Strandsemester på Haus am Meer vid Östersjökusten

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Haus am Meer

Semester vid havet på härligt strandhotell.

 • 290 km från Öresundsbron
 • 220 km från Rostock, Tyskland
 • 480 km från Göteborg, Sverige
 • 280 km från Helsingborg, Sverige
 • 70 km från Travemünde, Tyskland
 • 350 km från Sassnitz, Tyskland
 • 370 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

En vistelse på Haus am Meer betyder avkoppling och lugn till Östersjöns brus. Tillbringa tiden på den långa sandstranden eller gör utflykter till de spännande hansestäderna Lübeck och Kiel.  

Hotellet erbjuder

Haus am Meer ligger endast ett stenkast från havet i Hohwachter-bukten. Den rikliga frukostbuffén dukas upp i det ljusa strandcaféet, där ni också kan dricka kaffe och äta goda bakverk på eftermiddagarna. På solterrassen finns strandkorgstolar och för kyliga dagar har caféet en kamin. Hotellets specialitet är "Flammkuchen", men det serveras också andra läckra rätter, som passar bra till ett glas vin eller öl. Hotellet har swimmingpool och ni kan använda wellnessavdelingen på grannhotellet, Hotel Hohe Wacht, som ligger ca 500 meter från Haus am Meer. Wellnessavdelningen är 700 kvm och har bastu, swimmingpool, wellnessbehandlingar och massage. Hotellet har gratis WiFi och parkering.  

Rummen  

På Haus am Meer somnar ni till böljornas brus. Hotellet har 25 komfortabla och nyrenoverade rum. Rummen har stora fönster och är inredda i ljusa färger. Standardrummen har utsikt mot land. Alla rum har bad/dusch, toalett, TV, hårtork, kosmetikspegel, telefon, kylskåp och kaffe-/tefaciliteter.

Vänligen observera att

Turistskatten på 0,50 € per person per natt tillkommer och betalas på hotellet.

Pool och spa-avdelningen är på Hotel Hohe Wacht, som är ungefär 500 meter från hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Kiek Ut (1.9 km)

  Hohwacht är en stad som ligger i den nordöstra delen av Kreis Plön i den tyska delstaten Slesvig-Holsten som är perfekt att utforska under en bilsemester i Tyskland. När ni går längs vattnet nära den lilla staden Hohwacht passerar ni flera klippor. Passa på att gå upp till Kiek Ut varifrån ni kan njuta av en härlig utsikt över Östersjön och landområdets frodiga grönska. Vid riktigt fint väder kan ni se hela vägen till Fehmern. Det är en härligt frisk promenad upp till klipporna, men utsikten är väl mödan värd. Boka billigt hotell hos Risskov Bilsemester och tag med familjen på upptäcksfärd!

  Kiek Ut
  Njut av den vackra utsikten från Kiek Ut!
 • Plön (26.3 km)

  När ni kommer till Plön är det första ni ser det otroligt vackra, vita sagoslottet, som tronar på en höjd vid staden. Renässansslottet byggdes på 1600-talet och var fram till 1761 säte för hertigarna av Plön. På 1800-talet var slottet sommarresidens för Kronprins Frederik senare Frederik VIII. Missa inte ett stopp här när ni bilar i Tyskland. 

  Plön
  Första anblicken som möter er i Plön är det stora sagoslottet, som ligger som en gräddtårta på höjden över Plön
 • Holsteinische Schweiz (93.7 km)

  Naturparken Holsteinische Schweiz sträcker sig över inte mindre än 72000 hektar och är därmed det största naturområdet i Schleswig-Holstein. Här finns över 200 små och stora sjöar omgivna av kullar, skog och mark som avlöses av idylliska småstäder och vackra herrgårdar. På grund av de många sjöarna är området populärt för vattensport såsom att paddla kanot eller fiska. Det finns också otaliga möjligheter till vandring. En annan härlig upplevelse är en segeltur på sjöarna där ni kommer nära inpå naturen och det lokala fågellivet.

  Holsteinische Schweiz
  Segeltur på sjöarna i naturparken Holsteinische Schweiz under er bilsemester.
 • Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V. (2.7 km)

  Bila i Tyskland och boka billigt boende nära Hohwachter Bucht. Denna golfbana ligger i vackra gröna omgivningar. Golfklubben anordnar turneringar och det finns också en tillhörande restaurang. Läs mer om öppettider och priser på golfklubbens hemsida.


  Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V.
  Golfbanan ligger i natursköna och gröna omgivningar.
 • Bad Malente (23.8 km)

  Malenteregionen ligger i Slesvig-Holstens östra del och drygt 10.000 invånare. Promenera i det vackra Holsteinisches Schweiz! Kanske går ni förbi det 24 meter höga Holzbergturm. Härifrån har ni en fantastisk panoramautsikt över de två stora sjöarna Dieksee och Kellersee på var sin sida om tornet. Ni kan också ta er ut på hela fem av områdets sjöar och ta en härlig båttur med den unika 5-Seen-Fahrt. Segelturen börjar i Dieksee och erbjuder en fantastisk möjlighet att se en större del av regionen på kort tid, dessutom från en vacker och uppfriskande vinkel. Vid Holzbergturm och Dieksee hittar ni också Bad Malente Wildpark som är ett  vackert naturskyddsområde med skog, som sträcker sig över 12 hektar. Här kan ni få se bl a hjortar och vildsvin. Det är fri entre till parken. Själva staden Bad Malente är ytterst charmig och här finner ni både butiker och kaféer. Risskov Bilsemester erbjuder billiga hotellpaket i området och det är ganska kort väg att bila från Sverige. 

  Bad Malente
  Gröna och sköna Holsteinisches Schweiz passar utmärkt för en minisemester med bil. Ta med hela familjen och cyklar!
 • Lütjenburg (9.1 km)

  I den nordöstliga delen av den tyska regionen Slevsvig-Holstein hittar man den lilla byn Lütjenburg som har cirka 5.300 invånare. Det är en gammal by som byggdes på 1200-talet. Den lilla byn har en vacker historisk marknadsplats samt ett otroligt rådhus i barock stil, som liksom Sankt Michaels kyrka bara måste besökas. Den största turistattraktionen i Lütjenburg är dock Bismarck-tornet som byggdes 1898 och som tornar upp sig över de andra byggnaderna. Härifrån får du en fin utsikt ut över Holsteins östliga vyer, Östersjön och man kan faktiskt se ända till Danmark från toppen av tornet. Lütjenburg är ett levande museum och byn arrangera många "medeltida" arrangemang och aktiviteter. Det är en enastående chans för att lära sig mer om gamla slott och inte minst historia och speciellt de mörka århundraden.

  Lütjenburg
  Historia och kultur i mysiga Lütjenburg
 • Schönberg (25.7 km)

  Schönberg är mest känt för sina vackra stränder, Kalifornien och Brasilien. Förutom stranden Kalifornien, som erbjuder allt ifrån vattensport till bad och minigolf, så hittar man också Kindheitsmuesum, som är ett leksaktmuseum. Från dokumentärer till leksaker och nallebjörnar och docker får man en inblick i barndommen, som den var för över 100 år sedan. Det är kul för både barn och vuxna. Passa även på att ta en kvällsutflykt till Kiels fyrtorn med båt. Turen startar från den 250 meter långa bryggan "Schönberger Seebrücke". På den trevliga turen, som tar cirka 2 timmar, serveras en god middag från grillen. Kvällsutflykten från Schönberger Seebrücke till Kiels fyrtorn är möjlig under sommarmånaderna (juli till september).

  Schönberg
  Både bad och kultur vid Schönberg
 • Abenteuer Dschungelland (Äventyrsland) (15.4 km)

  I ett område på över 6 000 m² kan upptäckare av alla åldrar uppleva ett oförglömligt djungeläventyr. Här finns ormar, ödlor, sköldpaddor och många fler exotiska djur. Den senaste attraktionen är Europas största bollhav! Dyk ner i "havet" av 300 000 färgglada bollar. Äventyrslandet erbjuder otaliga attraktioner, som labyrinter, guldgrävning i El Dorado, en interaktiv piratbio och en repträdgård för klättring. Passa på att besöka Abenteuer Dschungelland på er bilsemester med familjen i Europa.

  Abenteuer Dschungelland (Äventyrsland)
  Djungeläventyr för hela familjen!
 • Subtropische Badeparadies (äventyrsbad) (15.8 km)

  Välkommen till Subtropische Badeparadies, här finns en 214 meter lång rutschkana och Tysklands största fontänpark! Detta äventyrsbad har allt för den badsugne, allt ifrån barnpooler till flera olika rutschkanor och till och med en wellnessavdelning för den som hellre vill relaxa. Äventyrsbadet ligger vid Weissenhäuser Strand, bredvid Abenteuer Dschungelland.

  Subtropische Badeparadies (äventyrsbad)
  Badparadis för hela familjen!
 • Kiel (44.3 km)

  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest. Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

  Kiel
  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad.
Mer info

Karta

Haus am Meer
Dünenweg 1 24321 Hohwacht

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 4~13 i extrasäng 50% Rabatt