Minisemester i Sandefjord på Clarion Collection Hotel Atlantic

Svenska | SEK

Clarion Collection H. Atlantic

Mysigt hotell som ligger centralt i Sandefjord

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Centralt läge i Sandefjord
 • Frukost, middag och eftermiddagsfika inkluderat
 • Flera stränder och vackra naturområden
438:-
3~4 dag från
1.199.-

Inkl lätt kvällsbuffé

Minisemester i Sandefjord

3 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 319,-
Spara
4 dagar
Från 1.839,- / spara upp till 438,-
Spara
* Pris per person i tvåbäddsrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lätt kvällsbuffé
 • 2 x Gratis kaffe och te
 • Gratis internet
Risskov Paket

Clarion Collection Hotel Atlantic ligger centralt, nära både tågstationen och det trevliga torget med många butiker och kaféer, i Sandefjord i sydöstra Norge. Här bor ni i trevliga och historiska omgivningar och ni kan se fram emot en vistelse med 4-stjärniga standard. 

Om hotellet

Här bor ni på ett charmigt hotell centralt i Sandefjord och ni har både strand, vacker natur och spännande sevärdheter i närheten. 

Hotellets inredning präglas av detaljer från början av 1900-talet och är nästan ett levande museum som berättar Sandesjords maritima historia där framförallt valfångsten och dess betydelse för staden skildras. 

Många av stadens sevärdheter präglas också av Sandefjords historia och traditioner som stadens valfångstmuseum och vikingaskepp. Om ni skulle vilja lära er ännu mer om vikingatiden i Norge kan ni göra en utflykt till Vikingveien i Vestfold.

Under er vistelse har ni fri tillgång till hotellets gym där ni kan träna på de moderna maskinerna. 

Börja dagen med hotellets härliga frukostbuffé där ni kan äta er riktigt mätta innan dagens utflykter. Senare på dagen serveras eftermiddagsfika och kvällstid kan ni äta gott i den mysiga restaurangen.

Det finns avgiftsbelagd parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Hotellet har 112 trevliga rum och ni kan välja att boka enkel- eller dubbelrum. Det är möjligt att få plats med upp till två extrasängar på dubbelrummen.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 3
Dubbelrummen är ljust och bekvämt inredda med eget badrum, bekväma sängar där ni sover gott, en trevlig sittgrupp och TV. Möjlighet för extra personer i gästsäng / bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

110 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Sandar Haandverksbryggeri (0.5km)

Sandar Haandverksbryggeri ligger i centrum av Sandefjord. Här kan ni få en avslappnande paus från er aktiva semester eller bara njuta av de långa norska sommarnätterna i romantiskt sällskap. Mikrobryggeriet har servering i stadens centrum och är väl värd ett besök för alla öl-älskare. På plats erbjuds 10 olika fatöl och utöver det serveras över 100 olika ljusa och mörka ölsorter från hela världen. Puben är inrett i bryggerihuset med pallbord och autentisk stil. Atmosfären är minst sagt trevlig och det arrangeras olika event, såsom bryggerikurs och ölprovning.

Tømmerflods-fiskeri (18.9km)

Tätt på naturens stillhet kan ni på äkta norsk vis fiska från en timmerflotte. En tradition som härstammar från Larvik och som stolt hålls vid liv. I regel är traditionen att fisket ska ske från en timmerflotte, som är formande med brädor på bredden i kvadrat. Således kan man även passa på att slappna av i ett par timmar i hopp om den perfekta fångsten - äkta norska wellness!

Vikingavägen i Vestfold (17.1km)

En bilresa längs Vikingavägen från Mølen i söder till Borre i norr bjuder på en historisk resa tillbaka till vikingatiden. Turen går längs mindre trafikerade vägar, så det finns goda möjligheter att stoppa bilen på vägen och utforska det förflutna. Ni kan till exempel se runstenar och gravhögar vid Mølen.

Det är en underbar upplevelse som passar i alla väder. På vägen kan du uppleva Kaupang och gravhögen "Kong Haugen" på Gokstad gård. Här skedde en utgrävning av Gokstadskipet, som idag finns att beskåda på utställning i Vikingaskeppsmuseet i Oslo.

Valfångaren Svend Foyn (28km)

Om du vill göra en rundtur i staden, är det nästan omöjligt att inte stöta på den lokala byggaren och skeppsredaren Svend Foyn, som föddes här år 1809. Svend Foyn anses av Tønsbergfolket vara en nationalskatt. Han blev skickad till sjöss när han bara var 11 år gammal. Han lade grunden till den moderna valfångsten och blev en rik man som stödde sociala ändamål.

Galleri Bølgen (19.8km)

Bila i Norge och kör iväg på bilsemester till Larvik i Norge där Larviks konstförening varje år arrangerar mellan sex till åtta utställningar i galleriet Bølgen, med konstnärer både från Norge och andra länder. Under årets gång hålls också många konstföreläsningar där lokala historiker ofta bidra med sina perspektiv. Det finns också ofta möjligt att äta lite middag eller annars äta i området restauranger.

Fritzøehus Park (21.4km)

Passa på att parkera vid Fritzøehus Park och sträck på benen! Här kan du vandra i sköna naturomgivningar. Parken kännetecknas av sina vackra bokträd och med många stora däggdjur som hjortar, rådjur, getter och får. Platsen drivs av Mille-Marie Treschow, som under sommarsäsongen välkomna gäster som beställt tur i förväg.

Ilene naturreservat (24.5km)

Både Tønsberg och Ilene naturreservat med sina magnifika fåglar är en populär destination för fågelskådare. Detta är ett bra utflyktstips för er som reser med barn och barnbarn, var de små kan spendera dagen och de vuxna avnjuta en lunch i Norges vackra natur. Barnen kommer att älska en tur upp i fågeltornet, var vuxna i sin tur kan njuta av den härliga naturen. Omkring 236 fågelarter har observerats i Ilene naturreservat, och det är ett populärt område både under hösten och våren. Här kan många olika fågelarter skådas. En familjesemester i Norge med besök på Ilene naturreservat är en härlig upplevelse för naturälskare!

Skärgården i Stavern (26.3km)

Upptäck skärgården med havsfiske och fyrsafari längs kusten vid Vestfold med M/S Molly. Upplev bland annat en resa till sjöss med lokala historieberättare. Turerna kan bokas i hamnen i Sandefjord, samt ett par andra ställen i skärgården. Bara ge besked i förväg så att du kan även få en liten middag ombord till ett rimligt pris. Det är också möjligt att hyra utrustning för havsfiske.

Kuststigen (27.1km)

Passa på att ta en lång vandring längs Kuststigen som börjar vid Fredriksvern Verft mitt i Staverns centrum. Leden slingrar sig vidare längs Brunlanekusten till Nevlunghavn och sedan till Helgeroa innan den slutar vid Ödegården vid Barkevik. Det är en sträcka på totalt ca 35 km, men det är naturligtvis upp till var och en hur långt man väljer att gå. Turen kan enkelt göras tillsammans barn, då det finns mycket att se på längs vägen samt möjligheter för att bada på flera ställen.

Slottsfjell Museum (26.8km)

På Slottsfjellet finns rester av Skandinaviens största medeltida fästningar samt Slottsfjell Museum, som ligger i det natursköna området vid foten av Slottsfjellet, var du kan lära dig mer om stadens rika och fascinerande historia.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Vann Spa, Hotell & Konferens

Vid Gullmarsfjorden

Västkusten

Modernt SPA-hotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 2 x Spa entré
 • Gratis internet och parkering
 • Badrock och tofflor på rummet

836:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

Fantastiskt spa på Västkusten

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 45% rabatt

Smögens Hafvsbad

Njut av SPA-dagar vid havet

Västkusten

SPA-hotell på Smögen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x Spa entré
 • Gratis frukt i receptionen
 • Gratis internet

811:-
Från endast
1.519.-

Visa karta

Spa och havsbris på Smögens Hafvsbad

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum i annex
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 45% rabatt

Hankø Hotell & Spa

Inkl halvpension

Oslofjorden

Spauppehåll vid Oslofjorden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis gym och wellness
 • Gratis internet

734:-
Endast
2.189.-

Visa karta

4-stjärnigt hotell vid Oslofjorden

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 0~3.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt