Bila i Danmark och bo på Hotel Gilleleje Strand

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Gilleleje Strand

Åk på minisemester eller weekend nära stranden i Gilleleje på Nordsjälland

Hotellet ligger i hjärtat av Gilleleje och nära hamnen
Bo i en historisk byggnad
Många spännande utflyktsmål i närheten
 • 140 km från Öresundsbron
 • 260 km från Rostock, Tyskland
 • 525 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Mitt på torget i den charmiga staden Gilleleje på norra Själland ligger Hotel Gilleleje Strand. Det är bara några få hundra meter till stranden och hamnen. Här kan ni koppla av och uppleva strandliv och romantik.

Det centrala läget ger en blandning av pulserande caféliv, mysiga torghandelsdagar, shopping, strand, vacker natur och maritim stämning. Hotellet ligger i en historisk byggnad från 1896. Efter en omfattande renovering år 2017 står det nu klart med modern inredning och mysiga rum.

Varje morgon serveras en riklig frukost, på vardagar kl 7 - 10 och under weekenden kl 8 - 10.30. Under dagen kan ni njuta av läckra caférätter ock snacks och på kvällen kan ni besöka hotells varma och ljusa restaurang, som serverar rätter lagade av färska råvaror av dansk / franskt kök.

Det finns möjlighet att hyra cyklar vid hotellet och trampa ut i området. Hotellet kan göra picknickkorgar, som ni kan ta med till stranden eller någon vacker glänta. Har ni lust med lite mer sightseeing finns t.ex. Tisvilde, Kronborg eller Louisiana Museum of Modern Art.

Gratis offentlig parkering finns ca 100 meter från hotellet. WiFi är gratis.

Rummen

Hotel Gilleleje Strand har 25 mycket olika rum, alla renoverade 2017 med stor respekt för byggnadens historia och karaktär. Rummen är mellan 16 kvm och 26kvm. Alla rum har bad/dusch, toalett, hårtork, TV och bekväma sängar, som är producerade i Horsens. Som utgångspunkt kommer ni att bli inbokade i rum med utsikt mot gården eller nära hissen.

Vänligen observera att

Gratis offentlig parkering finns i närheten

Mer info

Värt att se

 • Nordsjälland Fågelpark (8.8 km)

  Ta med hela familjen på en promenad i Nordsjälland fågelpark, som är Skandinaviens största fågelpark, nära Esrum. Här kan du uppleva en värld av otroliga arter av fåglar samt exotiska växter. På sommaren erbjuder fågelparken en mängd naturupplevelser för hela familjen. Se den stora papegoj-showen, hjälp till att mata Lorierne, eller klappa de afrikanska dvärggetterna, vilket alltid lockar barnen. Parken öppnade år 2003 och omfattar över 1500 fåglar fördelat på över 250 olika arter, och flera av fåglarna är de enda utav sitt slag i denna del av världen. Förutom fåglar, finns det även andra djur såsom jättesköldpaddor, apor och getter i parken.

  Nordsjälland Fågelpark
  I Nordsjälland Fågelpark kan ni uppleva flera exotiska fåglar
 • Tisvilde (20.2 km)

  Besök det läckra området i Tisvilde på Nordsjälland, som erbjuder både Danmarks femte största skog vid Tisvilde Hegn samt en av Danmarks läckraste stränder i Tisvildeleje på den norra kusten. Här syns den blå flaggan som vittnar om en strand med hög miljökvalitet. Tisvilde har genom tiderna varit en av landets mest populära semester- och badorter med stugor, mysiga kaféer, marknader och olika spännande evenemang.

  Tisvilde
  Varje år i december ändrar Tisvilde namn till "Nissevilde". Även stadsskyltarna ersätts och det står Nissevilde på dem.
 • Gurre Slottsruin (23.9 km)

  Bila i Danmark och boka boende nära Helsingör. Nordsjälland erbjuder många möjligheter för sportaktiviteter och det finns gott om bra cykel- och vandringsvägar i de omkringliggande skogarna. Besök till exempel Gurre Slotsruin, som ligger vid sidan om Gurre Sø. Tag en tur runt sjön antingen på cykel eller till fots och njut av den omkring tio km långa turen i de vackra omgivningarna.

  Gurre Slottsruin
  Gurre Slottsruin och dess omkringliggande skogar ett idealt område för vandring och cykling.
 • M/S Museet för Sjöfart (28.8 km)

  Besök det fascinerande underjordiska museet M/S Museet för Sjöfart i Helsingör. Museet är från 2013, ritat av den världsberömda arkitektgruppen BIG, med Bjarke Ingels som en ledare och är inbyggt direkt mellan Kronborg och Kulturværftet. Vackra sluttande broar leder dig in i en färgglad värld av spännande utställningar, filmprojektioner och sjöfartssamlingar som tillsammans berättar om Danmarks fantastiska historia som sjöfartsnation genom tiderna.

  M/S Museet för Sjöfart
  Museet har varit öppet sedan 2013 och fått mycket internationell beröm.
 • Kronborg (29.0 km)

  Helsingør ligger till grund för en av de förmodligen mest berömda byggnaderna i Danmark, den gamla fästningen och slottet, som ursprungligen härstammar från 1200-talet, först känd som Krogen och sen på 1500-talet omdöpt till Kronborg Slott. Förevigat i Shakespeares berömda ”Hamlet”, där den kände prinsen av Kronborg yttrade de berömda orden: ”Att vara och inte vara – det är frågan.” En fråga som ägarna till de fartyg som seglade genom Öresund frågade sig var varför de var tvungna att betala tull för att få segla sina fartyg till och från Östersjön genom Öresund. Men bara Kronborgs strategiska läge på den yttersta spetsen vid Öresunds smalaste plats ger en bra förklaring till vilka konsekvenser kanonkulorna kunde ha på de bräckliga fartygen som fraktade varor genom sundet och därför måste betala tull till den danska statskassan. Först 1857 upphörde tullen och därmed det stora tillskottet till den danska statskassan. Det erbjuds flera olika turer runt på Kronborg, men turen ner i kasematterna, källaren på Kronborg, är en upplevelse i sig själv. Besök den berömde danska krigaren, Holger Danske, som sover i källaren och som enligt sägen kommer att vakna i det ögonblick då Danmark skulle hamna i fara. I förlängningen av Kronborg ligger M/S Museet för Sjöfart, som är en upplevelse, särskilt efter flytten in i den gamla torrdockan 2013, då nya möjligheter gavs att visa upp sina många intressanta objekt.

  Kronborg
  Kronborg är en av Danmarks mest berömda byggnader.
 • Helsingör (24.2 km)

  Tag med hela familjen på semester till Helsingör som är en gullig liten stad som går både snabbt och enkelt att utforska. Gågatan, Stengade, med tvärgator utgör den centrala delen av staden och här har ni möjlighet att besöka de många små butikerna som ligger längsmed gågatan. Ett rikt kaféliv bjuder på många olika delikatesser och det finns även många fina restauranger i Helsingör, som tillfredsställer de mest kräsna. Boka billigt boende med Risskov Bilsemester och bila i Danmark!

  Helsingör
  Helsingör är en trevlig liten stad med mycket charm!
 • Frederiksborg Slott (26.2 km)

  Ta en tur till Hilleröd, där ni kan uppleva slottet Frederiksborg. Det byggdes av Christian den fjärde i början av 1600-talet och är det största renässansslottet i Norden. Anläggningen omfattar en otroligt vacker slottspark och ett kapell. Sedan år 1878 har slottsområdet varit en del av Nationalhistoriska Museet. Upplev 500 år av Danmarks historia genom målningar och porträtt, möbler och hantverk samt kungar och drottningar. Ta en promenad runt och se bland annat riddarsalen, slottskyrkan, åskådarsalen och Neptunspringvandet.

  Frederiksborg Slott
  Frederiksborgs Slott är Nordens största renässansslott.
 • Louisiana Museum of Modern Art (28.0 km)

  I Humlebæk ligger Louisiana Museum of Modern Art, som är ett av de ledande museerna för modern konst i Skandinavien, med mellan sex och tio olika utställningar om året samt en permanent utställning. Museet är beläget med panoramautsikt över Öresund och här kan det med rätta sägas att både konsten, naturen och arkitekturen är sammansmält i en unik harmoni. Gör en promenad i parken som omger Louisiana och njut av de många konstverk som är ett med omgivningen. Det finns gott om plats där barn kan leka och museet har även ett mycket familjevänligt utbud av aktiviteter och evenemang för både barn och vuxna.

  Louisiana Museum of Modern Art
  Museet har mellan sex och tio temporära utställningar om året, samt en permanent utställning
 • The Danish Museum of Science and Technology (27.9 km)

  På museet kan ni uppleva utvecklingen av teknologin och maskiner. Ni kan även uppleva retrobilar, flygplan och världens äldsta bil, som fortfarande kan köra! Detta är en plats som bör besökas om ni har lite bensin i blodet eller bara är teknikintresserad.

  The Danish Museum of Science and Technology
  På detta museum kan ni uppleva utvecklingen av teknologi och maskiner
 • Fredriksdals trädgård och museer (41.0 km)

  Bo billigt under en bilsemester i Sveirge och kör till Helsingborg där ni kan besöka Fredriksdals Trädgård och Museer, som är Sveriges näststörsta friluftsmuseum. Här kan man se åkrar, skog, stad, hus och djur och få en känsla av hur människor en gång levt i Sydsverige. Runt 50 historiska byggnader finns att besöka på Fredriksdal, och varje år hålls ett flertal olika marknader och folkfester.

  Fredriksdals trädgård och museer
  Gör en dagstur till Fredriksdals Trädgård och Museer, som är Sveriges näststörsta friluftsmuseum.
 • Sofiero Slott (44.0 km)

  År 1866 lät kronprins Oscar och hans hustru Sophia bygga sommarslottet Sophie-ro. Det ligger alldeles vid havet bara ett par kilometer norr om Helsingborg. Sofiero är kanske mest känt för sin rhododendronsamling, och den är också Sveriges största och över 100 000 trädgårdsintresserade besökare kommer varje år.

  Sofiero Slott
  Besök vackra Sofiero Slott
Mer info

Karta

Hotel Gilleleje Strand
Vesterbrogade 4B, 3250 Gilleleje