Minisemester på Nordsjälland och hotellet Højstrupgård

Svenska | SEK

Højstrupgård

Strandnära läge norr om Helsingör

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Hotell med egen par 3 golfbana
 • Läcker middagsmeny
 • Fina gröna omgivningar vid kusten
2.172:-
3~6 dag från
2.099.-

Tæt på strand og natur

Nära stranden och naturen

3 dagar
Endast 2.099,- / spara upp till 936,-
Spara
4 dagar
Endast 3.199,- / spara upp till 1.249,-
Spara
5 dagar
Endast 4.179,- / spara upp till 1.680,-
Spara
6 dagar
Endast 5.099,- / spara upp till 2.173,-
Spara
* Pris per person i standarddubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • Tillgång till par 3 golfbana
Risskov Paket

Højstrupgård är fint beläget på Nordsjällands kust, strax norr om charmiga Helsingör. Här erbjuds ni en bekväm vistelse med möjligheter till aktiviteter och upplevelser på hotellet samt i och runt om Helsingör med omnejd.


Hotellet erbjuder

Det trevliga hotellet har rötter som dateras tillbaka till 1870 och med sitt fina läge utgör hotellet en ideal bas för en såväl avkopplande som aktiv semester med konst, strandliv, aktiviteter och naturupplevelser. Hotellet präglas av dansk design, arkitektur och konst, och huserar en större privat konstsamling.


Här bor ni inom behagligt avstånd från Helsingörs medeltida centrum och hamn som präglas av en härlig maritim atmosfär. I Helsingör finner ni dessutom Kronborg som är en att av Nordeuropas mest betydelsefulla renässansslott och staden bjuder utöver det på massor av mysiga caféer, shopping och kultur.


Närheten till stranden ger er fantastiska möjligheter att njuta av sol och bad under somrarna, på den "Danska Rivieran” som bland annat är känd för Tisvildeleje. Under er vistelse kan ni även ta del av hotellets aktivitetsutbud i form av bordtennis, biljard, petanque, bordsfotboll, schack, boule och träningsfaciliteter utomhus. Och för er som reser med barn finns en lekplats vid Feriebyen nära hotellet. 


Ni kan också boka tid för en spelrunda på hotellets egen par 3 golfbana eller besöka närliggande Helsingør Golf Club. Övernattande gäster erbjuds dessutom möjlighet att nyttja grannhotellets (Konventums) träningsfaciliteter och bastu.

Varje morgon serveras en god frukost och under kvällstid erbjuds läckra rätter i hotellets restaurang.


Parkering vid hotellet och tillgång till trådlöst internet erbjuds utan extra kostnad.


Om rummen

Hotellrummen är trivsamt och bekvämt inredda. Välj mellan boende i enkelrum, standard dubbelrum, deluxe dubbelrum (på grannhotellet) eller svit med spa.

Rumstyper

Standarddubbelrum

1 / 4
Standard dubbelrum med eget badrum och toalett, hårtork, bekväm säng, TV och utsikt över grönområde.
» Se fler rumsspecifika bilder

Twin Deluxe dubbelrum

1 / 3
Deluxe dubbelrum som är inredda med konst från hotellets privata samling. De rymliga rummen är även utrustade med eget badrum och toalett, hårtork, bekväm säng, kaffemaskin med kapslar, TV, samt balkong och utsikt över grönområde.
» Se fler rumsspecifika bilder

Svit med spa

1 / 5
Läcker svit med spa som är inredda med konst från hotellets privata samling. De rymliga sviterna är även utrustade med eget badrum och toalett, spa, hårtork, bekväm säng, kaffemaskin med kapslar, TV, samt balkong och utsikt över grönområde.
» Se fler rumsspecifika bilder

Standard enkelrum

1 / 2
Enkelrum med eget badrum och toalett, hårtork, bekväm säng, TV och utsikt över grönområde.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum med balkong

1 / 3
Enkelrum med eget badrum och toalett, hårtork, bekväm säng, TV, samt balkong och utsikt över grönområde.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

80 km från
Öresundsbron
240 km från
Rostock, Tyskland
400 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Helsingör (3.5km)

Tag med familjen på semester i Helsingör, som är en trevlig liten stad mitt emot Helsingborg, över sundet. Detta är en trevlig liten stad som är både enkel att ta sig till och snabb att utforska. Därav är detta en perfekt dagsutflykt för er som reser med egen bil! Gågatan, Stengade, utgör den centrala delen av staden och här finns det goda möjligheter att gå på upptäcksfärd i de många små butikerna. Staden har också ett rikt caféliv som erbjuder många olika delikatesser och det finns även flera trevliga restauranger i Helsingör, väl värda att besöka! Boka prisvärt hotellpaket hos Risskov Bilsemster och njut av en weekend eller minisemester kring Helsingör.

M/S Museet för Sjöfart (3.5km)

Besök det fascinerande underjordiska museet M/S Museet för Sjöfart i Helsingör. Museet är från 2013, ritat av den världsberömda arkitektgruppen BIG, med Bjarke Ingels som en ledare och är inbyggt direkt mellan Kronborg och Kulturværftet. Vackra sluttande broar leder dig in i en färgglad värld av spännande utställningar, filmprojektioner och sjöfartssamlingar som tillsammans berättar om Danmarks fantastiska historia som sjöfartsnation genom tiderna.

The Danish Museum of Science and Technology (5.6km)

På museet kan ni uppleva utvecklingen av teknologin och maskiner. Ni kan även uppleva retrobilar, flygplan och världens äldsta bil, som fortfarande kan köra! Detta är en plats som bör besökas om ni har lite bensin i blodet eller bara är teknikintresserad.

Gurre Slottsruin (7.5km)

Bila i Danmark och boka boende nära Helsingör. Nordsjälland erbjuder många möjligheter för sportaktiviteter och det finns gott om bra cykel- och vandringsvägar i de omkringliggande skogarna. Besök till exempel Gurre Slotsruin, som ligger vid sidan om Gurre Sø. Tag en tur runt sjön antingen på cykel eller till fots och njut av den omkring tio km långa turen i de vackra omgivningarna.

Louisiana Museum of Modern Art (12.1km)

I Humlebæk ligger Louisiana Museum of Modern Art, som är ett av de ledande museerna för modern konst i Skandinavien, med mellan sex och tio olika utställningar om året samt en permanent utställning. Museet är beläget med panoramautsikt över Öresund och här kan det med rätta sägas att både konsten, naturen och arkitekturen är sammansmält i en unik harmoni. Gör en promenad i parken som omger Louisiana och njut av de många konstverk som är ett med omgivningen. Det finns gott om plats där barn kan leka och museet har även ett mycket familjevänligt utbud av aktiviteter och evenemang för både barn och vuxna.

Kronborg (3.8km)

Helsingør ligger till grund för en av de förmodligen mest berömda byggnaderna i Danmark, den gamla fästningen och slottet, som ursprungligen härstammar från 1200-talet, först känd som Krogen och sen på 1500-talet omdöpt till Kronborg Slott. Förevigat i Shakespeares berömda ”Hamlet”, där den kände prinsen av Kronborg yttrade de berömda orden: ”Att vara och inte vara – det är frågan.”

En fråga som ägarna till de fartyg som seglade genom Öresund frågade sig var varför de var tvungna att betala tull för att få segla sina fartyg till och från Östersjön genom Öresund. Men bara Kronborgs strategiska läge på den yttersta spetsen vid Öresunds smalaste plats ger en bra förklaring till vilka konsekvenser kanonkulorna kunde ha på de bräckliga fartygen som fraktade varor genom sundet och därför måste betala tull till den danska statskassan. Först 1857 upphörde tullen och därmed det stora tillskottet till den danska statskassan.

Det erbjuds flera olika turer runt på Kronborg, men turen ner i kasematterna, källaren på Kronborg, är en upplevelse i sig själv. Besök den berömde danska krigaren, Holger Danske, som sover i källaren och som enligt sägen kommer att vakna i det ögonblick då Danmark skulle hamna i fara.

I förlängningen av Kronborg ligger M/S Museet för Sjöfart, som är en upplevelse, särskilt efter flytten in i den gamla torrdockan 2013, då nya möjligheter gavs att visa upp sina många intressanta objekt.

Helsingborg (12.8km)

Även om Helsingborg till storleken är en relativt liten stad, så har den mycket att erbjuda med mysig atmosfär och härliga omgivningar!

Ta en promenad längs strandpromenaden i Norra Hamnen, en upplevelse för alla som tycker om att äta gott och shoppa, samtidigt som ni får en vacker utsikt över Öresund.

I Helsingborg finns omkring 500 butiker varav de flesta finns på Kullagatan, Bruksgatan, Drottninggatan, Järnvägsgatan och Storgatan i centrum.

Väla Centrum är det största inomhusköpcentrat i Sydsverige och ligger ungefär sex kilometer från centrala Helsingborg.

Besök även vakttornet Kärnan som har vakat över Helsingborg i över 700 år och är stadens landmärke. Från Kärnan är det en fantastisk utsikt över Öresund och Helsingør, som ligger fyra kilometer bort på andra sidan sundet.

De branta trätrapporna är en utmaning, men belöningen kommer när ni nått toppen. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över Öresund med omgivande städer. Du kan t.o.m. se Turning Torso i Malmö på en klar dag! Under hela året kan du gå upp för terrasstrapporna utomhus.

Barnen blir överlyckliga vid ett besök på Busfabriken 5 km utanför staden. En biljett varar 3 timmar och under denna tid kan barnen utnyttja 6 000 kvm lekyta med t.ex. hängbroar, jättebollar eller bara mys och pyssel. En billig minisemester eller weekend här ligger precis om hörnet med Risskov Bilsemester!

Tropikariet (14.6km)

I Hälsingborg kan ni uppleva Tropikariet som är ett fyra våningar högt zoo, specialiserat på tropiska djur. Här finner ni allt från hajar och krokodiler till apor och flygpungekorrar. Tropikariet är indelat i hela åtta olika naturmiljöer som exempelvis det imponerande hajrevet och den afrikanska savannen. I den speciella avdelningen Regnskogsnatt ges besökarna en unik möjlighet att uppleva några av naturens spännande nattdjur medan de är aktiva.

Sofiero Slott (17.7km)

År 1866 lät kronprins Oscar och hans hustru Sophia bygga sommarslottet Sophie-ro. Det ligger alldeles vid havet bara ett par kilometer norr om Helsingborg. Sofiero är kanske mest känt för sin rhododendronsamling, och den är också Sveriges största och över 100 000 trädgårdsintresserade besökare kommer varje år.

Nordsjälland Fågelpark (19.4km)

Ta med hela familjen på en promenad i Nordsjälland fågelpark, som är Skandinaviens största fågelpark, nära Esrum. Här kan du uppleva en värld av otroliga arter av fåglar samt exotiska växter. På sommaren erbjuder fågelparken en mängd naturupplevelser för hela familjen. Se den stora papegoj-showen, hjälp till att mata Lorierne, eller klappa de afrikanska dvärggetterna, vilket alltid lockar barnen. Parken öppnade år 2003 och omfattar över 1500 fåglar fördelat på över 250 olika arter, och flera av fåglarna är de enda utav sitt slag i denna del av världen. Förutom fåglar, finns det även andra djur såsom jättesköldpaddor, apor och getter i parken.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Good Morning+ Helsingborg

Lugnt läge i Helsingborg

Skåne

Utforska vackra Skåne

Wild Offer - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattningar
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Tillgång till bastu och gym
 • Gratis internet och parkering

281:-
Från endast
619.-

Visa karta

Centralt men lugnt läge

Läs mer

Marienlyst Strandhotel

Inkl 3-rättersmeny

Nordsjälland

Lyxig uppehåll i Marielyst

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis entré till casinot
 • Gratis parkering, WiFi, gym

479:-
Från endast
2.069.-

Visa karta

Strandhotell med en lyxig känsla

Läs mer

Comfort Hotel Helsingborg

Kanonerbjudande med mat i Helsingborg.

Österlen

Superpris i Helsingborg

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lättare kvällsmål
 • Gratis internet
 • Centralt läge

471:-
Från endast
1.019.-

Visa karta

Upplev både Sverige & Danmark!

Läs mer

Hotel Skandia

Inkl 1 flaska vin

Nordsjälland

Upplev Nordsjälland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge

350:-
Endast
1.129.-

Visa karta

Centralt i charmiga Helsingör

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.