till gratis uppgradering

I hjärtat av Lübeck

3 dagar
Från 1.499,- / spara upp till 371,-
Spara
* Pris per person i komfort dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 1 glas vin
 • 1 fl vatten på rummet
 • gratis uppgradering utefter tillgänglighet
Risskov Paket

H+ Hotel Lübeck ligger perfekt beläget i hjärtat av Lübeck och nära Holstentor samt den charmiga stadsdelen Altstadt som finns med på UNESCOs världsarvslista. Här väntar en härlig minisemester med många spännande upplevelser där ni bor på ett hotell som kombinerar historia med det moderna.

Om hotellet

Hotellet ligger i en gammal Handelshof-byggnad och har en trevlig atmosfär och en inredning som kombinerar gamla inslag med moderna i historiska omgivningar. Många av byggnadens ursprungliga detaljer har bevarats som de stora dörrarna i ek, träpanelerna på väggarna och stuckaturdetaljerna.

Hotellet passar perfekt som bas om ni vill kunna utforska Altstadt, vilket är gamla stan i Lübeck, och stadsdelen har funnits med på UNESCOs världsarvslista sedan 1987. Här hittar ni bland annat stadens gamla domkyrka, vackra Marienkirche och konserthallen Kolosseum. Dessa är omgivna av Trave-floden som rinner ut i Östersjön i nordöst. Floden rinner också förbi den populära stadsdelen Travemünde som endast ligger en kort bilresa från hotellet.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig frukostbuffé med många alternativ i den trevliga restaurangen så att ni kan äta er riktigt mätta innan ni beger er ut på dagens aktiviteter. När ni kommer tillbaka till hotellet efter en upplevelserik dag kan ni slappna av i spa-området där ni bland annat hittar bastu och ett gym.

Det finns 40 parkeringsplatser vid hotellet som är gratis, dessutom finns det ytterligare 100 platser tillgängliga mot en avgift på 4 EUR per dygn. Under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har både enkel- och dubbelrum att välja på och rummen har alla moderna bekvämligheter som golvvärme, luftkonditionering, telefon, platt-TV, bekväma sängar där ni sover gott och eget badrum med hårtork. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

19 km från
Travemünde, Tyskland
140 km från
Rostock, Tyskland
260 km från
 Sassnitz, Tyskland
290 km från
Öresundsbron
300 km från
Swinoujscie, Polen
310 km från
Helsingborg, Sverige
500 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Figurteater museet (1km)

Bila i Tyskland och besök detta roliga lila museet där ni kan uppleva figurteater i mångfald. Med över 1000 dockor finns här verkligen en hel del att utforska för den kulturintresserade.

Museet består av fem hus i den gamla stadsdelen i Lübeck. Dockorna varierar från moderna till klassiskt traditionella dockor från förr. Här finner ni dockor från hela världen; Afrika, Asien samt Europa.

Holstentor (0.8km)

Missa inre att besöka den ikoniska stadsporten, Holstentor, som i äldre dagar säkrade den gamla stadsdelen från väster betraktas idag och av många som en symbol för staden Lübeck under er bilsemester i Nordtyskland. Idag är Holstentor också ett museum där ni kan lära er om stadens historia och upptäcka denna fantastiska byggnad.

Lübeck (4.1km)

Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser.

Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden.

Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

Herrenhaus Stockelsdorf (4.4km)

Herrenhaus Stockelsdorf är en fantastisk gammal herregård från 1761, som har varit hem för flera betydelsefulla medborgare och även varit i bruk som en skola. Idag används herrgården för kulturella evenemang, såsom konserter och utsällningar, och här finns det även en restaurang.

En del av det stora grönområdet omkring herrgården är idag ett vackert parkområde där besökare kan storsa runt och njuta av naturen i Norstyskland under en minisemester!

Minisemester vid Lübeck och besök på Herrenhaus Stockelsdorf från 1761.

Åk på minisemester med familj kring Lübeck och besök en charmig herrgård från 1761, som idag används för kulturella evenemang och utsällningar, samt husar en restaurang.

Billig kör själv semester nära Lübeck

Njut av en minisemester eller weekendresa i närheten av Lübeck

Timmendorfer Strand (19.7km)

Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen.

Detta är den längsta stranden i Schleswig-Holstein och här finner ni havet, shopping och kulturutbud, wellnessfaciliteter, gastronomiska upplevelser och nattliv. Ett turistmål med spännande arrangemang och underhållning.

Gå inte miste om ett besök här!

Timmendorfer Strand Fyr (19.7km)

Leuchtturm Timmendorfer Strand, eller Timmendorfer Strand Fyr, står på ön Poel västra kust och markerar ingången till Wismar bukten i Nordtyskland. Fyren är öns stora landmärke och bjuder på en fantastisk utsikt från hela 21 meters höjd.

Holsteinische Schweiz (22km)

Naturparken Holsteinische Schweiz sträcker sig över inte mindre än 72000 hektar och är därmed det största naturområdet i Schleswig-Holstein. Här finns över 200 små och stora sjöar omgivna av kullar, skog och mark som avlöses av idylliska småstäder och vackra herrgårdar. På grund av de många sjöarna är området populärt för vattensport såsom att paddla kanot eller fiska. Det finns också otaliga möjligheter till vandring. En annan härlig upplevelse är en segeltur på sjöarna där ni kommer nära inpå naturen och det lokala fågellivet.

Travemünde (22.7km)

Endast 20 km från centrala Lübeck, och precis vid Östersjön, ligger Travemünde som är en gammal fiskestad. Staden är otroligt vacker och här passerar de stora skeppen väldigt nära land. Här hittar ni också Tysklands äldsta fyr som idag huserar ett museum över områdets maritima historia. Man tror att den ursprungliga fyren byggdes redan på 1300-talet men att den ödelades av danska trupper 1534. Fyren har sedan dess byggts upp igen och erbjuder idag en praktfull utsikt då den är hela 31 meter hög.

Niendorf (21.4km)

Timmendorfer Strand och Niendorfs närliggande område är ett paradis för naturälskaren. Oavsett om det är på hästryggen, på en cykel eller till fots. De lysande rapsfälten på våren och de gyllene vetefälten bjuder på en fantastisk naturupplevelse . Du kan också uppleva mycket i den pittoreska Niendorfhamnen. Fiskare som landar färsk fisk tidigt på morgonen och säljer dem senare som utsökt rökt fisk i sina små ställen. Ni kan också åka på en utflykt med den vita flottan, där du får se Lübecker Bay från en helt ny sida.

Tigerpark Dassow (25.4km)

Denna familjevänliga upplevelse- och tigerpark är en av Europas största tiger- och lejonanläggningar. Parken, som öppnade 2003, har vuxit till ett 5 hektar stort område, där besökarna, förutom de många tiger- och lejonarterna, kan se bl.a. lamadjur, dromedarer och alpackor.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Wyndham Bad Bramstedt

Inkl halvpension

Schleswig-Holstein

Norr om Hamburg

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällsbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 timmes kägelbana
 • Gratis parkering

722:-
Endast
979.-

Visa karta

Besök kurorten Bad Bramstedt

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 6~13.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 14~99.99 år i extrasäng 30% rabatt

Seehotel Boltenhagen

1 x 3-rättersmeny

Östersjökusten

Lyxhotell vid havet

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 fl mineralvatten
 • Wellnessavdelning

422:-
Från endast
1.559.-

Visa karta

Boka magiskt strandhotell vid kusten

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum

Alter Speicher Wismar

Inkl halvpension

Östersjökusten

Hansestaden Wismar

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Happy hour dagligen kl. 16-18
 • Besök i Hansesektkellerei, 1 glas sekt
 • Gratis lån av surfplatta inkl WiFi

457:-
Från endast
1.579.-

Visa karta

Semester i Wismars gamla stadsdel

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. minidubbelrum