Billig bilsemester till Klockargården Hotell

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Klockargården Hotell

Bo på ett av våra förmånliga hotell i lilla Tällberg vid Siljan.

Naturskönt beläget mitt i Dalarna
Tredje generationen av familjen som driver hotellet
Hotell med egen hantverksgård och bagarstuga
 • Restaurang
 • Bar
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Möjligt att hyra cykel

Om hotellet

Hotell Klockargården är naturskönt beläget mitt i Dalarna med vackra vyer över det lilla samhället Tällberg och sjön Siljan. Hotellet består av flera olika byggnader i traditionell stil och de 41 rummen är fördelade i de olika byggnaderna vilket bidrar till charmen och den mysiga känslan. Tällberg är känt för sitt traditionella svenska charm med faluröda hus och vacker natur och en härlig plats att besöka under en minisemester med egen bil!

Hotellet erbjuder

Hotell Klockargården har bedrivit hotellverksamhet sedan 1959 och ligger perfekt beläget för att utforska alla Dalarnas sevärdheter både under sommar- och vintertid. Här hittar ni Siljans vackra stränder, vacker natur, traditionella fäbodar och hantverksbodar.

Vintertid erbjuder området flera skidbackar och längdskidspår och det kända Vasaloppet avslutas i Mora som ligger under en timmes bilresa från hotellet.

Själva hotellet är en gammal gård som byggdes 1849 och som byggts om till hotell. Hotellet har varit i samma familjs ägo sedan starten och idag är det den tredje generationen av familjen som driver hotellet.

Hotellet har en egen hantverksgård och sommartid har bagarstugan, som serverar enkla och smakrika rätter, öppet vilket gör hotellet till ett populärt utflyktsmål.

På restaurang Klockargården serveras varje morgon en frukostbuffé med många närproducerade produkter, hembakat bröd, hemlagad sylt och mycket mer. Middag serveras alla dagar under högsäsong men under lågsäsong endast på fredagar och lördagar och här lagas maten från grunden med råvaror av högsta kvalitet. Restaurangen har som ambition att minst hälften av råvarorna på menyn ska komma från lokala leverantörer.

Hotellet erbjuder gratis parkering och WiFi.

Om rummen

Hotellet har 41 rum som alla är personligt inredda med inspiration från Dalarna. Här hittar ni alla moderna bekvämligheter med traditionella detaljer och charm. Rummen har alla olika karaktär och inredning för den där personliga känslan.

Standardrummen är cirka 20 kvm stora och har en dubbelsäng eller två separata sängar. Rummen ligger antingen i huvudbyggnaden eller i de mindre husen runt om på gården. Vissa av rummen har balkong med utsikt mot gården eller mot sjön Siljan.

Samtliga rum har eget badrum med hårfön, platt-TV, garderob, skrivbord och sittmöbel. 

Värt att se

 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (2.7 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
  Spela en runda golf under er semester med besök på Tällbergsbyarnas Golfklubb
 • Vandra i Tällberg (0.1 km)

  Tällberg bjuder på flera vackra vandringsleder i olika svårighetsgrader. Välj det röda spåret om ni vill ha en längre tur på 7 km som tar er runt hela byn. Under promenaden upplever ni stranden och Digerberget, som även har en fin utsiktspunkt. Det finns flera längre leder längst stranden och även alternativ för de som vill träna i kuperad terräng. Under vintertid finns det ett kort och ett längre skidspår att åka på. För de som vill ha en riktig utmaning finns Tällbergs egna halvmaraton och triathlon att delta i.

  Vandra i Tällberg
  Vandra i Tällberg och upplev den vackra omliggande naturen
 • Leksand Sommarland (9.2 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt för de som reser med barn. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungy-trampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktiviteter finns på deras hemsida. Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
  På Leksand Sommarland kan hela familjen roa sig
 • Rättvik (13.5 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Dalhalla (21.4 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Insjön IP (23.2 km)

  Vid Insjöns IP finns längdskidåkningsspår med elljus och lite längre bort vid Leksand finns Granbergets skidanläggning skidliftar och 5 nerfarter. Även här finns längdskidåkning. Spåret Länken förbinder en del av spåren, så ni kan åka en längre tur. Vid Ledkand finns också isskidåkning. För vinteraktiviteter är det bra att fråga på hotellet om priser och tillgänglighet.

  Insjön IP
  Vid Insjön IP kan ni åka skidor under er semester i Dalarna
 • Mora (50.8 km)

  Dalarna har en otroligt rik historia och en unik kultur. Besök Mora, som ligger på näset mellan Orsasjön och den otroligt vackra sjön Siljan. Staden är känd för produktionen av Moraknivar, Moraklockor, Vasaloppet, dalahästar och stadens världsberömda konstnär Anders Zorn. Besök Zorngården där Zorn levde och museumet som ligger intill där du kan njuta av hans konstverk.

  Mora
  Mora en vacker sommardag
 • Orsa Björnpark (60.2 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
 • Siljan (68.8 km)

  Sjön Siljan är Sveriges till storleken sjätte största sjö, ligger 161 meter över havet och har ytan är 290 kvadratkilometer. Siljan bildades när en meteorit slog ner för 365 miljoner år sedan och är en del av ett nät av sjöar och vattendrag som kallas Siljansringen. Här finns flera vandrings- och cykelleder, samt skidspår. En av lederna, Siljansleden omfattar 34 mil vandringsleder i omväxlande bygd och obygd, som följer de de gamla fäbod-stigarna. Längs leden finns flera rastplatser för er som vill göra en dagsutflykt och promenera eller cykla så långt ni orkar. Badplatser finns runt hela Siljan och Orsasjön.

  Siljan
  Utforska det natursköna området kring Siljan, som är Sveriges sjätte största sjö
 • Tomteland (55.7 km)

  Besök Sagolandet Tomteland och upplev en magisk värld fylld av tomtar, troll, fantasi och magi! Vid Gesundaberget ligger Tomtelandet där du kan besöka tomtens riktiga hem. Förutom tomtens by finns här älvornas marker, trollens rike, skogstomtebyn samt trollriket där den ondskefulle trollkungen bor. Upplev teaterföreställningar, bus-skola och mycket mer. På sommaren kan ni fiska, åka trampbåt, klättra och smaka på tomtemors glass.

  Tomteland
  Upplev den magiska världen i Tomteland
Mer info

Karta

Klockargården Hotell
Klockargården Hotell Aktiebolag Siljansvägen 456, 793 70 Tällberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~100 i extrasäng 20% Rabatt