Kör själv till alperna i Italien och Hotel Sciatori

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Sciatori

Hotell med spa-avdelning och vackert läge

Härligt läge i de norditalienska alperna
Mysigt spa med bubbelpool och bastu
Trevlig restaurang på hotellet
 • 1.450 km från Öresundsbron
 • 1.175 km från Rostock, Tyskland
 • 1.575 km från Göteborg, Sverige
 • 1.425 km från Helsingborg, Sverige
 • 1.150 km från Travemünde, Tyskland
 • 1.300 km från Sassnitz, Tyskland
 • 1.250 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Jacuzzi
 • Ångbastu

Om hotellet

Mysiga och bekväma Hotel Sciatori ligger i staden Temú i Valle Camonica i de italienska alperna och  hälsar er välkomna med sin trivsamma atmosfär och vackra omgivningar, såväl i vintertid som under sommaren. Hotellet ligger nära Pontedilegno, endast 50 meter från Temú-liftarna som tar er till det stora liftsystemet Passo Tonale, varifrån ni kan nå den 3000 meter högt belägna Presena-galciären. Efter en lång dags vandring eller skidåkning på vintern kan ni ladda batterierna i bastun eller varför inte i det turkiska badet på hotellets spa-avdelning. Ni kan också bara ta det lugnt och njuta av italienska viner i baren samt av lokala traditionella maträtter i modern tappning i den rymliga och fräscha restaurangen.

Hotellet erbjuder

På det lilla trivsamma och mysiga Hotel Sciatori möts du av en lobby med lounge och reception. På hotellets egen restaurang serveras utsökta italienska rätter, både från det Valle Camonicanska köket och från andra italienska regioner att avnjutas med fantastiska italienska viner. 

Till några av hotellets övriga bekvämligheter hör trådlöst-internet, hiss och skidförvaringsrum. Att närmaste lift ligger bara 50 meter bort bidrar även det till det bekväma.

Efter en härlig dag ute bland de magnifika italienska alperna kan ni koppla av kungligt i hotellets spa-avdelning som lämnar lite att önska. Där finns nämligen en stor bubbelpool, bastu, en relax- avdelning med örtteer, turkiskt bad, sensortunnel med emotionella duschar samt en kallvattendusch. 

Om rummen

De bekväma hotellrummen är utrustade med TV, hårtork och värdeskåp.

Vänligen observera att

Om ni bor på hotellet i juli och augusti, innehåller vistelsen också ett Adamello kort, som erbjuder rabatter på aktiviteter i området. Du kan höra mer om detta på hotellet.

Det finns parkering ca 300 meter från hotellet.

Hotellets spa är öppet kl. 15: 30-19: 30, mot avgift ifall tillgång till SPA inte ingår i din vistelse. Guidning: pris: 15 EUR per. person per gång.

Mer info

Värt att se

 • Vione (7.7 km)

  Om ni ändå är i området bör ni ta en tur förbi Vione. Vione är en av de mest intressanta medeltida orter i Val Camonica. I Vione hittar ni pittoresk, antik och rustik arkitektur. Orten är känd för sitt senaste fynd vid de så kallade ”lombardiska” utgrävningarna samt bevarandet av de sex tornen som försvarade slottet. Församlingskyrkan S. Remigio är en av de mest utsmyckade i dalen och Santuario di Cortaiolo innehåller freskmålningar av Oscar di Prata.

  Vione
 • I den vita krigarens fotspår (7.8 km)

  Under första världskriget, på Passo Tonale, den naturliga gränsen mellan Italien och Österrike, blev kriget känt som ”det vita kriget”.  Om man åker på bilsemester i området mellan Adamello och Brenta kan man fortfarande hitta gamla fort som byggdes i bergen. Det går fortfarande att besöka några av de gamla forten, bland annat är Forte di Corno d’Aola, Forte Zaccarana och Forte Strino öppna för besökare. I både Temú och Vermiglio finns museer tillägnade det vita kriget. Hos Risskov Bilsemester kan ni alltid boka billiga och prisvärda hotellpaket på flera destination i Norden och Europa!

  I den vita krigarens fotspår
  Under första världskriget, på Passo Tonale, den naturliga gränsen mellan Italien och Österrike, blev kriget känt som ”det vita kriget”.
 • Vita krigets museum (0.0 km)

  Under första världskriget utspelade sig det vita kriget i Passo Tonale. I Temú hittar ni Museo Guerra Bianca – ett museum tillägnat det Vita Kriget i Passo Tonale. Den nya utställningen på museet i Temú öppnade 2011 och det finns mer än 1500 föremål på utställningen. Utställningen innehåller både vapen, kanoner, uniformer och fotografier från kriget. Här kan ni bland annat uppleva hur det var att kämpa i ett krig under de hårda förhållandena i bergen.

  Vita krigets museum
  Utställningen innehåller både vapen, kanoner, uniformer och fotografier från kriget.
 • Incudine (9.8 km)

  Belägen vid stranden till floden Oglio hittar ni byn Incudine, som är en av de minsta distrikten i Val Camonica. Byn är vackert placerad mellan floden och bergen, som är täckta av barr- och lärkträd. Ni kan njuta av en promenad genom byns gator eller besöka San Vito och Sant’Anna-kyrkan, som ligger 1877 meter över havets yta. Detta gamla skyddsområde är ursprungligen daterat tillbaka till 1400-talet, men den nuvarande byggnaden är från 1700-talet. Incudine är en ideal destination för en avkopplande kör själv semester på landsbygden i Italien!

  Incudine
  Avkopplande minisemester i den italienska byn Incudine.
 • Passo Tonale (14.2 km)

  Detta fantastiska område i de italienska Alperna kan besökas både på vintern och sommaren. På vintern bjuder Passo Tonale på ett skidområde med 100km pister och 28-30 nedfarter – alla med snögaranti. Det är både möjligt att prova krafterna med snowboard, slalom och längdåkning – för nybörjare och mer avancerade, barn och vuxna. På sommaren bjuder området på några vackra vandringsleder, både korta och långa. Därutöver kan man åka ut på en tur med cykel och mountainbike. Från Temú kan detta område nås via liftsystemet.

  Passo Tonale
  Passo Tonale i de italienska Alperna har 100km pister
 • Parco dell’Adamello (40.7 km)

  Parco dell’Adamello är en enorm nationalpark, som sträcker sig över 510 km². Parken är hem för Italiens största glaciär och överallt kan ni se alpernas toppar i horisonten.

  Parco dell’Adamello
  I Parco dell’Adamello hittar ni Italiens största glaciär
 • Stelvio Nationalpark (101.6 km)

  Belägen i hjärtat av de italienska alperna ligger Stelvio Nationalpark. För den naturintresserade är ett besök i Stelvio ett absolut måste. Nationalparken bjuder på fantastiska vandringsleder, botanisk trädgård, skidområde och besökscentret Baita del Parco. Den botaniska trädgården Rezia grundades 1979 och är därmed den nyaste alpina botaniska trädgården i Italien. Här kan ni uppleva fler än 2500 olika växter fördelade över små områden, som speglar den miljö där arterna hör hemma. För de som intresserar sig för botanik är denna trädgård värd ett besök. Det nybyggda centret, Baita del Parco, ligger endast ett par kilometer utanför Santa Caterina. Här får ni en överblick över både de mänskliga och de naturliga aspekterna i Stevio Nationalpark. Här kan ni lära er allt om nationalparkens historia, flora och fauna, landskap och bebyggelse.

  Stelvio Nationalpark
 • Trento (100.2 km)

  Staden Trento är huvudstaden i provinsen med samma namn, som ligger i Trentino-Alto regionen. Här kan ni njuta av urbana pulser och variation från de annars naturrika områdena i provinsen. Staden har ca 100.000 invånare och vimlar av ett rikt urval av museum och historiska monument, speciellt i den gamla delen av staden. En tur på det naturhistoriska museet ”Museo Tridentino di Scienze Naturali” bör inte missas under en vistelse i staden. Här kan ni ta med barnen på en lärorik aktivitet. I den gamla staden finner ni ett paradis fyllt av charmiga uteserveringar kring de smala gatorna och kring stadens små torg.

  Trento
Mer info

Karta

Hotel Sciatori
Via Roma 77 - 25050 TEMU’ (BS), Italy

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 2~8 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 8~12 i extrasäng 30% Rabatt
Barn 12~100 i extrasäng 10% Rabatt