Åk på minisemester i Jylland nära fjord och vacker natur

Svenska | SEK

Hotel Nørre Vinkel

Minisemester i Lemvig -njut av härliga dagar fyllda med frisk luft.

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4.4 / 5

Höjdpunkter

 • Vackert beläget vid fjorden i Lemvig
 • Mysigt hotell med fantastisk utsikt
 • Många upplevelser vid Nordsjön
2.014:-
3~5 dag från
1.289.-

Inkl 3 och 2-rättersmeny

Minisemester i Lemvig

3 dagar
Från 1.289,- / spara upp till 1.088,-
Spara
4 dagar
Från 1.899,- / spara upp till 1.801,-
Spara
5 dagar
Från 2.459,- / spara upp till 2.014,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rätters säsongsmeny
 • 1 x 2-rätters säsongsmeny
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Med naturen som närmaste granne erbjuds ni på Hotel Nørre Vinkel en lugn och avkopplande hotellvistelse med vacker utsikt över Lemvig. Njut av de friska vindarna från fjorden och den vackra naturen. Med god service och trevlig inredning skapas goda förutsättningar för en lyckad minisemester på västra Jylland, där ni kan känna er som hemma.

Hotellet erbjuder

Hotel Nørre Vinkel var ursprungligen en gammal gård med anor från år 1841. Idag är gården omgjord till restaurang och ett modernt hotell med utmärkt läge, som dessutom får de flesta konkurrenter att höja på ögonbrynen. 

Hotellrestaurangen med sin mysiga atmosfär, inredning och med stora träbjälkar, är välbesökt och omtalad i området. Köket serverar en fantastisk meny, tillagad av de bästa råvaror. Här kan ni ta del av en kulinarisk upplevelse både till lunch och middag. 

Vid sidan av Hotel Nørre Vinkel ligger Lemvig Golfbana, en golfbana som skiljer sig från traditionella danska golfbanor. Banan med kuperad terräng och avsaknad av träd, kräver genomtänkt taktik vad gäller slag och strategi. 

I området finns också mycket vackra vägar att utforska, dessa lämpar sig väl för både cykel- och vandringsentusiaster. Både Post Danmark Runt och Giro de Italia har banat väg här och terrängen är känd för sina kullar och det mycket kuperade landskapet. För en del är terrängen en riktig kraftansträngning medan andra ser det som ett utmärkt tillfälle till ett bra träningspass.

Om rummen

Samtliga dubbelrum på Hotel Nørre Vinkel återfinns i den gamla huvudbyggnaden och kännetecknas av personlig prägel. Standardrummen är utrustade med TV, trådlöst internet, badrum med toalett, dusch, hårtork och strykjärn.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

210 km från
Göteborg, Sverige
400 km från
Öresundsbron
550 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Lemvig (6.8km)

Lemvig markerar sig med sin lökformade kupol på den vackra Lemvig kyrkan som är utsmyckad av Kodil Kaalund. Museet för religös konst ligger nära Lemvig hamn och från museet bjuds ni på en helt fantastisk utsikt över Lemvig stad och fjorden. Museet har en permanent utställning med verk från 1900- och 2000-talet där det rör sig om konstverk som antingen är utförda i religiöst sammanhang eller som har en existentiell utgångspunkt.

Varje år hålls tre eller fyra utställningar som speglar förhållandet mellan religion och konst, utställningarna med internationell karaktär är välbesökta, även av internationella konsthistoriker. Här återfinns flera konstverk av Bodil Kaalund. Lemvig museum är inte bara ett underhållande museum, här kan ni även lära mer om den västjylländska identiteten.

Lemvig hamn är också en upplevelse i sig som bjuder på en trevlig stämning. Hamnen ligger nära stadens centrum och mitt i hamnen ligger Matildes Kaj, där fraktskeppet "Mathilde" låg mellan 1922 och 1949 under tiden då de gick en transportsträcka mellan Lemvig och Köpenhamn. I packhuset på kajen finns det goda möjligheter till diverse inköp, samt en restaurang där ni kan avnjuta en öl eller två.

Jyllands Akvariet (26.4km)

Ta krabban, innan den tar dig! Vågar du hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet eller klappa en Rödspätta på ryggen? Åk på familjesemester eller minisemester med egen bil och billigt boende till Jylland och tag med barnen till Jyllands Akvariet. Här kan ni hälsa på krabborna, hajarna och rodspättan, och även åka på bärnstenssafari, guidad hamnresa eller sälsafari med båt eller traktorbuss.

Struer Museum (23.6km)

Det kulturhistoriska museet i Struer stad bjuder på det som har varit med att prägla Struer med omnejd både nationellt och internationellt. Museet har anor från år 1930 men blev om- byggt och utbyggt år 2006. Börja här med att uppleva radio- och televisionsäventyret, Bang & Olufsen, och kulturhistorien bakom ljud- och bildmedia. Det är också möjligt att besöka författaren Johannes Buchholtz hus som står som en ikon från 1930-talets författarmiljö.

Struer - et jernbaneknudepunkt (en järnvägsknytpunkt) berättas om den första järnvägen som förband Århus, Randers och Struer, samt om vilket inflytande järnvägen hade på Struers utveckling och varför Struer nu började kallas för Uniformsstaden. I utställningen Limfjorden På Lærred (Limfjorden på duk) kan besökare njuta av de många landskapsmålningar från den västliga delen av Limfjorden som alltid har varit en stor inspirationskälla för många konstnärer. Möt kända konstnärer som Jens Søndergaard, Knud Agger, Povl Povlsen och många fler i Struer Museum.

og mange flere i Struer Museum. Spela, upplev och bli klokare på ljuden och hörselsinnena i Lyduniverset (ljuduniversum). Prova några av de många roliga experimenten som exempelvis att lägga ljud på en tecknad film, eller ta reda på från vilken riktning lejonens vrål kommer. Här kan hela familjen ha roligt, det massor av upplevelser för alla smaker på Struer Museum.

Kustcentret på Thyborøn (26.3km)

Kustcentret – Kystcentret – har både utomhus- och inomhusaktiviteter, och deras slogan är "Sand, vatten och förstånd". De många utställningarna handlar om den jylländska västkusten, djuren, naturen och vad som ligger bakom bevarandet av både kusten och djurbestånden. Här finns också ett kräldjurszoo med många av de djurarter som finns på den Jylländska västkusten. Det spännande temat om utdöda djurarter berättar om exempelvis eskulapsnok och hasselsnok. Dessa två ormarter dog ut från den danska naturen för 150 år sedan. Säg också hej till kärrsköldpaddan som för 2500 år sedan var en fast beståndsdel i våra förfäders kost, Smaklig måltid!

Thorsminde Strand (32.8km)

Thorsminde strand är en vacker sandstrand med höga sanddyner vid Nordsjön. Om sommaren läggs det ut flytlinor i vattnet som bildar en gigantisk "bassäng" vilket ger badgästerna en större trygghet än vid andra stränder längs västkusten. Thorsminde Strand har en handikappanpassad gång där rullstolsburna och personer med gångsvårigheter lättare kan ta sig närmare vattnet. Precis vid stranden finns parkeringsplatser, toaletter, restaurang, kiosk och grill. På några minuters avstånd finns också en hamn, sommarstugor, camping och vrakmuseet Strandingsmuseum St. George som berättar den dramatiska historien om det största skeppsbrottet någonsin 1811 då 1300 sjömän dog.

Ulfborg (34.6km)

Ulfborg är en mysig järnvägsstad 20 km norr om Ringkøbing. Mitt i staden kan ni besöka Ulfborg Kyrka samt det lokala biblioteket som invigdes 1997 och har cirka 20 000 böcker och andra media. Ett par kilometer västerut kan ni besöka den 54 meter höga röd-vita väderkvarnen Tvindmøllen och österut har ni utsikt över det vackra landskapet.

Staden är bland annat känd för sin kungligt privilegierade Ulfborg Marknad, som hölls första gången den 21 augusti 1840. Genom åren har besöksantalet konstant stigit. Vill ni besöka marknaden så hålls den årligen den sista helgen i augusti.

Holstebro (36.1km)

Idag huserar Holstebro omkring 35000 invånare och är en livlig handelsstad med ett virrrvarr av gågator och olika typer av butiker för alla smaker. Det finns flera bra restauranger inom nära räckhåll, och här blir det tydligt att i Nordvästjylland går ingen hungrig från bordet. Den goda och traditionella matkulturen finns i flera varianter, och Det Gamle Apotek, Støberiet (Gjuteriet) eller restaurang Under Klippen, som ligger strax bredvid Best Western Royal Holstebro, kan varmt rekommenderas, oavsett om det är hungern eller smaklökarna som ska tillfredsställas.

Hjerl Hede (44.1km)

På friluftsmuseet Hjerl Hede kan man uppleva olika kulturmiljöer och element från den danska bygemenskapen. Här kan man utforska regionala variationer av byggnadsstil och inredning, samt se hur man bodde och levde för 100-200 år sedan. Hjerl Hede har också Danmarks äldsta kända bondgård, Vinkelgården, från år 1546, som är väl värt ett besök under en sommarsemester på Jylland.

Mønsted Kalkgrottor (67.4km)

Mønsted Kalkgrottor ligger vid Mønsted, söder om Hjarbæk Fjord och väster om Viborg. Kalkgrottorna är hålor i den ytliga berggrunden där det i många hundra år har brutits kalk bland annat till tillverkning av murbruk för att bygga kyrkor och kloster. Mønsted Kalkgrottor är världens största kalkgruva och är en oändlig labyrint av gruvgångar. Åk med minitåget på sommaren eller se hur många fladdermöss ni kan få syn på.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Limfjorden

Inkl. 3-rättersmeny

Limfjorden

Vackra Limfjorden

Wild Offer - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukost med morgonbitar
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 3 x välkomstdrink
 • 3 x efterrätt vin

799:-
Från endast
1.829.-

Visa karta

Perfekt läge vid Limfjorden

Läs mer

Hotel Vildbjerg

Inkl. halvpension

Midtjylland

Minipris på Midtjylland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x efterrätt vin

217:-
Från endast
529.-

Visa karta

Mysigt hotell med 130 åriga anor

Läs mer

Best Western Royal Holstebro

Modernt hotell centralt i staden

Västjylland

Centralt i Holstebro

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 kopp kaffe/te vid ankomst
 • 1 x träning i Motion & Trivsel
 • Gratis internet

320:-
Endast
979.-

Visa karta

Upplevelser på västra Jylland

Läs mer

Højslev Kro

Inkl halvpension

Västjylland

Fantastisk matupplevelse

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 2 x Kaffe/te efter middag
 • Gratis internet och parkering

690:-
Från endast
1.689.-

Visa karta

Historisk och charmig kro nära Skive

Läs mer

Hotel Vinderup

Inkl. halvpension

Västjylland

Minisemester vid Venø bukt

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis kaffe och te
 • Gratis internet

922:-
Endast
979.-

Visa karta

Mysigt hotell med själ i Vinderup

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.