Kör själv-semester vid stranden på Maritim Strandhotel Travemünde

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Maritim Strandhotel Travemünde

Modernt hotell med wellness och mys nära stranden.

Unikt läge vid Östersjökusten
Alla rum har egen balkong och utsikt
Unna dig själv med wellness
 • 320 km från Öresundsbron
 • 140 km från Rostock, Tyskland
 • 525 km från Göteborg, Sverige
 • 310 km från Helsingborg, Sverige
 • 9 km från Travemünde, Tyskland
 • 270 km från Sassnitz, Tyskland
 • 290 km från Swinoujscie, Polen
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool

Om hotellet

Det är upplagt för en avkopplande semester i Nordtyskland på Maritim Strandhotel Travemünde med stranden strax utanför fönstret, njutning i hotellets stora wellnessområde och en fantastisk utsikt både från rummen och, restaurangen. Detta 4-stjärniga hotell har ett helt unikt läge och är en perfekt utgångspunkt för en badsemester, aktiv semester, en wellnessvistelse eller en golfsemester i Nordtyskland. 

Om hotellet

Maritim Strandhotel Travemünde är beläget precis vid kusten i Travemünde, som är ett område tillhörande den vackra Hansastaden Lübeck. Hotellet ligger där floden Trave mynnar ut i Östersjön, endast några få steg från strandpromenaden, och erbjuder en unik utsikt över havet. På så sätt är det ett perfekt val för en sommarsemester eller badsemester i Nordtyskland. Hotellet erbjuder dessutom uthyrning av strandstolar så att ni riktigt kan njuta av semestern och strandlivet med lite extra lyx. 

Ni kan skämma bort er själva i hotellets exklusiva wellnessområdeI, ’Maritim Spa & Beauty Care’, på 1 100 m² med en stor inomhuspool på 8 x 12 meter, finsk bastu, ångbad med växlande ljus, fyra behandlingsrum med toppmodern utrustning av högsta kvalitet samt en Sanotherm Softpack Treatment-säng, multi-sensoriska duschar, bubbelbad under stjärnorna och avkopplingsområden både inne och ute. Dessutom erbjuds ett brett utbud av massage- och skönhetsbehandlingar och hotellet har även ett gym med högkvalitetsutrustning. Wellnessområdet och gymmet kan utnyttjas mot en blygsam daglig avgift. Därutöver kan skönhets- och massagebehandlingar köpas. 

Utöver badsemester och wellnessuppehåll erbjuder hotellet även en utmärkt utgångspunkt för en golfsemester i Nordtyskland. Endast 6 km från hotellet hittar ni Maritim Golfpark Ostsee som är en fin 27-hålsgolfbana med ett vackert läge vid sjön, Hemmelsdorfer See. Här kan ni njuta av klubbens och hotellets goda samarbete som betyder att ni får 50% rabatt på green-fee. Hotellet har dessutom green-fee-kvällar med flera andra golfklubbar i området - fråga bara i receptionen för mer information.

På Maritim Strandhotel Travemünde går ni varken hungriga eller törstiga och lägger er - hotellet har nämligen både en stor ljus restaurang, ett kafé, en ölbar med sommarterrass och en trevlig hotellbar. 

Hotellets huvudrestaurang, Ostseerestaurant, har ett brett utbud av frukost, lunch- och middagsrätter som intas med en vacker utsikt över havet. 

Den unika restaurangen och kaféet, ’Über den Wolken’, ligger på 35:e våningen, på 115 meters höjd över havsytan, och har en fantastisk utsikt. Kaféet erbjuder bl.a. många olika kaffe- och te-specialiteter samt bröd, kakor och glass. 

Hotellets fina ölbar erbjuder olika öl-specialiteter och annat gott i mysiga omgivningar. Till ölbaren hör en stor sommarterrass, där ni kan njuta av livet under bar himmel. 

Och slutligen finns hotellets trevliga bar, kallad ’Night Sailer’, som bjuder på cocktails och drinkar samt musikaliska inslag på kvällarna.

Under er vistelse har ni gratis tillgång till trådlöst internet. 

Om rummen

Maritim Strandhotel Travemünde har 250 rum som alla är inredda i fin modern stil och utrustade med egen balkong, eget badrum, hårtork, sminkspegel, telefon, TV, minibar och säkerhetsskåp.

Hotellets Classic-rum är 28 m² stora och placerade mellan 4:e och 7:e våningen och har alla utsikt över flodmynningen eller Lübeck-bukten.


Vänligen observera att

Parkering på hotellet har en avgift på 15 EUR per dag. Detta betalas direkt på hotellet.

Turistskatt per person per dag är 2,8 EUR och betalas direkt till hotellet och ingår ej i det totala priset.

VÄNLIGEN NOTERA ATT CAFÉ 'ÜBER DEN WOLKEN' PÅ HÖGSTA VÅNINGEN ÄR STÄNGT TILLS VIDARE.

Mer info

Värt att se

 • Travemünde (2.4 km)

  Endast 20 km från centrala Lübeck, och precis vid Östersjön, ligger Travemünde som är en gammal fiskestad. Staden är otroligt vacker och här passerar de stora skeppen väldigt nära land. Här hittar ni också Tysklands äldsta fyr som idag huserar ett museum över områdets maritima historia. Man tror att den ursprungliga fyren byggdes redan på 1300-talet men att den ödelades av danska trupper 1534. Fyren har sedan dess byggts upp igen och erbjuder idag en praktfull utsikt då den är hela 31 meter hög.

  Travemünde
  Travemünde
 • Niendorf (6.1 km)

  Timmendorfer Strand och Niendorfs närliggande område är ett paradis för naturälskaren. Oavsett om det är på hästryggen, på en cykel eller till fots. De lysande rapsfälten på våren och de gyllene vetefälten bjuder på en fantastisk naturupplevelse . Du kan också uppleva mycket i den pittoreska Niendorfhamnen. Fiskare som landar färsk fisk tidigt på morgonen och säljer dem senare som utsökt rökt fisk i sina små ställen. Ni kan också åka på en utflykt med den vita flottan, där du får se Lübecker Bay från en helt ny sida.

  Niendorf
  Niendorf och Timmerdorfer Strand är ett paradis för naturälskare
 • Timmendorfer Strand Fyr (9.0 km)

  Leuchtturm Timmendorfer Strand, eller Timmendorfer Strand Fyr, står på ön Poel västra kust och markerar ingången till Wismar bukten i Nordtyskland. Fyren är öns stora landmärke och bjuder på en fantastisk utsikt från hela 21 meters höjd.

  Timmendorfer Strand Fyr
  Leuchtturm Timmendorfer Strand är ett landmärke i området och för ön Poel
 • Timmendorfer Strand (10.0 km)

  Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen. Detta är den längsta stranden i Schleswig-Holstein och här finner ni havet, shopping och kulturutbud, wellnessfaciliteter, gastronomiska upplevelser och nattliv. Ett turistmål med spännande arrangemang och underhållning. Gå inte miste om ett besök här!

  Timmendorfer Strand
  Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen.
 • Herrenhaus Stockelsdorf (21.6 km)

  Herrenhaus Stockelsdorf är en fantastisk gammal herregård från 1761, som har varit hem för flera betydelsefulla medborgare och även varit i bruk som en skola. Idag används herrgården för kulturella evenemang, såsom konserter och utsällningar, och här finns det även en restaurang. En del av det stora grönområdet omkring herrgården är idag ett vackert parkområde där besökare kan storsa runt och njuta av naturen i Norstyskland under en minisemester!  Minisemester vid Lübeck och besök på Herrenhaus Stockelsdorf från 1761.

  Åk på minisemester med familj kring Lübeck och besök en charmig herrgård från 1761, som idag används för kulturella evenemang och utsällningar, samt husar en restaurang.

  Billig kör själv semester nära Lübeck

  Njut av en minisemester eller weekendresa i närheten av Lübeck

  Herrenhaus Stockelsdorf
  Minisemester vid Lübeck och besök på Herrenhaus Stockelsdorf från 1761.
 • Hansaparken (23.2 km)

  För er som reser med barn i familjen så finns det inget tvivel om att barnen kommer uppskatta en tur till Nordtysklands största nöjespark, Hansaparken. Nöjesparken ligger ca 30 km norr om Lübeck i staden Sierksdorf och hit tar ni er enklast med bil. Mer info om öppentider finns på parkens hemsida med information på tyska, engelska och danska.

  Hansaparken
  Nordtysklands största nöjespark Hansapark ligger i staden Sierksdorf, ca 30 km norr om Lübeck.
 • Lübeck (19.9 km)

  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser. Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden. Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

  Lübeck
  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust.
 • Eutin (33.5 km)

  Bila i Europa och Tyskland och besök staden Eutin, som är en över 1000 år gammal stad där flera av husen i innerstaden är över 300 år gamla. Stadens marknadsplats vid gågatorna fungerar som ett naturligt centrum i staden, där ni kan slappna av på ett av de många kaféerna. Härifrån kan ni sedan enkelt ta er runt bland de shoppingvänliga gatorna. När ni befinner er i staden bör ni även passa på att besöka Eutiner slottet, som idag är ett museum där ni kan få en spännande och lärorik rundvisning. Dessutom finns här en otroligt vacker och rogivande spaträdgård med tusentals rosor. Eutin är väl upplagt att besöka under en bilsemester i Tyskland. Strax utanför staden kan det även rekommenderas att passa på att besöka jaktslottet vid Ukleisee. 


  Eutin
  I Eutin finner ni bland annat Eutin Slott som numera är omgjort till ett museum.
 • Neustadt in Holstein (29.5 km)

  Staden Neustadt in Holstein är en trevlig liten hamnstad vid Östersjökusten. Staden har en lång historia och det finns massor av sevärdheter att uppleva, som bland annat den vackra kyrkan, Stadtkirche Neustadt, samt de många små butikerna och det livliga kafélivet och även många bra restauranger som serverar alla havets läckerheter. Besök också zeiTTor, ett modernt och interaktivt museum, med bland annat utgrävningar från det arkeologiska området Marienbad. Museet visar Neustads historia från medeltidens stadsliv och hantverk fram till 2000-talet och blickar även mot framtiden. Det passar för hela familjen.

  Neustadt in Holstein
  I Neustadt in Holstein kan ni ta del av stadens historia, sevärdheter, butiker och kaféliv
 • Tigerpark Dassow (34.4 km)

  Denna familjevänliga upplevelse- och tigerpark är en av Europas största tiger- och lejonanläggningar. Parken, som öppnade 2003, har vuxit till ett 5 hektar stort område, där besökarna, förutom de många tiger- och lejonarterna, kan se bl.a. lamadjur, dromedarer och alpackor.

  Tigerpark Dassow
  I Tigerpark Dassow kommer man riktig tätt inpå de vackra rovdjuren.
Mer info

Karta

Maritim Strandhotel Travemünde
Trelleborgallee 2, 23570 Lübeck-Travemünde