Badsemester på mysiga Ostseehotel Midgard vid Östersjökusten

Svenska | SEK

Ostsee Resort Damp

Upplev en trevlig familjesemester med enormt aktivitetsutbud

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Nyrenoverat hotellresort med vikingtema
 • Inkluderad dryck till middagen
 • Tillgång till saltvattenspool och bastu
964:-
3~8 dag från
1.439.-

Stort paket inkl. dryck till maten

Stor resort med vikingatema

3 dagar
Från 1.439,- / spara upp till 293,-
Spara
4 dagar
Från 2.249,- / spara upp till 395,-
Spara
5 dagar
Från 2.979,- / spara upp till 506,-
Spara
6 dagar
Från 3.689,- / spara upp till 657,-
Spara
8 dagar
Från 5.099,- / spara upp till 964,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum (twin)

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé inkl dryck
 • Fri entré till havsvattenspool
 • Tillgång t bastulandskapet
 • Gratis entré till inomhuslekplats
Risskov Paket

Upplev en oförglömlig vistelse på denna  ca 65 hektar stora hotellresort, som ligger direkt vid Östersjön mellan Kiel och Flensburg. Här hittar ni ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för hela familjen i ett äkta semesterparadis: allt från vacker sandstrand, båthamn och en mängd sport- och fritidsanläggningar till en fantastisk vattenpark, wellness och en inomhus actionpark.

Hotellet erbjuder

Rymliga och välskötta Ostseehotel Midgard har mer än 400 rum och är lugnt beläget direkt vid Östersjökusten i Schleswig-Holstein, mellan Flensburg och Kiel. Spritt över det ca. 65 hektar stora området finns en shoppingpromenad med bland annat stormarknad, bageri och diverse andra butiker. Det finns även vattenpark, sandstrand, småbåtshamn, wellness, gym, lekplats, inomhusaktivitetspark och en mängd sport- och fritidsanläggningar som vattenskidor, båtuthyrning, paddling, wakeboard, minigolf, volleyboll och mycket mer.

Restauranger

Området erbjuder tre restauranger, inklusive en à la carte-restaurang och två bufférestauranger. Dessutom kan du njuta av stranden och cocktailbar, amerikansk snackbar och flera andra barer och kaféer.

För barn

Vid Ostseehotel Midgard har ingen i familjen tråkigt! Barn i åldern 1-12 år kan roa sig med inomhusklättring, bollhav, barndisco och mycket mer i "Kids Club". Och den 3 500 kvm stora inomhusparken har en skatepark (även lämplig för rullskridskor), klättringstorn, squashbana, tennisbanor, badmintonbana, bågskytte och en ännu mer.

Vattenlandet

Anläggningens egna badland är utrustat med laserprojicerade polarljus och vattenrutschbanor med LED-effekter. Det finns både inomhus- och utomhuspooler samt barnpool.

Wellnessavdelning

Wellnessområdet sträcker sig öve enr 4 000 m² stor yta och erbjuder en vacker utsikt över Östersjön. Det finns det saltvattenpool, flera olika bastur och massage- och skönhetsbehandlingar i alla olika former.

"Entdeckerbad" ingår inte i paketet.

Om rummen

Hotellets dubbelrum har nyligen renoverats och erbjuder ren 25 m² komfort och är utrustade med eget badrum och toalett med telefon, platt-TV (inkl. 2 danska kanaler), två enkelsängar och en balkong med trädgårdsmöbler. Pga brandrisk får högst 3 personer (två vuxna och ett barn under 14 år) bokas per rum. De nyrenoverade rummen ligger i sidobyggnaden som heter Ostseehotel Midgard och det är i denna byggnad som rum kan bokas.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

130 km från
Travemünde, Tyskland
270 km från
Rostock, Tyskland
390 km från
Öresundsbron
400 km från
 Sassnitz, Tyskland
410 km från
Helsingborg, Sverige
420 km från
Göteborg, Sverige
420 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Kappeln (16.1km)

Boka en billig kör själv semetser hos Risskov Bilsemester och passa på att besöka den lilla hamnstaden Kappeln, som har fått sitt namn efter Sankt Nikolaj-kapellet. Här finns det sista ”sill-staketet” i Europa, och vad är då det? Jo, ett ”sill-staket” är en trätratt i vattnet för att leda sill som kommer in med tidvattnet rakt in i fiskarnas nät.

Stadens största sevärdhet är den holländska väderkvarnen, Amanda, som byggdes år 1888 och som användes för att mala korn men som också var stadens sågverk fram till 1964. Väderkvarnen har renoverats flera gånger och på grund av detta är den fortfarande i mycket gott skick. Idag har den också ett eget litet väderkvarnsmuseum och från väderkvarnen har man en fantastisk utsikt över Kappeln och Slien. Med sina 30 meter är den också den högsta väderkvarnen i Slesvig.

Eckenförde (21.7km)

Staden har en mörk historia då pesten härjade på 1600-talet och det plundrades under både det trettioåriga kriget och under Napoleonkriget.

Promenera in till centrum av Eckernförde och se det gamla rådhuset från 1500-talet, som stod i bruk fram till 1984. Idag hyser rådhuset ett museum över staden. Här berättas den spännande historien om stadens utveckling från 1200-talet fram till idag. Fortsätt promenaden genom staden och bege er norrut över träbron mot Borby-kyrkan som är en vacker stenkyrka från 1100-talet. Kyrkan är en av de äldsta i södra Slesvig. Inte långt från kyrkan hittar ni Ostsee Info-Center som ligger vid vattnet, och här finns flera utställningar om Östersjön. Ni kan även lära er mer om djur- och växtlivet i havet samt dess förunderliga geologiska historia. En upplevelse som passar hela familjen.

Gammelby (21.6km)

Bila i Europa och kör till Nordtysland, boka billigt hotellpaket med Risskov Bilsemester och ta med familjen på minisemester. Under året finns det många möjligheter till aktiviteter i och runt Gammelby. Gå en trevlig promenad vid sjön Windebyer Noor. Sjön var en gång ansluten till Östersjön, men under istiden blev sjöns utlopp delvis blockerat. År 1929 byggdes en damm, men idag planeras för att öppna strömmen till Östersjön igen. I sjön hittades mosslik och fossiler, som kan ses idag på Gottorps slottsmuseum i Schleswig.

Sønder Brarup (26.8km)

Det lilla samhället Sønder Brarup omges av vacker natur med det slesvig-holsteinska backlandskapet i bakgrunden. Det är endast 10 km till närmaste strand och ni kan uppleva det vackra området runt fjorden Schlei (Slien), som bildades under den sista istiden. Här hittar ni också ett utmärkt läge att fiska.

Samhället har en dansk prägel med både tyska och danska skolor. Sönder Brarups danska skola är en av de största danska skolorna i Sydslesvig. I samhället finns också en dansk församling som invigde sin nya träkyrka i december 2002.

Schleswig (42.1km)

Schleswig är bara 40 km söder om den danska gränsen och erbjuder spännande historia och kultur. Staden är över 1200 år gammal och kallar sig Nordeuropas första stad. En promenad i centrum rekommenderas, där stadens katedralklockor ringer och ger tillbakablickar av Schleswigs färgstarka förflutna.

Vikingar bosatte sig längs fjorden Schlei, varför området under 200 års tid var en ekonomisk knutpunkt. Senare tog hertigarna av Gottorp över staden Schleswig som sin maktbas från 1600 till 1800-talet. Detta historiska arv kan man fördjupa sig ytterligare i, på något av stadens många museer.

Gottorp Slott (39.5km)

Bila till Tyskland och boka billigt hotell i Slesvig-Holste där ni kan besöka Gottorp slott med sin vackra barockpark och tre museum; hembygdsmuseet för konst, kulturhistoria och arkeologi.

Slottet ligger vid fjorden Schlei, och har haft stor betydelse i många krig mellan de danska kungarna och hertigarna av Gottorp.

Frederik I egerade Danmark från Gottorp slott.

Tiergehege Tannenberg (47.6km)

Tiergehege Tannenberg är ett härligt naturområde på omkring 40 hektar beläget vid Östersjökanalen norr om Kiel. Området präglas av stora skogar, idylliska ängar, ystra bäckar och fina dammar. Djurlivet inkluderar många arter som t.ex. skotsk höglandsboskap, vildsvin, baggar, rådjur och dovhjort. De ofarliga djuren vandrar fritt, medan de farliga finns på stora inhägnade arealer.

Kiel (50km)

Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest.

Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

Golf & Landclub Uhlenhorst (46.3km)

Åk på golfsemester och bila i Tyskland. Bo billigt i närheten av Kiel och besök Golf och Landclub Uhlenhorst, som är en dröm för golfare. Klubben ligger ca 12 km norr om Kiel centrum och erbjuder 150 hektar gröna greener och natursköna omgivningar som ger dig den perfekta miljön för en bra golfbana.

Rendsburg (46.8km)

Rendsburg ligger i hjärtat av Schleswig-Holstein vid Kielkanalen. Den spännande staden har mycket att erbjuda och lämpar sig väl för ett familjebesök. Det finns en blå linje, som är en del av stadsbilden, leder er på en ca 3,2 km promenad runt innerstaden förbi de mest intressanta platserna och byggnaderna i Rendsburg. Till dessa räknas bl. a. det judiska museet i Dr. Bamberghus på Princess Street, som berättar om judisk historia och kultur i de tyska hertigdömena, en mycket intressant utställning som tar besökarna på en social- och konsthistorisk resa genom tyskjudiska liv.

Ett annat stopp längs den blå linjen är S:t Marienkirche, som är en medeltida kyrka som byggdes omkring år 1330. Kyrkan har en barock dopfunt från 1700-talet, ett vackert högaltare och den kungliga boxen avsedd för Frederik den IV med mycket fina snidade stolar. Högaltaret skapats år 1647 av Henning Clausen.

Vidare leds ni till det gamla rådhuset från år 1566, som kan besökas genom guidade turer. Den gamla järnvägsbron är också värd ett besök.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Gammelby

Inkl 3-rättersmeny

Östersjökusten

Upplev Nordtyskland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet och parkering

383:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Njut av utflykter i Schleswig Holstein

Läs mer

Hotel Seelust

Uppehåll med frukostbuffé

Östersjökusten

Alldeles vid Östersjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet

230:-
Endast
1.149.-

Visa karta

Historiska Eckernförde

Läs mer

Stadthotel Eckernförde

Uppehåll med frukostbuffé

Östersjökusten

Populärt turistmål

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 övernattningar
 • 2 x frukost
 • kaffe och te
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten på rummet

175:-
Från endast
1.219.-

Visa karta

Semester vid Östersjön

Läs mer

Schlei Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Östersjökusten

Nordtyske upplevelser

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 1 fl. Flensborg öl*
 • 1 fl vatten på rummet

179:-
Från endast
839.-

Visa karta

Trivsamt hotell i Kappeln an der Schlei

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.