Minisemester i Jylland på Hotel Opus Horsens

Svenska | SEK

Hotel Opus Horsens

4-stjärnig komfort, god mat och wellness

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fri tillgång till wellness
 • Modernt och stilfullt hotell
 • Läckra matupplevelser
986:-
3 dag från
1.399.-

Inkl halvpension och wellness

Minisemester vid Horsens

3 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 987,-
Nedsatt
* Pris per person i standarddubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Wellnessavdelning
 • Gratis parkering och WiFi
Wild Offer

Det 4-stjärniga hotellet, Hotel Opus Horsens, ligger beläget i ett naturskönt område vid Nørrestrand i Horsens. Här erbjuds ni moderna faciliteter och en bekväm bas för en härlig kör själv semester med kort avstånd till stadens berömda fängelsemuseum. Njut av fri tillgång till wellness, utsökt mat, härlig natur och massor av spännande utflyktsmål!

Hotellet erbjuder

Hotel Opus Horsens är designat av arkitektgruppen Kim Utzon Arkitekter och inrett av designern Mikael Mammen. Här kan gäster njuta av en inbjudande bas för en semester fylld med avkoppling och upplevelser i Horsens med omnejd.

Under er vistelse har ni fri tillgång hotellets gym och wellness-avdelningen med bastu och ångbad. För de som önskar unna sig det lilla extra finns det även möjlighet att beställa massage.

Hotellets läge ger er kort avstånd till det populära museet ”FÆNGSLET” i Horsens och stadens centrum med ett utbud av shopping och sightseeing. För naturälskare finns det goda möjligheter att besöka naturreservatet Nørrestrand och de vackra områdena kring Gudenåen och Horsens Fjord.

Efter en god natts sömn erbjuds en läcker frukostbuffé i de ljusa omgivningarna. Hotellets restaurang är inredd i den eleganta design-lobbyn och erbjuder goda middagsrätter.

Gratis parkering vid hotellet och trådlöst internet erbjuds.

Om rummen

Hotel Opus Horsens har 132 fina och moderna rum med sammansatta twin-bäddar och madrasser av hög kvalitet. Det finns både enkelrum och dubbelrum att boka, samt möjlighet att uppgradera till dubbelrum med balkong eller läckra junior suites. Dessutom finns det möjlighet till extrabädd på hotellets dubbelrum och junior suites.

Samtliga rum är utrustade med stort badrum, hårtork, skrivbord, TV samt kaffe och te-faciliteter. Hotellets junior suites har även ett spa-badkar, soffgrupp och strykbräda/järn.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

220 km från
Göteborg, Sverige
280 km från
Öresundsbron
440 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Fængslet (Fängelset) (1.1km)

Åk på billig minisemester och bila i Danmark. Gör en utflykt till det gamla Fængselsmuseum och få en unik inblick i livet bakom de tjocka murarna i denna historiska byggnad. Turen går runt i cellerna samt sjuk- och isoleringsavdelningen. Det finns också en "rockergang", en skolsal och en fängelsekyrka.

Upplev fängelselivet, som både fångarna och de anställda hade det under mer än 150 år. Men en sak, som alla har kunnat höra under åren, var de slamrande järndörrarna och låsta dörrarna. Men detta har inte avhållit fångar från att fly, hör historan om de, som försökte och alla de som alla kände danska berömdheter, som satt i Horsens Statsfængsel.

Fængslet ger också konserter och andra event. Risskov Bilsemester erbjuder flera prisvärda hotellpaket i Danmark!

Industrimuseet (2.8km)

Detta spännande specialmuseum täcker allt mellan produktion och levnadsvillkor och dess industriella utveckling från 1850-talet. Den mycket intressanta samlingen ger ett bra intryck av den snabba utveckligen som industrisamhället har genomgått sedan mitten på 1800-talet. Här finns även en utställning om radio och tv produktion samt olika arbetarbostäder som är byggda och inredda i olika tidsepokers. Museet är totalt 6.500 kvm stort och här gömmer det sig många spännande föremål som symboliserar industrins utveckling.

Café Gaslight serverar både fika och enklare rätter, och ligger i anknytning till museet och kan besökas i samband med ett besök på muséet. Åk på weekend eller minisemester i Jylland och besök detta spännande museum!

Glud Museum (15.1km)

Åk på kro- eller minisemester till Danmark och boka boende nära Horsens. För er som är kulturintresserade så bör ni ta en tur förbi Friluftsmuseet Glub Museum där ni kan få inblick i livet på landet som invånarna på Östjylland levt de senaste 350 åren. På friluftsmuseet finner ni en samling av olika historiska byggnader som representerar Östjylland. Besök bland annat Danmarks äldst daterade ladugård, som byggdes år 1662, samt den vackra gården "Badensminde" från 1811.

Ferguson Museum (15.5km)

Åk på bilsemester och besök Danmarks Ferguson Museum, där ni kan uppleva Nordeuropas största samling av Ferguson traktorer. Museet ligger ca 12 km från Juelsminde och är inrett på gården Ankerslund, där Henrik Nielsen har skapat en privat samling av Fergusons traktorer och även andra fordon. Kör själv i Danmark och åk på minisemester eller billig weekendresa. 

Skanderborg Museum (23.3km)

Skanderborg Museum är en fusion av flera museum, såsom Ferskvandsmuseet eller Sötvattensmuseet, Frihetsmuseet, Gl. Rye Mölle, Skanderborg Museum, Øm Kloster Museum och de historiska arkiven i Skanderborgs kommun. Alla dessa

museum ligger inom kort avstånd från Skanderborg och det finns säkerligen något som faller er alla i smaken.

Skanderborg (24.1km)

Skanderborg ligger i Søhøjlandet, det sjörika och kuperade området mellan Silkeborg, Skanderborg, Horsens Tørring och Thyregod. Søhøjlandet är känt för sin vackra natur med alla dess sjöarna, skogen och Himmelberget.

I området finns goda möjligheter för vandring, cykling och båtturer. Besök också Sjöbadet, där det finns möjlighet att bada i sjön och även Skanderborg slottskyrka som är väl värd ett besök.

Området vid Skanderborg erbjuder dessutom spännande upplevelser inom konst, kultur, gastronomi och shopping.

Juelsminde (26.9km)

Åk på bilsemester i Danmark med Risskov Bilsemester och tag med familjen till Juelsminde som är en populär semesterstad med massor av aktiviteter och sevärdheter. Besök hamnmuseet Juelsminde Havnemuseum där ni kan gå på upptäcktsfärd i Juelsmindes historia och lära er mer om staden, järnvägen, fiskehamnen och många aktiviteter som pågår i den populära hamnmiljön i Juelsminde.

Juelsminde har ett brett utbud av butiker och det finns goda shoppingmöjligheter för både kläder, hantverk och mat. Shoppa i såväl butiker som i de mysiga gårdsbutikerna i Juelsminde med omnejd. I staden kan ni dessutom besöka olika gallerier och konsthantverkare.

Om ni önskar en aktiv ferie i Juelsminde så finns det flera bra cykel. och vandringsleder i och omkring staden. Det går också bra att spela både golf och tennis. 

Vejle (31.2km)

En av de intressantaste upplevelserna i Vejle är köpmansgården Bindeballe, som är både ett museum och en spännande butik. Besök också

Kulturmuseet i Spinderihallerne, som visar olika utställningar om Vejles historia. Det finns möjlighet att ta en virtuell tur runt Vejle under renässanstiden här liksom att se en spännande film om bomullsspinneriindustrin. Bomullspinneriet medverkade till att göre Vejle känt. I Vejle finns också Danmarks mest berömda mosslik och järnåldersutställningen, Jernalderudstillingen, är intressant med hundratals utställningar, samt ett lekmuseum. Om barnen är med kan en promenad i Spinderiet varmt rekommenderas. Science- och upplevelsecentret Økolariet är ett rent sagoland för de minsta. Det finns en rad utställningar om natur och miljö, samt naturtillgångar och klimatet. Genom utställningar och arrangemang lär sig besökare om naturen om klimatet omkring oss. Varje år är det mer än 55000 barn som besöker Økolariet. De som inte vill leka kan alltid välja att ta en guidad tur.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Montra Odder Parkhotel

Inkl halvpension

Östra Jylland

Semestra vid stranden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis parkering

851:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Nära stranden och nära Århus

Läs mer

Hotel Gudenå

Uppehåll med frukostbuffé

Midtjylland

Semester nära Gudenå

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • kaffe och te
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis internet och parkering

272:-
Från endast
869.-

Visa karta

Minisemester på Jylland

Läs mer

Hotel Pejsegården

Inkl halvpension och välkomstdrink

Östra Jylland

Minisemester vid Horsens

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak
 • 2 x välkomstdrink före maten

611:-
Från endast
1.319.-

Visa karta

56 km från Legoland!

Läs mer

Hotel Korning Kro

Inkl halvpension

Östra Jylland

Krosemester med mat & vin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin till varje middag
 • Gratis parkering

340:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Trevlig krosemester på Østjylland

Läs mer

Hotel Juelsminde Strand

Endast 200 m från havet

Östra Jylland

Juelsminde Strand

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis internet och parkering
 • kaffe/te och sötsaker efter middagen

691:-
Från endast
929.-

Visa karta

Minisemester vid Juelsminde Strand

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.