Wellness och bad i Östersjön i vackra Hohwacht

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Hohe Wacht

Njut av en 4-stjärnig semester på ett vackert wellness-hotell med ett fantastiskt läge vid kusten.

Läcker wellnessavdelning
Närhet till stranden
Möjlighet att hyra cyklar
 • 290 km från Öresundsbron
 • 220 km från Rostock, Tyskland
 • 480 km från Göteborg, Sverige
 • 280 km från Helsingborg, Sverige
 • 70 km från Travemünde, Tyskland
 • 350 km från Sassnitz, Tyskland
 • 370 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Ångbastu

Om hotellet

Hotel Hohe Wacht ligger bara en kort promenad från stranden och välkomnar er till de vackra omgivningarna. Hotellet är ett härligt wellnesshotell som bland annat erbjuder en inomhuspool, bastu och ångbastu. Från hotellet har ni nära till flera spännande städer.

Hotellet erbjuder

Långt ifrån tungt trafikerade vägar, endast 100 meter från Östersjöns strand hittar du Hotel - Resort - Spa Hohe Wacht i badorten Hohwacht. Njut av kvällarna på restaurangen med den eleganta atmosfären och låt dig skämmas bort av den vänliga servicen och de goda måltiderna.

I wellnessavdelningen kan ni koppla av till både kropp och själ. Slappna av i bastu, ångbastu eller inomhuspool. Vill ni skämma bort er själva lite extra så kan man besöka Beauty Center och solarium. Det finns även gym, bordtennis, bar och lobby med öppen spis. Vi rekommenderar att ni bokar de massagebehandlingar ni önskar redan hemifrån, eftersom vissa tider annars kan vara upptagna. Detta måste bokas direkt med hotellet. Om ni vill äta på hotellets restaurang är det bra att boka bord i god tid. När ni vill använda poolen får ni låna handdukar gratis i receptionen.

Det finns möjlighet att hyra cyklar på hotellet mot en avgift. Önskar ni att hyra e-bikes, måste dessa beställas minst en dag i förväg.

Har ni hunden med på semester är den välkommen på middagen som då blir serverad i ett separat rum nära hotellets restaurang.

Om rummen

De rymliga standarddubbelrummen är i genomsnitt ca 40 kvm och har alla bad/dusch, toalett, hårtork, telefon, radio, kabel-TV och skrivbord. Alla dubbelrummen befinner sig i hotellets huvudbyggnad. 

Det är också möjligt att beställa hotellets fina lägenheter, som ligger ca 25 m från huvudbyggnaden. Dessa är rymliga och har samma standard som ett dubbelrum. Men där har ni också tilgång till ett litet kök för självhushåll.

Observera att det inte finns några rum eller lägenheter med havsutsikt på hotellet.

Vänligen observera att

Turistskatten på 2,2 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet.
OBS! Rum med havsutsikt finns inte på hotellet!

Uppehållet är med slutstädning , vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen.

Om ni vill äta à la carte i hotellets restaurang en av de andra kvällarna, ber vi dig vänligen att boka detta i god tid genom hotellet.

OBS! Åldersgränsen för bastu och ångbastu är 16 år. Badkläder är inte tillåtna i bastun. Poolen kan användas av alla.

Mer info

Värt att se

 • Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V. (2.6 km)

  Bila i Tyskland och boka billigt boende nära Hohwachter Bucht. Denna golfbana ligger i vackra gröna omgivningar. Golfklubben anordnar turneringar och det finns också en tillhörande restaurang. Läs mer om öppettider och priser på golfklubbens hemsida.


  Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V.
  Golfbanan ligger i natursköna och gröna omgivningar.
 • Kiek Ut (1.3 km)

  Hohwacht är en stad som ligger i den nordöstra delen av Kreis Plön i den tyska delstaten Slesvig-Holsten som är perfekt att utforska under en bilsemester i Tyskland. När ni går längs vattnet nära den lilla staden Hohwacht passerar ni flera klippor. Passa på att gå upp till Kiek Ut varifrån ni kan njuta av en härlig utsikt över Östersjön och landområdets frodiga grönska. Vid riktigt fint väder kan ni se hela vägen till Fehmern. Det är en härligt frisk promenad upp till klipporna, men utsikten är väl mödan värd. Boka billigt hotell hos Risskov Bilsemester och tag med familjen på upptäcksfärd!

  Kiek Ut
  Njut av den vackra utsikten från Kiek Ut!
 • Lütjenburg (8.9 km)

  I den nordöstliga delen av den tyska regionen Slevsvig-Holstein hittar man den lilla byn Lütjenburg som har cirka 5.300 invånare. Det är en gammal by som byggdes på 1200-talet. Den lilla byn har en vacker historisk marknadsplats samt ett otroligt rådhus i barock stil, som liksom Sankt Michaels kyrka bara måste besökas. Den största turistattraktionen i Lütjenburg är dock Bismarck-tornet som byggdes 1898 och som tornar upp sig över de andra byggnaderna. Härifrån får du en fin utsikt ut över Holsteins östliga vyer, Östersjön och man kan faktiskt se ända till Danmark från toppen av tornet. Lütjenburg är ett levande museum och byn arrangera många "medeltida" arrangemang och aktiviteter. Det är en enastående chans för att lära sig mer om gamla slott och inte minst historia och speciellt de mörka århundraden.

  Lütjenburg
  Historia och kultur i mysiga Lütjenburg
 • Abenteuer Dschungelland (Äventyrsland) (15.2 km)

  I ett område på över 6 000 m² kan upptäckare av alla åldrar uppleva ett oförglömligt djungeläventyr. Här finns ormar, ödlor, sköldpaddor och många fler exotiska djur. Den senaste attraktionen är Europas största bollhav! Dyk ner i "havet" av 300 000 färgglada bollar. Äventyrslandet erbjuder otaliga attraktioner, som labyrinter, guldgrävning i El Dorado, en interaktiv piratbio och en repträdgård för klättring. Passa på att besöka Abenteuer Dschungelland på er bilsemester med familjen i Europa.

  Abenteuer Dschungelland (Äventyrsland)
  Djungeläventyr för hela familjen!
 • Subtropische Badeparadies (äventyrsbad) (15.6 km)

  Välkommen till Subtropische Badeparadies, här finns en 214 meter lång rutschkana och Tysklands största fontänpark! Detta äventyrsbad har allt för den badsugne, allt ifrån barnpooler till flera olika rutschkanor och till och med en wellnessavdelning för den som hellre vill relaxa. Äventyrsbadet ligger vid Weissenhäuser Strand, bredvid Abenteuer Dschungelland.

  Subtropische Badeparadies (äventyrsbad)
  Badparadis för hela familjen!
 • Bad Malente (23.6 km)

  Malenteregionen ligger i Slesvig-Holstens östra del och drygt 10.000 invånare. Promenera i det vackra Holsteinisches Schweiz! Kanske går ni förbi det 24 meter höga Holzbergturm. Härifrån har ni en fantastisk panoramautsikt över de två stora sjöarna Dieksee och Kellersee på var sin sida om tornet. Ni kan också ta er ut på hela fem av områdets sjöar och ta en härlig båttur med den unika 5-Seen-Fahrt. Segelturen börjar i Dieksee och erbjuder en fantastisk möjlighet att se en större del av regionen på kort tid, dessutom från en vacker och uppfriskande vinkel. Vid Holzbergturm och Dieksee hittar ni också Bad Malente Wildpark som är ett  vackert naturskyddsområde med skog, som sträcker sig över 12 hektar. Här kan ni få se bl a hjortar och vildsvin. Det är fri entre till parken. Själva staden Bad Malente är ytterst charmig och här finner ni både butiker och kaféer. Risskov Bilsemester erbjuder billiga hotellpaket i området och det är ganska kort väg att bila från Sverige. 

  Bad Malente
  Gröna och sköna Holsteinisches Schweiz passar utmärkt för en minisemester med bil. Ta med hela familjen och cyklar!
 • Plön (26.1 km)

  När ni kommer till Plön är det första ni ser det otroligt vackra, vita sagoslottet, som tronar på en höjd vid staden. Renässansslottet byggdes på 1600-talet och var fram till 1761 säte för hertigarna av Plön. På 1800-talet var slottet sommarresidens för Kronprins Frederik senare Frederik VIII. Missa inte ett stopp här när ni bilar i Tyskland. 

  Plön
  Första anblicken som möter er i Plön är det stora sagoslottet, som ligger som en gräddtårta på höjden över Plön
 • Eutin (30.1 km)

  Bila i Europa och Tyskland och besök staden Eutin, som är en över 1000 år gammal stad där flera av husen i innerstaden är över 300 år gamla. Stadens marknadsplats vid gågatorna fungerar som ett naturligt centrum i staden, där ni kan slappna av på ett av de många kaféerna. Härifrån kan ni sedan enkelt ta er runt bland de shoppingvänliga gatorna. När ni befinner er i staden bör ni även passa på att besöka Eutiner slottet, som idag är ett museum där ni kan få en spännande och lärorik rundvisning. Dessutom finns här en otroligt vacker och rogivande spaträdgård med tusentals rosor. Eutin är väl upplagt att besöka under en bilsemester i Tyskland. Strax utanför staden kan det även rekommenderas att passa på att besöka jaktslottet vid Ukleisee. 


  Eutin
  I Eutin finner ni bland annat Eutin Slott som numera är omgjort till ett museum.
 • Kiel (44.1 km)

  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest. Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

  Kiel
  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad.
 • Hansaparken (49.6 km)

  För er som reser med barn i familjen så finns det inget tvivel om att barnen kommer uppskatta en tur till Nordtysklands största nöjespark, Hansaparken. Nöjesparken ligger ca 30 km norr om Lübeck i staden Sierksdorf och hit tar ni er enklast med bil. Mer info om öppentider finns på parkens hemsida med information på tyska, engelska och danska.

  Hansaparken
  Nordtysklands största nöjespark Hansapark ligger i staden Sierksdorf, ca 30 km norr om Lübeck.
Mer info

Karta

Hotel Hohe Wacht
Ostseering 5 Kurpark 24321 Hohwacht

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Vill bara tacka för förslaget att bo på Hotel Hohe Wacht. Nu har vi varit där och det var en härlig upplevelse. Vi är mycket nöjda med allt ; läget, lägenheten , mat och den lummiga omgivningen.
  Vi rekommenderar denna vistelse till andra.
  Hälsningar
  Maj-Britt o Karl-Axel Holmkvist
  Marianne o Jan Lundgren

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Lägenhet
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~14.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~99.99 i extrasäng 30% Rabatt