Minisemester i Nordtyskland på Hotel Söruper Hof

Svenska | SEK

Hotel Söruper Hof

Njut i massor av hemtrevlig stämning och vacker natur i Nordtyskland

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Härligt beläget nära Flensburg
 • Familjedrivet hotell med konstnärlig själ
 • Hemtrevlig stämning i historiska omgivningar
269:-
3~4 dag från
839.-

Inkl. frukostbuffé

Semester i Nordtyskland

3 dagar
Endast 839,- / spara upp till 196,-
Spara
4 dagar
Endast 1.199,- / spara upp till 269,-
Spara
* Pris per person i mindre dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x kaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Hotel Söruper Hof ligger vackert beläget mellan Flensburg Fjord och Slien i Schleswig-Holstein, Tysklands nordligaste förbundsland, och erbjuder en unik vistelse i Nordtyskland. Hotellet glöder av en konstnärlig själ och ägs och drivs av en passionerad familj. De gör allt för att gästerna ska känna sig som en del av familjen när de kommer på besök till hotellet. Tillsammans med det korta avståndet till Flensburg, samt de natursköna landskapen som omger hotellet, är detta ett perfekt val för ert besök i Nordtyskland.

Hotellet erbjuder

Det familjeägda konsthotellet Söruper Hof ligger i den charmiga byn Sørup, i vackra provinsen Schleswig-Holstein, enbart runt 20 kilomter sydost om Flensburg. Gårdsbyggnaden, som hotellet ligger i, härstammar från slutet av 1800-talet och fungerade på sin tid som ett av regionens första frakthus för smör. Senare utgjorde byggnaden ett apotek, och efter att byggnaden stått tom en längre period påbörjades 2005 renoveringar av konstnärsfamiljen Kolev, som hade en vision om att skapa en fristad för konstnärligt utbyte och uppskattning. 

Den konstnärliga andan lever vidare i bästa välmående på hotellet än idag. Överallt på hotellet hittar ni massor av vacker konst och hyllningar till det kulturella och det kreativa, inte minst i den angränsande konsthallen, Kunsthalle, där hotellet har sitt eget galleri. Det hålls också regelbundet små arrangemang med sång och musik på hotellet.

Frukosten avnjuts i den ljusa Salon Rubens som pryds av målningar skapade av hyresvärdinnan Julia Kolev. I anslutning till salongen hittar ni också ett charmigt bibliotek som är perfekt för stilla avkoppling och avnjutning av kaffespecialiteter i vacker miljö. Under dagen kan ni dessutom njuta av goda mellanmål, öl och drycker i salongens bistro och bar. 

Det finns gratis parkering direkt vid hotellet, och under er vistelse har ni tillgång till trådlöst internet. 

Rummen

Hotellets vackra rum ser alla olika ut, och är i harmoni med hotellets konstnärliga uttryck, uppkallade efter kända författare såsom Hemingway eller Mark Twain. Alla rummen är inredda med noggrant utvalda antikviteter och en blandning av vintage och moderna möbler, som tillsammans skapar en mycket hemtrevlig atmosfär. Väggarna är utsmyckade med konst, och i några rum har till och med taket fått liv av hyresvärdinnan Julia Kolev, som själv har handmålat dem.

Välj mellan stora eller små dubbelrum, som alla är inredda med eget badrum, bekväma sänger och satellit-TV. Hotellets små dubbelrum är ungefär 18 kvadratmeter stora, medan de stora ligger mellan 34 och 45 kvadratmeter. 

Det är inte tillåtet att ta med djur, och det finns inga möjligheter till extrasängar. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

180 km från
Travemünde, Tyskland
300 km från
Rostock, Tyskland
350 km från
Öresundsbron
380 km från
Göteborg, Sverige
380 km från
Helsingborg, Sverige
420 km från
 Sassnitz, Tyskland
460 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Flensburg (21.8km)

Bila i Tyskland och besök Flensburg som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen. Bo billigt med prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Insup den charmiga stämningen längs hamnen, åk på shoppingtur i stadens mysiga gränder, eller kör ut i den nordtyska regionen och upplev några av dess spännande sevärdheter.

Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort. Staden har dessutom en intressant histora, vackra byggnader och bra matställen. Flensburg var en av få städer i Nordtyskland som inte blev förstörd under andra världskriget, därför finns många byggnader kvar från alla stilepoker. Det historiska centrumet, präglat av dansk och tysk arkitektur, vittnar om Flensburgs 700-åriga historia.

Flensburg är en gammal sjöfartsort som är uppbyggd kring den naturliga hamnen i utkanten av Flensburgfjorden. Hamnen utgör idag ett livligt omåde med många olika matställen, muséer och fartyg. Dessutom finns mycket historia bevarat gällande hamnen, något ni kan lära mer om på sjöfartsmuséet där alla texter är översatta till danska. På många ställen framgår det tydligt att Flensburg har varit danskt under 400 år, exempelvis är många gatunamn i staden danska.

Flensburg är också ett riktigt shoppingparadis. Rotestrasse har cirka 500 butiker med rimliga priser. Ni hittar också trevliga gårdar och gränder som under jultid gör staden extra mysig. Holmen med sina vackra, gamla medborgarhus är gågatornas mötesplats med flera varuhus.

Glücksburgs slott (18.5km)

Bila i Europa och kör till norra Tyskland där ni kan bo nära Flensburg och besöka Glücksburgs slott, som anses vara ett av de viktigaste renässansslotten i regionen. Vattenslottet ligger i Glücksburg stad, på en konstgjord damm som byggdes på en 2,5 meter hög granitsockel. Förbindelsen till land gick över en bro. Slottet var innan andra schleswiga kriget år 1864 en dansk kunglig residens, där Frederik den 7:de tillbringade en del av sin tid. Han dog här år 1863, före kriget.

Fröruper Berge (19km)

Bila i Tyskland och besök Naturreservatet Fröruper Berge bildades 1936 i landets norra delar. Landskapet är känt för sitt stora kärrområde, som skapades under istiden. Stora delar av området är skyddat.

Sønder Brarup (13.6km)

Det lilla samhället Sønder Brarup omges av vacker natur med det slesvig-holsteinska backlandskapet i bakgrunden. Det är endast 10 km till närmaste strand och ni kan uppleva det vackra området runt fjorden Schlei (Slien), som bildades under den sista istiden. Här hittar ni också ett utmärkt läge att fiska.

Samhället har en dansk prägel med både tyska och danska skolor. Sönder Brarups danska skola är en av de största danska skolorna i Sydslesvig. I samhället finns också en dansk församling som invigde sin nya träkyrka i december 2002.

Tarp Friluftsbad (23.1km)

Den lilla staden Tarp har en fin pool som är öppen på sommaren. Här är roligt för både stora och små. I den stora utomhuspoolen kan man ta en trevlig simtur, hoppa ned i det blå, åka i vattenrutschbanor eller vistas lite i barnpoolen. Friluftsbadet är omgivet av gröna områden, var du kan njuta av solen eller av en god matsäck.

Sankelmarker Sjö (19.4km)

Den cirka 1,6 km långa och 500 m breda Sankelmarker sjön ligger i norra Sydschleswig. Denna vackra insjö bildades 1864. Här finner man spår av slaget mot de österrikiska trupperna, där de danska soldaterna förlorade stort. De danska trupperna drog sig tillbaka från sina positioner i Dannevirke, omkring 30 km söder därifrån, när de attackerades av österrikiska artilleriet. Efter ett par timmar hade 431 österrikiska och 952 danska soldater förlorat sina liv. Idag kan du hitta minnesmärken för danska, preussiska och österrikiska soldater som stupat nära Sankelmarker sjön.

Phänomenta Science Center (23km)

Phänomenta i tyska Flensburg är ett mer än 2,000 m² stort science center där ni får använda alla era sinnen. Det finns mer än 200 experiment och fyra våningar för timtal av nyfikenhet och upptäckargläde för besökare i alla åldrar.

Gränshandel (27.5km)

Passa på att göra billiga inköp i en av de flera gränsbutikerna under er nästa bilsemester i södra Jylland eller Nordtyskland. Butikerna är fyllda med prisvärda varor och har ni beställt er resa hos Risskov Bilsemester får ni dessutom ett presentkort för en gratis flaska vin hos Fleggaard (1 flaska vin per vuxen över 18 år).

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Strandhotel Glücksburg

Inkl 2-rättersmeny

Östersjökusten

Elegant strandhotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x Lunch eller middag i Beach Bistro

607:-
Från endast
1.759.-

Visa karta

Det vackra vita slottet vid havet

Läs mer

Hotel Ramada Flensburg

Wellness och shopping

Östersjökusten

Centralt i Flensburg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis entré Aquapoint

576:-
Från endast
1.759.-

Visa karta

Upplev sjöfartsstaden Flensburg

Läs mer

Hotel Historischer Krug

Nära danska gränsen

Schleswig-Holstein

Minisemester i Nordtyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x choklad på rummet
 • Gratis internet och parkering

291:-
Från endast
2.139.-

Visa karta

Gränshandla & njut av wellness nära Flensburg

Läs mer

Schlei Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Östersjökusten

Nordtyske upplevelser

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 1 fl. Flensborg öl*
 • 1 fl vatten på rummet

179:-
Från endast
839.-

Visa karta

Trivsamt hotell i Kappeln an der Schlei

Läs mer

Ostsee Strandhaus Holnis

Oas direkt på stranden

Östersjökusten

Kort avstånd till Flensburg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x lunch snack på Strandcafé
 • 1 x kaffe/te specialitet med hemlagad tårta
 • Gratis internet och parkering

326:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Avslappnande oas precis vid stranden

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.