Wonnemar Resort-Hotel Wismar - Lyx i Tyskland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Wonnemar Resort-Hotel Wismar

Njut av badlandet Wonnemar och den fascinerande historiska hansestaden

 • 400 km från Öresundsbron
 • 80 km från Rostock, Tyskland
 • 575 km från Göteborg, Sverige
 • 380 km från Helsingborg, Sverige
 • 70 km från Travemünde, Tyskland
 • 210 km från Sassnitz, Tyskland
 • 230 km från Swinoujscie, Polen
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Utomhuspool

Om hotellet

Detta 4-stjärniga resorthotell i Wismar erbjuder timvis av aktiviteter, avslappning och upplevelser för hela familjen. Här får ni fri tillgång till det stora badlandet Wonnemar Erlebnisbad, komplett med allt från vattenrutschbanor till vågbassäng. Wonnemar Erlebnisbad erbjuder också en massa sport- och fitnessaktiviteter såsom vattengympa, tennis och bowling. I hotellets egen wellnessavdeling finner ni flera bastur och thermalbad samt möjlighet till avkopplande massage och spa-behandlingar.

Hotellet erbjuder

Detta 4-stjärniga resort-hotel ligger mitt i den historiska hansestaden, Wismar, nära både havet och det UNESCO-listade gamla stadscentrat.

Starta dagen med frukost på hotellet, så ni får energi till alla dagens upplevelser. Under dagen kan ni köpa mellanmål innan ni pa kvällen tar plats i hotellets egen stilfulla Restaurant Tafelhuus. I hotellets bar kan ni koppla av framför den öppna spisen efter en innehållsrik dag och njuta av den lugna atmosfären och pianomusiken eller annan livemusik. (Livemusik är endast fredagar och lördagar.) Baren erbjuder flera kaffespecialiteter, utsökt rom och whisky samt snacks som hamburgare, sallader och sandwiches.

Parkering och WiFi är gratis på hotellet.

Wonnemar SPA

Stort wellness- och sundhedsområde, som bl.a. omfattar ett 5-stjärnigt bastulandskap, massage, Kneipp-faciliteter och olika ångbad. Spa-området kan utnyttjas mot avgift.

Wonnemar Badland

Under ert uppehåll har ni bl.a. fri entré till den enorma anläggningen Wonnemar Erlebnisbad, som ligger nära hotellet. Här finns stora och små bassänger, vågbassänger, sportsimanläggning och åtskilliga vattenrutschbanor från familjevänliga till mer vilda för de våghalsiga. Det finns direkt tillgång till vattenparken från hotellets andra våning.

Det finns också tillgång till en lång räcka sport- och gymfaciliteter, som bl.a. omfattar vattengympa, fitnesstudio samt tennis och bowling mot avgift. Vidare finns lekrum för de yngsta och aktivitetersrum för de något äldre barnen. 

Rummen

Hotellets moderna, ljusa dubbelrum är ca 20 kvm, har parkettgolv och golv-till-takfönster.  Alla rum har moderna badrum med toalett, hårtork, badrockar och hygienartiklar. Vidare finns en 48" Samsung Smart TV, "Executive SuitePad" (interaktiv butler i form av en tablet) samt ett bekvämt sittområde.

Det är inte tillåtet att ha med hund på hotellet.

Vänligen observera att

OBS! Extrasäng är endast möjlig för barn upp till 14 år. Barn i extrasäng har bara frukost som ingår i vistelsen.

Om din vistelse inkluderar en meny / buffé, bestämmer hotellet / kocken om en meny eller buffé serveras.

Vistelsen inkluderar tillgång till Wonnemar Badeland, som ligger intill hotellet.
Du kan använda hotellets spa- och bastuområde mot en avgift. Vägledande pris: 5 EUR per person och dag.

Observera åldersgräns för Wonnemar Fitness är 18 år.

Turistskatt (per person) per natt är 3 EUR och debiteras direkt till hotellet och ingår ej i det totala priset.

Mer info

Värt att se

 • Wismar (2.1 km)

  Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan. Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

  Wismar
  Hansehus och medeltida charm präglar Wismar, som har stor historisk anknytning till Sverige
 • Wasserkunst (2.5 km)

  I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten, Wasserkunst, som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

  Wasserkunst
  Wasserkunst är en historisk brunn i Wismar, byggt i holländsk renässanstid mellan 1579-1602
 • Kalkflachmoor bei Degtow (25.7 km)

  Boka billigt hotellpaket i Nordtyskland och åk på en kör själv semester tillsammans med familjen. Strax sydöst om Grevesmühlen vid stadsdelen Degtow ligger ett 61 hektar skyddat naturområde. Detta kalk- och stenbrott ligger på en höjd av mellan 21 och 43 m ö h och erbjuder vackert landskap så långt ögat kan nå. Här finns idealiska förutsättningar för att se spännande fågel- och fjärlisarter. Tag med kikaren under er bilsemester och bege er ut i naturen!

  Kalkflachmoor bei Degtow
  Åtskilliga olika fossiler har påträffats i områdets lergravar.
 • Kvarnen i Grevesmühlen (19.3 km)

  Byen Grevesmühlen har fått sitt namn efter väderkvarnen och idag är den 30 meter höga holländska kvarnen från 1878, som stadens symbol. Kvarnens placering på en backe har säkrat dess överlevnad genom åren. I kvarnen finns galleri och glasblåseri och här kan ni få mer information om kvarnens och stadens spännande historia.

  Kvarnen i Grevesmühlen
  Kvarnen ligger på en backe, som sluttar mot den vackra Vielbecker See
 • Stadtkirche S:t Nikolai (19.5 km)

  Den vackra stadskyrkan i Grevesmühlen byggdes ursprungligen som en tegelkyrka, långt innan staden fått sitt namn. Numera är arkitekturen en blandning av romansk och gotisk stil. Namnet Grevensmühle registrerades första gången omkring 1230. I dag tillhör kyrkan den evangelisk-lutherska församlingen Grevesmühlen-Propstei-Wismar i Mecklenburg.

  Stadtkirche S:t Nikolai
  Stadtkirche S:t Nikolai har genom tiderna undergått ombyggnad och renovering, men bär fortfarande spår av den ursprungliga arkitekturen.
 • Tarnewitz Huk (21.6 km)

  Naturreservatet Tarnewitz Huk ligger på Boltenhagens nordostra spets. Området är en 69 hektar stor halvö med en fantastisk flora och fauna.

  Tarnewitz Huk
  Naturreservatet Tarnewitz Huk sträcker sig ända ut på stranden och inbjuder till långpromenader och fågelskådning
 • Schloss Bothmer (22.9 km)

  Detta imponerande barockslott, som ligger öster om Leonorenwald i nordvästra Mecklenburg, byggdes under första häften av 1700-talet. Slottet uppfördes till greven Hans Caspar von Bothmer och är det största barockslottet i hela Mecklenburg-Vorpommern. Efter en omfattande renovering 2009 - 2015, är slottet idag öppet för besökare och rymmer ett museum, vars medelpunkt är grevens spännande liv.

  Schloss Bothmer
  Slottet ligger mellan Leonorenwald och kustkommunen Boltenhagen.
 • Tigerpark Dassow (33.4 km)

  Denna familjevänliga upplevelse- och tigerpark är en av Europas största tiger- och lejonanläggningar. Parken, som öppnade 2003, har vuxit till ett 5 hektar stort område, där besökarna, förutom de många tiger- och lejonarterna, kan se bl.a. lamadjur, dromedarer och alpackor.

  Tigerpark Dassow
  I Tigerpark Dassow kommer man riktig tätt inpå de vackra rovdjuren.
 • Schwerin (50.0 km)

  Schwerin ligger pittoreskt med sjöarna mitt i staden, som för övrigt är omgiven av skog. Staden är huvudstad i delstaten Mecklenborg-Vorpommern. Sjöarna har en stor betydelse i Schwerin, och staden har givit namn till den vackra Schweriner See, som har en yta av 61 kvadratkilometer och är en av Tysklands största sjöar. Här finns många aktiviteter, allt från vattensport till kultur och shopping. En stadsrundtur i Schwerin är ett måste, eftersom staden har massor av vackra, eleganta och storslagna byggnader.

  Schwerin
  Utsikt över den vackra staden Schwerin, där sjöarna ligger mitt i staden
 • Julmarknad i Wismar (2.1 km)

  Julmarknaden i Wismar öppnas årligen av tomten själv, som kommer seglandes in i Wismar hamn och kör med häst och vagn in till den historiska marknadsplatsen där alla julbodarna står uppradade.

  Från slutet av november fram till jul är Wismars julmarknad stadens absoluta centrum, omgivet av stadens rådhus, hotell, museum och butiker. På julmarknaden finner ni flera juliga bodar med möjlighet att köpa stöpta ljus, fånga något gott i fiskedammen och njut av något välsmakande att äta eller dricka.

  Julmarknaden är en perfekt plats att besöka för hela familjen med slående omgivande arkitektur, mysiga bodar och aktiviteter för barn. 

  I 2002 sattes Wismar upp på UNESCO's världsarvslista. En stor anledning till detta är stadens fantastiska Altstadt (gamla stadsdelen) med gotiska byggnader från hansa-perioden. Altstadt är därmed ännu en grund till att besöka Wismar och inte minst under julmarknaden. 

  I 1648 blev Wismar en del av Sverige, efter avslutet på det trettioåriga kriget, och var svenskt fram till 1903 då staden återigen blev tysk. Staden har dock kvar en del av sin svenska prägel och historia, som bland annat Schwedenköpfe ved Alter Hafen, stadens landmärke, vittnar om.

  Julmarknad i Wismar
  Besök den vackra julmarknaden i Wismar
Mer info

Karta

Wonnemar Resort Wismar
Bürgermeister-Haupt-Straße 36 23966 Wismar