Minisemester på Langesund Bad i södra Norge

Svenska | SEK

Langesund Bad

Bo nära hav och natur i historiska omgivningar där gammalt och nytt möts

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Historiskt badhotell med autentisk atmosfär
 • Många utflyktsmål och sevärdheter i närheten
 • Välbevarat hotell från 1898 med många originaldetaljer
1.708:-
3~4 dag från
1.529.-

Inkl halvpension

Badhotell i Telemark

3 dagar
Från 1.529,- / spara upp till 1.063,-
Nedsatt
4 dagar
Från 2.179,- / spara upp till 1.709,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Historiskt hotell
Wild Offer

Langesund Bad ligger vackert beläget nära havet i Langesund i norska Telemark. Här väntar härliga semesterdagar på ett historiskt och ytterst välbevarat traditionellt norskt badhotell med anor från 1898. Boka en romantisk semester på tu man hand i charmiga omgivningar, en aktiv semester med vandringsturer i den vackra naturen eller bara en mysig minisemester med strand, stad och spännande utflykter. 

Om hotellet

Historiska Langesund Bad är ett av Norges bäst bevarade badhotell och här möts ni av en fantastiskt havsutsikt och en härlig kombination av traditioner och kvalitet. Hotellet ligger i ett 125 hektar stort område där ni bland annat hittar en trevlig park, marina och privat strand samt en campingplats med sanitetsanläggning och parkering. Hotellets reception, matsal, festsal och salong med öppen spis ligger alla i huvudbyggnaden "Societeten".

Hotellet har en väldigt intressant historia som börjar redan 1898 då apotekaren Fred Hegge öppnar ett traditionellt norskt badhotell. På den tiden var det väldigt populärt med medicinska kurbad och det tog inte lång tid innan hotellet blev ett av de mest kända och populära badhotellen i området. Under andra världskriget togs hotellet över av tyska soldater, som använde det som inkvartering. Efter kriget tog det norska baptistsamfundet över anläggningen och här drevs under många år sommarhotell och campingplats. 2006 tar den nuvarande ägaren Lars Rise över och börjar omedelbart en varsam renovering av byggnaderna. Idag erbjuder det vackra hotellet en unik atmosfär där gammalt och nytt möts.

Under er vistelse kan ni besöka Langesunds charmiga centrum, ta ett dopp i det närliggande äventyrsbadet “Badelandet”, utforska över 60 km vandringsleder längs kusten eller besöka det krigshistoriskt intressanta Tangen-fortet som ligger precis vid havet söder om hotellet. Ni kan också göra en utflykt till Gea Norvegica, Skandinaviens första europeiska geopark som finns med på UNESCOs världsarvslista. Om ni gillar att fiska passar en semester i Langesund perfekt eftersom det är ett av norra Europas rikligaste fiskeområden.

Hotellets mysiga restaurang har i flera år varit känd för att servera väldigt god mat i trevliga omgivningar. Här kan ni njuta av en härlig frukost på morgonen och en välsmakande middag på kvällen.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.  

Om rummen

Langesund Bad har 29 charmiga rum som alla har trägolv och bekväma sängar där ni sover gott. Det finns både enkel- och dubbelrum och det är möjligt att få upp till två extrasängar på dubbelrummen. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

160 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Tangvald naturreservat (42.9km)

På de branta sydvästliga sluttningarna vid Rognsflauene, vid Tangevald Kleiva och söder om Rognstranda, ligger Tangevald naturreservat. Här hittar ni en praktfull lövskog och en av Norges största lindskogar. I området finns också sötvattensfloder. Det finns även massor av cykel- och vandringsleder.

Skien (26.5km)

Denna vackra by i Telemark är också Henrik Ibsens barndomsby. Skien har en av Norges äldsta marknader och var tidigt en viktig knutpunkt för den norska handeln. Ett viktigt stopp under besöket i Skien är Henrik Ibsen Museet, som lockar besökare från hela världen. Här bodde Henrik Ibsen från att han var sju år gammal till han blev 15. Han räknas som en av de viktigaste författarna och dramatikerna från andra halvan av 1900-talet. Museet berättar om hans uppväxt och ger en fantastisk inblick i konstnärens barndom.

Har ni möjlighet att besöka Skien i augusti så ger matfestivalen Mersmak ett bra tillfälle att njuta av både lokala och internationella matupplevelser.

Brekkeparken är ett fint parkområde som ligger norr om Skien. Ta en promenad i parken eller besök det lokala parkmuseet.

Telemarkskanalen (28.8km)

Ta en tur på Telemarkskanalen med någon av de vackra kanalbåtarna Victoria och Henrik Ibsen. I Telemark är naturen mycket varierad och kanalen går genom de många vackra landskapen. Det finns berg, skogar fyllda med bär och ett otroligt frodigt landskap på båda sidor av kanalen.

Det är också möjligt att cykla längs Telemarkkanalen och det finns tydligt markerade rutter, så det är alltid lätt att hitta rätt väg.

Galleri Bølgen (38.7km)

Bila i Norge och kör iväg på bilsemester till Larvik i Norge där Larviks konstförening varje år arrangerar mellan sex till åtta utställningar i galleriet Bølgen, med konstnärer både från Norge och andra länder. Under årets gång hålls också många konstföreläsningar där lokala historiker ofta bidra med sina perspektiv. Det finns också ofta möjligt att äta lite middag eller annars äta i området restauranger.

Kuststigen (45.9km)

Passa på att ta en lång vandring längs Kuststigen som börjar vid Fredriksvern Verft mitt i Staverns centrum. Leden slingrar sig vidare längs Brunlanekusten till Nevlunghavn och sedan till Helgeroa innan den slutar vid Ödegården vid Barkevik. Det är en sträcka på totalt ca 35 km, men det är naturligtvis upp till var och en hur långt man väljer att gå. Turen kan enkelt göras tillsammans barn, då det finns mycket att se på längs vägen samt möjligheter för att bada på flera ställen.

Fritzøehus Park (39.9km)

Passa på att parkera vid Fritzøehus Park och sträck på benen! Här kan du vandra i sköna naturomgivningar. Parken kännetecknas av sina vackra bokträd och med många stora däggdjur som hjortar, rådjur, getter och får. Platsen drivs av Mille-Marie Treschow, som under sommarsäsongen välkomna gäster som beställt tur i förväg.

Larvik Golf (41.8km)

Kärnan i en av Norges vackraste golfbanor är en 18-håls golfbana som ligger i vackra omgivningar i en park längs sjön. Larvik Golf har även en kortare 9-hålsbana, som håller öppet året runt, så länge snön håller sig borta.

Dessutom finns en anlagd puttinggreen, konstgräsområde, övningsbunker och pitch-område. Larvik Golf tillhör en gammal gård, som var i bruk fram tills 1933.

Berg-Kragerø Museum (42.4km)

Berg-Kragerø museum ligger vackert till vid Homann-familjens gård från 1803. Här får du en unik inblick i Kragerøs historia som bland annat innefattar fascinerande historier och berättelser om Edvard Munch, export av naturlig is, sjöfart och stuglivet i skärgården. De variende utställningshusen kommer att ta dig genom många olika konstformer, som annat måleri- och leksaksutställningar.

Kragerø (42.6km)

Kragerø har något för alla smaker, varesig man gillar att gå runt i naturen, ta en kanot- eller fisketur i skärgården. Kragerø är också perfekt för den som gillar att cykla tack vare den härliga kupperade terrängen. Staden har mysiga restauranger, butiker, välkommen till denna lilla skärgårdspärla!

Sandefjord (55.5km)

Sandefjord är ett perfekt resmål för dig som önskar dig en aktiv minisemester längst den norska fjordkusten. Genom historien har folk rest hit för att njuta av spa och staden förknippas med avslappning och wellness. Här hittar ni en 146 kilometer lång kust med många klippor och badstränder. I en cirkel runt om staden finns friluftsområdena Preståsen, Mokollen och Virikskogen. Njut av det ståtliga norska landskapet under en vandring och avsluta dagen med en romantisk middag eller slappna av med en brunch i staden. Vill ni uppleva Sandefjords spännande historia bör ni ta er ned till hamnen. Här kan ni låna cyklar så ni lätt kan ta er runt staden. Nere vid hamnen ligger skeppet ”Southern Actor", ett gammalt valfångstfartyg som är en del av valfångstmuseet. Därifrån kan ni ta er vidare till stadens mikrobryggeri där det serveras lokala förfriskningar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Grand Hotel Åsgårdstrand

Uppehåll med frukostbuffé

Oslofjorden

Vid Oslofjorden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
 • Beläget vid hamnen

428:-
Endast
1.199.-

Visa karta

Maritim stämning vid Åsgårdstrand

Läs mer

Vrådal Ferieleiligheter

Inkl. 1 kvällsbuffé

Vestfold och Telemark

Familjesemester i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 1 x kvällsbuffé
 • kaffe efter middagen
 • Tillgång till pool
 • Gratis internet och parkering

648:-
Från endast
1.049.-

Visa karta

Vackra naturupplevelser i Norge

Läs mer

Pan Garden

Inkl. 1 x 2-rättersmeny/buffé

Agder

Mitt i naturen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

807:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Mysigt hotell vid Valleklien

Läs mer

Ski Lodge Gautefall

Nära skidort

Vestfold och Telemark

Familjesemester i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • Nära skidort
 • Sänglinne och handdukar
 • Gratis parkering och WiFi
 • Slutstädning

710:-
Från endast
2.239.-

Visa karta

Härlig vintersemester i Norge

Läs mer

Clarion Collection H. Atlantic

Inkl lätt kvällsbuffé

Vestfold och Telemark

Minisemester i Sandefjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lätt kvällsbuffé
 • 2 x Gratis kaffe och te
 • 2 x Gratis internet

417:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Trevlig och varm atmosfär i Sandefjord

Läs mer