Sommarsemester för hela familjen på Hotel Pejsegården

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Pejsegården

Pejsegården erbjuder underhållning, nöje och massor av upplevelser

 • 320 km från Öresundsbron
 • 430 km från Rostock, Tyskland
 • 220 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

Hotellet erbjuder

På Hotel Pejsegården finns tillgång till massor av aktiviteter för både stora och små; inomhuspool, bastu, bowling, hockeyspel, fotboll, biljard och en spelhall med 36 maskiner. Pool och bastu är gratis, medan andra faciliteter debiteras vid användning. Utanför finns en lekplats för barn, inklusive en hoppkudde. Under sommarlovet kan barnen också använda hotellets LEGO-rum.

Området erbjuder många aktiviteter såsom paddling på Gudenå, tennis på lokala tennisbanan och det finns en golfklubb bara 15 km ifrån. Vid Gudenå kan du fiska eller ta promenader i de gröna omgivningarna.

Restaurangerna är öppna från 7.00 till 23.00 och 7.00 till 10.00. På frukostbuffén servereras nybakade frallor och läckra pålägg m.m. Till lunch och middag är det möjligt att äta på någon av hotellets två restauranger. Panoramarestaurangen ligger på första våningen med utsikt över skogen och ger en kulinarisk upplevelse både vad gäller mat och vin. I källaren finns Pejsegårdens bistro, som heter Dillen. Dillens meny består av traditionell dansk mat.

Parkering samt internet är gratis.

Barnen kan leka ute i solskenet!

Restaurang

Restaurangerna är öppna kl 7 - 23. Från kl 7 - 10 serveras frukostbuffé med bl.a. färskbakade bullar, pålägg och mycket mer. På lunchen och middagen är det möjligt att äta i hotellets 2 restauranger. Hotellets panoramarestaurang, som ligger en trappa upp med utsikt över skogen, ger möjlighet till kulinariska upplevelser och goda vinupplevelser.  I källaren finns Pejsegårdens bistro, "Dillen". Menyn är klassisk dansk mat i "Dillen".

Rummen

Hotel Pejsegården har 119 rum. Alla rum har bad/dusch, toalett, hårtork, skrivbord och TV. Det finns möjlighet för extrasäng i form av våningssäng för barn under 13 år.

Andra faciliteter

Vänligen observera att

Vistelsen är med slutrengöring som innebär att sängarna inte bäddas och det byts inte ut handdukar under uppehållet. Nya handdukar kan hämtas i receptionen ev mot avgift.

Hotellet erbjuder olika konserter / evenemang på löpande band, och det är möjligt att köpa biljetter till dessa direkt på hotellet, såviss det finns tillgängliga biljetter under din vistelse.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning

Värt att se

 • Fængslet (Fängelset) (18.5 km)

  Åk på billig minisemester och bila i Danmark. Gör en utflykt till det gamla Fængselsmuseum och få en unik inblick i livet bakom de tjocka murarna i denna historiska byggnad. Turen går runt i cellerna samt sjuk- och isoleringsavdelningen. Det finns också en "rockergang", en skolsal och en fängelsekyrka. Upplev fängelselivet, som både fångarna och de anställda hade det under mer än 150 år. Men en sak, som alla har kunnat höra under åren, var de slamrande järndörrarna och låsta dörrarna. Men detta har inte avhållit fångar från att fly, hör historan om de, som försökte och alla de som alla kände danska berömdheter, som satt i Horsens Statsfængsel. Fængslet ger också konserter och andra event. Risskov Bilsemester erbjuder flera prisvärda hotellpaket i Danmark!

  Fængslet (Fängelset)
  De låsta gallergrindarna och cellerna sätter fantasin i omlopp!
 • Industrimuseet (20.3 km)

  Detta spännande specialmuseum täcker allt mellan produktion och levnadsvillkor och dess industriella utveckling från 1850-talet. Den mycket intressanta samlingen ger ett bra intryck av den snabba utveckligen som industrisamhället har genomgått sedan mitten på 1800-talet. Här finns även en utställning om radio och tv produktion samt olika arbetarbostäder som är byggda och inredda i olika tidsepokers. Museet är totalt 6.500 kvm stort och här gömmer det sig många spännande föremål som symboliserar industrins utveckling. Café Gaslight serverar både fika och enklare rätter, och ligger i anknytning till museet och kan besökas i samband med ett besök på muséet. Åk på weekend eller minisemester i Jylland och besök detta spännande museum!

  Industrimuseet
  Industrimuseet i Horsens är en upplevelse för hela familjen.
 • Silkeborg (26.4 km)

  Välkommen till den charmerande staden Silkeborg och Danmarks största sammanhängande skogsområde. Kombinationen av skogen och det otroliga sjösystemet gör att naturen erbjuder ett aktivt friluftsliv, som med fördel kan avslutas med ett besök på någon av stadens trevliga serveringar. Här finns något för alla smaker oavsett intresse och ålder. Besök t.ex. Badeanstalten under Silkeborg Bibliotek och njut av ångbad, örtbad, lerbad eller saltbad i de nostalgiska omgivningarna. Tag med barnen till Nordeuropas största sötvattensakvarium, AQUA, och/eller hyr en kanot, simma och bada i sjöarna och upplev ett stycke av Danmarks finaste natur vid Gudenån.

  Silkeborg
  Silkeborg och Gudenån från luften
 • Silkeborg rovfågelshow och bisonfarm (19.1 km)

  Den absolut bästa upplevelsen måste vara att se de eleganta örnarna, extremt snabba falkarna och viga hökarna. De både underhållande och nydanande showerna visar de otroliga flyg- och jaktinstinkterna hos rovfåglerna. Prova på att hålla en rovfågel eller uggla på din egen hand! De verkar större på armen än när de fyget. Efter showen finns möjlighet att gå på upptäcktsfärd i "Ugleskoven" och möta världens största ugglor, som bor i träden. Att hitta ut ur skogen är ibland svårt - det är ett virrvarr av stigar, men ingen har blivit fast där. Möt också de enorma bisonoxarna! Tag turen med traktorprärievagnen och hör den sällsamma historien om bisonoxarnas vandringar och hur de var livsnödvändiga för indianernas överlevnad och till slut blev utrotade av nybyggarna. En spännande tur för både barn och vuxna mitt i naturens egen friluftsscen.

  Silkeborg rovfågelshow och bisonfarm
 • Skanderborg (26.1 km)

  Skanderborg ligger i Søhøjlandet, det sjörika och kuperade området mellan Silkeborg, Skanderborg, Horsens Tørring och Thyregod. Søhøjlandet är känt för sin vackra natur med alla dess sjöarna, skogen och Himmelberget. I området finns goda möjligheter för vandring, cykling och båtturer. Besök också Sjöbadet, där det finns möjlighet att bada i sjön och även Skanderborg slottskyrka som är väl värd ett besök. Området vid Skanderborg erbjuder dessutom spännande upplevelser inom konst, kultur, gastronomi och shopping.

  Skanderborg
 • Givskud Zoo (33.6 km)

  Mitt på Jylland ligger Djurens rike. Åk på safari med familjen i den egna bilen eller hoppa på safaribussen och upplev djuren, precis som på savannen, på nära håll. Håll bilrutorna uppdragna medan lejonen smyger runt bilen och när zebrorna och girafferna springer över slätten. Här finns också ett stort tropikhus med jätteuttrar. Missa inte heller Danmarks största Dinosaurieutställning med över 40 exemplar i naturlig storlek och avsluta kanske dagen med att vaska guld och baka pinnbröd i indianernas tipitält. Som ni förstår är det lätt attt tillbringa en hel dag på Givskud Zoo.

  Givskud Zoo
  Ta safaribussen ut på savannen och kom nära inpå djuren.
 • Himmelbjerget (21.3 km)

  Åk på billig bilsemester till Mittjylland och bestig Himmelberget, dit ni antingen kan ta er med hjulångaren Hjeljen, bil eller cykel, och upplev den fascinerande naturen. Himmelberget är 147 meter högt och har sedan 1800-talet besökts av tusentals turister. Njut av utsikten från några av de manga utiktsplatserna!

  Himmelbjerget
  Åk på minisemester och bestig Himmelsberget på en 147 meters höjd.
 • Labyrinthia (18.1 km)

  Labyrinthia vid Silkeborg är en skojig utflykt för hela familjen. Labyrinthia är en temapark med labyrinter och andra utmaningar. Här kan ni prova er balans och motoriska färdigheter på ett naturligt och ohögtidligt sätt.

  Labyrinthia
  Förirra er in bland labyrinterna och gå vilse med flit!
 • Vejle (37.1 km)

  Vejle är en av de närmaste större städerna belägen endast ca 30 km från hotellet. En av de intressantaste upplevelserna i Vejle är köpmansgården Bindeballe, som är både ett museum och en spännande butik. Besök också Kulturmuseet i Spinderihallerne, som visar olika utställningar om Vejles historia. Det finns möjlighet att ta en virtuell tur runt Vejle under renässanstiden här liksom att se en spännande film om bomullsspinneriindustrin. Bomullspinneriet medverkade till att göre Vejle känt. I Vejle finns också Danmarks mest berömda mosslik och järnåldersutställningen, Jernalderudstillingen, är intressant med hundratals utställningar, samt ett lekmuseum. Om barnen är med kan en promenad i Spinderiet varmt rekommenderas. Science- och upplevelsecentret Økolariet är ett rent sagoland för de minsta. Det finns en rad utställningar om natur och miljö, samt naturtillgångar och klimatet. Genom utställningar och arrangemang lär sig besökare om naturen om klimatet omkring oss. Varje år är det mer än 55000 barn som besöker Økolariet. De som inte vill leka kan alltid välja att ta en guidad tur.

  Vejle
 • Gudenå (25.7 km)

  Bila till Danmark, njut av billigt boende, en kro-semester eller weekend och upplev Gudenå, som med sin längd av 158 km, betecknas som Danmarks längsta vattendrag. Den idylliska ån rinner genom östra och mellersta Jylland med goda förutsättningar för sportfiske och kanot- eller kajakpaddling. Vandring i naturen längs floden erbjuder upplevelser av den speciella floran och faunan, som finns vid flodbäddarna.

  Gudenå
  Den 158 km långa ån är Danmarks längsta vattendrag.
 • Legoland - Barnens dröm (55.8 km)

  Börja med den största attraktionen i Billund, Legoland, som är mycket fascinerande för både vuxna och barn. I det nya "Lego Ninjago World" finns det utmaningar, som ska klaras av. Starta som en ninja i Lloyds Laser Labyrint, tag därefter turen över Coles Klatrevæg (Coles Klättervägg), och slutligen i "Lego Ninjago The Ride" ska de 4 Ninja-elementen; eld, blixtar, jord och is övervinnas för att nå "The Great Devourer".

  Legoland - Barnens dröm
  Legoland, ett äventyr för hela familjen
Mer info

Karta

Hotel Pejsegården
Søndergade 112 8740 Brædstrup

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 3~13 i extrasäng 50% Rabatt