Kör självsemester till Clarion Hotel Energy

Resmål

Clarion Hotel Energy

Besök den norska oljans huvudstad, Stavanger - staden med många möjligheter.

Besök den kända färggatan i Stavanger
Pulserande stad med rikt kulturliv
Bra gymfaciliteter på hotellet
 • 550 km från Svinesundbron
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Gym
 • Möjligt att hyra cykel

Om hotellet

Clarion Hotel Energi öppnade den 20:e augusti 2014 i Stavanger. Staden är Norges oljehuvudstad. Inte bara är staden Norges oljehuvudstad, men EU:s olje- och energihuvudstad. Både affärsresenärer och turister flockas till Stavanger. Besökare älskar stadens blomstrande livliga shoppingområden och regionens fantastiska naturområden.

Hotellet erbjuder

Hotellet ståtar med en bottenvåningen med utsökt atmosfär, möbelgalleri och fantastiska måltider i restaurangen Kitchen and Table. Restaurangen förenar atmosfären och stämningen från New York, med råvaror och smaker från Stavangerregionen. Hotellet har ett välutrustat gym, och i närheten av hotellet ligger idylliska Mosvannet, Stokkavannet och Sørmarka. Stavanger konstmuseum ligger bara ett stenkast bort och om du vill ha en shoppingrunda är Madla Amfi centrumet i närheten. Hotellet består av 400 rum och 800 bäddar. Frukost serveras på hotellet från måndag till fredag, från 6:00 till 9:30. På helgerna serveras frukost mellan klockan 07:00 och 11:00. Hotellet erbjuder Early Bird frukost, bestående av enkel frukost, mellan klockan 05:00 och 06:00.  

Hotellets gäster har möjlighet att hyra elektrisk cykel genom Bysykkelen.no

Rummen

Hotellets standardrum har två 90 cm breda sängar, och hotellets standarddubbelrum har en 180 cm bred säng. Rummen är utrustade med Bose-högtalare, vattenkokare med te och kaffe, TV, minibar, hårtork och toalettartiklar. Dessutom finns det säkerhetsskåp.

Vänligen observera att

Hotellet är kontantfritt. Alla betalningar oavsett belopp måste ske med kort. Följande korttyper accepteras: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club og Discover samt Apple Pay och Samsung Pay. Det går också bra att betala med Swish.

Mer info

Värt att se

 • Gamlebyen i Stavanger (3.6 km)

  Bila i Norge och boka billigt hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Upplev det historiska området i Stavanger, även känt som 'Gamlebyen', som verkligen förtjänar ett besök. Se Europas bäst bevarade trähuskonstruktioner på ca. 170 vita träbyggnader. Ta en promenad runt Gamlebyen en söndag förmiddag, den bästa tiden att njuta av staden i lugn och ro.

  Gamlebyen i Stavanger
  Bila i Norge och besök gamla stan i Stavanger
 • Fjordkryssning på Lysefjorden - Stavanger centrum (3.9 km)

  Oavsett vilken årstid ni väljer att besöka Stavanger på så finns det alltid möjlighet att åka på en fjordkryssning på Lysefjorden och bland annat uppleva vattenfallet, de många idylliska öarna, samt den otroliga natur som Norge består av. Självklart går turen också förbi den kända Preikestolen. Det är avgång från Skagenkajen i Stavanger och turen varar i ca. 3 timmar.

  Fjordkryssning på Lysefjorden - Stavanger centrum
  Vandra upp till den berömda preikestolen.
 • Gladmatfestivalen (4.2 km)

  Gladmatfestivalen i Stavanger går av stapeln i slutet av juli och får varje år besök av ca. 250 000 glada festivalgäster. Varje krog i Stavanger deltar och massor av evenemang arrangeras under festivalen. Tidigare evenemang har bland annat varit att lära sig röka sardiner på Hermetikkmuseet och chipslagningskurser på Øvre Holmegate. Det finns alltid många stånd och de flesta restaurangerna har särskilda erbjudanden. På huvudscenen är det underhållning och musik och vid en tidigare festival var höjdpunkten konstnären Pia Myrvolds stora matlagningskonstverk, som hon gjorde på huvudscenen.

  Gladmatfestivalen
  Gladmatfestivalen hålls i slutet av juli.
 • Stavanger domkyrka (4.2 km)

  Den fina domkyrkan i Stavanger är en av de bäst bevarade byggnaderna från medeltiden. Kyrkan är belägen i den nordliga delen av det idylliska Breiavatnet i Stavanger och förtjänar verkligen ett besök. I domkyrkan hålls en del konserter och andra spännande evenemang så se till att läsa kyrkans aktivitetskalender, kanske händer det något spännande just nu?

  Stavanger domkyrka
  Stavanger domkyrka härstammar helt tillbaka från medeltiden
 • Det norske hermetikkmuseum (4.6 km)

  Många norrmän minns nog den här slogan: "Inget snicksnack! Bjellands konserver, tack!" Det norska konservmuseet håller till i en före detta konservfabrik i Øvre Strandgate i det Gamla Stavanger. Museet öppnades 1982 och berättar historien om konservindustrin, som mellan 1880 och 1960 var staden viktigaste inkomstkälla.

  Det norske hermetikkmuseum
  Besök Det norske hermetikkmuseum i Gamle Stavanger.
 • Norska Oljemuseet (4.9 km)

  De flesta vet nog att i modern norsk historia så går välfärd och olja hand i hand, och i Stavanger står ni mitt i den norska oljan. 1969 hittades Nordsjöns första oljefält, och fältet Slik bidrog till att göra Stavangerregionen en nyckelspelare i den norska ekonomin. Ett besök på det norska Oljemuseet ger er en inblick i hur det hela började. Utställningarna beskriver hur olja och gas blir till och sedan raffinerat samt vad dessa livsviktiga resurser används till. Museet ger också besökarna en inblick i de teknologiska framstegen som skett samt hur oljeresurserna påverkar det norska samhället. Museet ställer ut originalföremål, modeller, filmer samt interaktiva utställningar som förmedlar allt om vardagslivet och hur det plötsligt kan bli väldigt dramatiskt!

  Norska Oljemuseet
  På det norska Oljemuseet får ni en inblick i historien kring Norges ekonomiska välbefinnande
 • Øvre Holmegate (Färggatan) (4.2 km)

  På Øvre Holmegate är trähusen målade i turkost, rosa och flera gröna och orangea nyanser. En liten färggrann oas mitt i Stavanger. Här finns även massvis med små butiker och kaféer. När snön faller ner bländas ögonen av de färgrika trähusen i vintersolen. Gå till Øvre Holmegate i Stavangers centrum och upplev den underbart färgglada gatan! 

  Øvre Holmegate (Färggatan)
  Øvre Holmegate (Färggatan) är en liten färggrann oas mitt i Stavanger
 • Sola strand (14.4 km)

  Sola strand är en grund strand med massor av solsken under sommaren. Det är naturens helt egna vattenland och passar perfekt för barn. Året runt kan besökare vada i vattnet och ta en romantisk promenad i den silkeslena sanden. Så fort vintern närmar sig väller surfarna in. Området är verkligen ett bra besök året om.

  Sola strand
  Sol och bad nära stan på Sola strand
 • Stavanger (4.2 km)

  Stavanger är en av Norges mest befolkade kommuner med över 100.000 invånare. Stavangers centrum verkar inte särskilt stort men detta är bara en fördel då det är enkelt att ta sig runt till fots och njuta av stadens sevärdheter. Det centrala butiksstråket ligger i ett område omgivet av äldre träbyggnader med smala och charmiga smågator. Missa inte Kirkegatan om ni är intresserade av shopping. Sedan Nordsjöns första oljefält hittades i Stavanger år 1969 har staden varit en kulturhuvudstad och blev även en universitetsstad samtidigt som den också har lockat internationell arbetskraft. Med andra ord har Stavanger utvecklats till en spännande stad med riktigt många kulturupplevelser och ett aktivt nattliv.

  Stavanger
  Stavanger är väl värt ett besök under en semester i närheten
Mer info

Karta

Clarion Hotel Energy
Ishockeyveien 2 4021 Stavanger