Weekendresa med boende på Good Morning+ Berlin City East

Svenska | SEK

Good Morning+ Berlin City East

Upplev spännande Berlin, men bo i lugna omgivningar i Lichtenberg

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Lugnt läge nära centrum
 • Modernt hotell med god mat
 • Upplev spännande Berlin!
941:-
3~6 dag från
769.-

Uppehåll med frukostbuffé

Besök Berlin

3 dagar
Från 769,- / spara upp till 280,-
Spara
4 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 402,-
Spara
5 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 555,-
Spara
6 dagar
Från 1.939,- / spara upp till 941,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

När ni bor på Good Morning+ Berlin City East väntar ett modernt hotell med ett lugnt läge. Perfekt för en weekendresa eller bilsemester i Berlin full av spännande upplevelser och sevärdheter. Med buss eller tunnelbana når ni Alexanderplatz på bara 10 minuter!

Om hotellet

Hotellet ligger lugnt beläget i Lichtenberg, i det som tidigare var Östberlin, och härifrån kan ni snabbt och lätt ta er in till centrum med kommunaltrafiken.

Den moderna inredningen och den professionella servicen gör hotellet till en perfekt bas för er vistelse i Berlin där många spännande sevärdheter och upplevelser väntar. I Lichtenberg hittar ni åtskilliga grönområden och parker där ni kan promenera. Endast 4 km från hotellet hittar ni också Tierpark Berlin som är Europas största djurpark.

Under er vistelse kan ni också passa på att slappna av i hotellets bastu eller dricka en drink på terrassen eller i hotellets trevliga Biergarten.

Varje morgon dukar hotellet fram en omfattande frukostbuffé i den trevliga restaurangen. I hotellets restaurang serveras både internationella och lokala rätter. Sen kan ni avsluta kvällen i den trevliga cocktailbaren.

Hotellet erbjuder gratis parkering och ni har tillgång till gratis trådlöst internet under er vistelse.

Om rummen

Hotellet har 241 trevligt inredda rum som erbjder en behaglig bas för er vistelse i Berlin. Ni kan välja mellan enkelrum på 17 kvm eller ett av hotellets lite större dubbelrum som är 23 kvm. Alla rum har eget badrum, bekväma sängar, skrivbord, sittgrupp och TV. Det är möjligt att få en extrasäng på dubbelrummen. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

240 km från
Swinoujscie, Polen
240 km från
Rostock, Tyskland
300 km från
 Sassnitz, Tyskland
310 km från
Travemünde, Tyskland
450 km från
Öresundsbron
480 km från
Helsingborg, Sverige
800 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Lichtenberg (2.4km)

Lichtenberg är en större stadsdel i utkanten av Berlin, varifrån ni har kort avstånd till alla Berlins stora sevärdheter. Lichtenberg är den perfekta blandningen mellan modern och traditionellt, samt mellan storstadsliv och landsbygdsidyll. Området presenterar sig självt som ett livligt och grönt kvarter som välkomnar hela familjee.

Lichtenberg var en del av det tidigare Östtyskland och det stora högkvarteret för den östtyska undrrättelsetjänsten Stasi låg i denna stadsdel. Idag är det tidigare högkvarteret ett spännande museum där ni kan lära er om Stasis intressanta historia. Stasi var känt som en av de mest effektiva och förtryckande underrättelsetjänsterna i världen, och omfattade bland annat en grundlig övervakning och registrering av östtyskarna. Museet är mycket intressant och ni kan bland annat kika närmare på Erich Mielke's kontor, övervakningsteknologin samt de gamla fängelsecellerna.

I Lichtenberg ligger också Berlins största zoologiska trädgård Tierpark Berlin, som också är Europas största landskapszoo. Med mer än 160 hektar och 8500 djur finns här mycket att se. De stora gröna trädgårdarna ger härliga omgivningar till de många djuren. Särskilt elefanterna är populära, och djurparken är känd för dess vällyckade avel av elefanter. En av de större attraktionerna är katthuset där det finns tigrar, pantrar och jaguarer i stora mängder.

TV-tornet Fernsehturm i Berlin (7.4km)

Besök Berlins arkitektoniska kännetecken, tv-tornet, som är 368 meter högt och synligt över hela staden. Restaurangen och kupolen på toppen av tornet har en fantastisk 360 graders utsikt över den tyska huvudstaden. Här är det årligen runt 1,2 miljoner besökare, därför är TV-tornet ett av de viktigaste turistmålen i Berlin. TV-tornet byggdes 1950 på stadens mest kända plats Alexanderplatz. Samtida entusiasm för rymdfart och raketer syns tydligt i arkitekturen och en del av inspirationen till tornet kommer även från Sovjets satellit Sputnik. TV-tornet fungerar fortfarande som TV-torn, och ca 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. TV-tornet kan besökas mot betalning och man kan äta uppe i restaurangen, det lönar sig dock att boka i förväg.

Berlin (7.3km)

Eftersom Berlin är ett helt universum för sig själv, är det absolut en av de stora städerna som bör besökas minst en gång i livet. Bila till Tyskland och besök Berlin som har allt du kan önska för en storstadssemester eller weekend. Se till exempel berömda Brandenburger Tor, som är Berlins symbol och konstigt nog överlevde krigets. Besök även Berlinmuren, som fortfarande löper genom Berlin. Flera platser har kvarlämnade delar av den fruktade väggen och kusliga europeiska historian.

Besök "Checkpoint Charlie", som var den officiella korsningen mellan Öst -och Västberlin. STASI-fängelset i Hohenschönhausen vittnar okcså om ett bistert förflutet. Men här finns också den tyska riksdagen, en vacker gammal historisk byggnad som har sett lite av allt. Ta även en promenad längs med Unter den Linden, som på sin tid var en av de mest trafikerade gatorna i hela Europa. Museumsön är ett av de största musekomplex i världen. Här finns ett antal stora byggnader som har allt från babyloniska tempel till egyptiska mumier och naturligtvis bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti.

Ta dig vidare till Kurfürstendamm, som ligger i den västra delen av Berlin. Här kan man shoppa och även besöka loppmarknaden vid Strasse des 17 juni, vilket är en unik upplevelse. Avsluta besöket med god mat på en av de många underbara restaurangerna i centrala Berlin. Det serveras mat i alla färger och kompositioner, det finns helt enkelt ett fantastiskt utbud, speciellt för de med gastronomiskt intresse. Berlin är trots sin dystra historia också en fantastiskt charmig, festlig, populär och angenämd stad.

AquaDom & Sealife Berlin (7.2km)

Stora AquaDom & Sealife Berlin är ett stort akvarium med 35 tankar fyllda med hajar, sjöstjärnor, bläckfisk och många tusen olika arter av fisk. AquaDom är den största cylindertanken i världen som innehåller mer än 1 miljon liter vatten samt rev och hundratals fiskar. Cylindern fungerar som en hiss och transporterar besökarna genom en mängd fiskar som faktiskt simmar alldeles intill. Det är en ganska spännande upplevelse för både vuxna och barn, helt enkelt ett roligt sätt att avsluta sitt besök på Sealife Berlin.

Berlinmuren (8.9km)

Den ca 43 km långa och 3,6 meter höga Berlinmuren delade Väst- och Östtyskland från år 1961 tills 1989, då Berlin slutligen återförenades. Idag finns inte mycket kvar av Berlinmuren, endast ca 1,5 km är kvar av väggen, som kallas "East Side Gallery " och ligger vid Muehlenstrasse. Det bästa stället att uppleva muren är vid minnesmärket av Berlinmuren på Bernauer Strasse 111, ta U-bahn till "Nordbahnhof Station".

Museum für Naturkunde (9.7km)

Om ni har barn som följer med på resan är ett besök till Berlins naturhistoriska museum verkligen inte ett dåligt val, det är en underhållande plats. Det är förmodligen en av de viktigaste museerna i sitt slag i världen med mer än 30 miljoner zoologiska, paleontologiska och mineralogiska prover och är känt för sina spektakulära utställningar, bland annat de tidigaste exemplaret av fågeln "Archaeopteryx".

Checkpoint Charlie (8.6km)

När Berlin delades i öst och väst från 1945-1990 var Checkpoint Charlie en av den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Känslan av det kalla kriget är framgår av ett besök vid Checkpont Charlie. Även om namnet låter bra och glamoröst, så var Checkpont Charlie egentligen bara kontrollpunkt "C". Här berättas historier om en rad spektakulära flyktförsök från den östra till den västra delen av staden, som tyvärr kostade livet för flera personers. Checkpoint Charlie stängdes 22:a juni 1990 i samband med den tyska återföreningen.

Vid gränsen finns ett intressant museum med en omfattande samling av bilder, fotografier, tidningsklipp, filmer och annat som dokumenterar och berättar om Berlinmuren och de många flyktförsöken över muren. Historierna är både spännande och skrämmande.

Riksdagen (10km)

Reichstag, den tyska riksdagen, ligger nära Brandenburger Tor. Under kalla kriget var riksdagen i Västberlin, Berlinmuren var direkt bakom Riksdagen, som vid den tidpunkten stod övergiven. Bombningen under andra världskriget lade byggnaden i ruiner, men 1990 byggdes parlamentet fullständigt om och fick en magnifik glaskupol på taket. Klättra alla stegen upp i kupolen, där ni sen kan kika ner i parlamentssalen samt få en fantastisk utsikt över Berlin.

Brandenburger Tor (9.2km)

Brandenburger Tor är den mest imponerande och sist överlevande stadsporten i Berlin. Det fanns ursprungligen 18 portar, vid 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Carl Gotthard Langhans byggde den 26-meter höga grinden år 1789-1791, inspirerad av den grekiska modellen. På toppen av Brandenburger Tor står en sex meter hög staty av en stridsvagn och vid porten står även två stora statyer - i en står guden Mars med svärdet och i den andra Minerva med lansen. Porten är belägen i slutet av de två boulevarderna, Unter den Linden och Straße des 17. Juni

Tyska teknikmuseet i Berlin (10.1km)

Deutsches Technik Museum Berlin eller Tekniska museet i Berlin, är förmodligen bäst designat för lite äldre barn och vuxna. Här finner man en unik upplevelseresa i teknikens värld, vilket innebär ångmaskiner, ånglokomotiv, flygplan, datorer och en mängd andra former av teknik. Här finns en god blandning av både äldre och nyare teknik, sedan finns det också en hel del saker som kan testas. Områdets utställningsyta är mer än 26 000 kvadratmeter stor, därav finns här mycket att testa, man kan ta reda på hur saker och ting fungerar helt enkelt!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Amadeus Dresden

4=3

Sachsen

Kulturstaden Dresden

Wild Offer - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattningar
 • 4 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Gratis parkering
 • 1 överraskning (sötsak) per rum

1.363:-
Från endast
1.439.-

Visa karta

Dresden kallas Elbes Florens

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~1.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 2~12.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 13~99.99 år i extrasäng 20% rabatt

Hotel Berlin Mitte by Campanile

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Bo i Berlins centrum

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet

236:-
Från endast
939.-

Visa karta

Centralt beläget i Berlin-Mitte

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~11.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 20% rabatt