Billig spa weekend i Sverige på Tyringe Kurhotell

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Tyringe Kurhotell

I Skåne är allt nära, speciellt när ni bor på Tyringe Kurhotell

Hotell som slog upp portarna redan 1905
Bastu och gillestuga med biljardbord och sällskapsspel
Hyr cyklar på hotellet
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Bastu
 • Massage mot avgift
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund

Om hotellet

Tyringe Kurhotell slog upp portarna för besökare första gången 1905 och var då helt nybyggt. Under 1930-talet var hotellet ett av Sveriges mest välbesökta kurhotell för rekreation i den rena skogsluften. Under 60- och 70-talet omvandlades hotellet till ett glittrande danspalats välkänt i hela södra Sverige. I början av 2000-talet totalrenoverades och moderniserades hela hotellet, och man tog också stor hänsyn till byggnadens stora historiska värde och ursprungliga utseende. Idag kan man åter ta sig en tur hit för att ladda batterierna, och nu som förr månar personalen om god personlig service. 

Hotellet erbjuder

Hotellets restaurang serverar dagens lunch måndag – fredag. Restaurangen har även öppet på kvällen, då ni kan avnjuta en smakrik kvällsbuffé. 

I hotellets lounge, Ruts Gillestuga, kan man roa sig med biljardbord, dart och sällskapsspel samt TV med fullt Viasatprogram. Hotellets bastu är tillgänglig på förfrågan. Om ni önskar massage (mot avgift) måste denna bokas direkt med hotellet senast 14 dagar före ankomst. Cyklar går att hyra, kontakta bara hotellet innan ankomst för att boka dem. Det finns också mycket goda konferensmöjligheter om du reser till Tyringe för att jobba. Parkering och WiFi är gratis. 

Rummen

Hotellet har 34 fräscha rum i olika rumskategorier. Alla rum har bad/dusch, toalett, plattskärms-TV och gratis WiFi. 

Vänligen observera att

Bastu tillgänglig på förfrågan. Cykeluthyrning på förfrågan.
Önskar ni massage skall detta bokas minst 14 dagar innan.

Vänligen observera att kvällsmåltiden är varmrätt från buffé.

OBS! Julbordspaketet innehåller julbord en kväll. Det finns restaurang i Tyringe för middag den andra kvällen, men detta ingår alltså inte i paketet och arrangeras heller ej av Risskov Bilsemester.

Mer info

Värt att se

 • Wittsjö GK (32.3 km)

  Wittsjö Golfklubb ligger i Vittsjö, ca 1,8 km från Markeryd. Golfklubben erbjuder golfpaket och har även en golfskola for nybörjare. Har finns golfbanor som passar bade nybörjare och erfarna golfare. Skogsbanan ligger inbaddad i skönt naturområde omringar av lövskog med variationsrika hål. Banan erbjuder bade spel med 9 samt 18 hål.

  Wittsjö GK
 • Wanås Slott (33.4 km)

  Wanås Slott har anor ända tillbaka till Snapphanetiden, men är idag mest känt för sina fantastiska moderna konstutställningar. I en stor park bakom slottet visas modern "utomhus konst" i storformat. Slottet är mycket vackert, liksom parken, även om man inte är konstfantast.

  Wanås Slott
  Wanås Slott i Göingebygden. Vägen dit kan vara resan värd, eftersom den är mycket vacker.
 • Markaryd (45.1 km)

  Besök den småländska tätorten Markaryd med knappt 4.000 invånare under en kör själv semester med billigt hotellpaket bokat hos Risskov Bilsemester. Området Markaryd erbjuder ett mångfald av natur upplevelser såsom kanotpaddling, bad och fiske i flera av sjöarna som omger samhället. Tätorten ar aven kand for sitt utbud av konst och kultur historia, i området finner du bland annat ett Vavskedsmuseum och tillverkning av konst och porslin.

  Markaryd
  Markaryd bjuder på kanotpaddling, bad och fiske i Smålands vackra sjöar
 • Åsarundan (45.3 km)

  För er som är ute efter en aktiv vistelse i Markaryd rekommenderas en cykeltur längs å, sjö och genom skog. Åsarundan är en 30 km lång vacker runda med flertal servärdheter längs med vägen. Markaryda äldsta hus (Brattatorpet), Ulvsbacks Prästgard och Gräddhyllans Lantcafe är några av de. Rundan passar perfekt för er som är ute efter en kombination av härliga skogsvägar och branta backar.

  Åsarundan
  Åsarundan
 • Kristianstad (46.5 km)

  Kristianstad, som är en gammal residens- och regimentstad, är en trevlig shoppingstad med härlig småstadsstämning. Njut av mysiga caféer och små butiker. Strosa längs gågatan och njut av stämningen. Utanför staden ligger den underbara kusten längs Hanöbukten och inåt landet finns massor av slott och vacker natur att besöka.

  Kristianstad
  Treenighetskyrkan i Kristianstad är väl värd ett besök
 • Kanotpaddling i Lokasjön (49.0 km)

  Att paddla kanot i Smålands älg och skogslandkap är en fantastisk naturupplevelse för hela familjen. Sydsvenska kanotleasingen erbjuder kanotturer och uthyrning av kanoter vid Lokasjöns östra sida. I centret erbjuds ni full utrustning, information om och kartor över de olika kanotlederna. Transport av kanoterna kan erbjudas till och från önskad start och slutdestination och parkering finns att tillgå vid kanotcentrat. Att paddla kanot och njuta av sommararens sköna solnedgangar rekommenderas starkt av centrats personal. Boka billigt hotellpaket och barnvänligt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på en bilsemster tillsammans med familjen!

  Kanotpaddling i Lokasjön
  Kanotpaddling i vacker natur på Lokasjön under er bilsemester.
 • Båstad (67.8 km)

  Båstad är en exklusiv badort, mest känd för sina tennisveckor då världens bästa tennisspelare kommer till Båstad för att delta i den fjärde äldsta Grand Prix turneringen, Swedish Open i Båstad. Även när tennisturneringen inte pågår, finns det massor att göra i staden. Båstad är även känt som en konststad och det finns många olika gallerier och butiker att besöka.

  Båstad
  Båstad är en badort, som hyser tennisturneringen Swedish Open varje sommar
 • Lunds Domkyrka (67.0 km)

  Vi kan också rekommendera ett besök till Lunds Domkyrka, som invigdes redan år 1145. Idag är den Sveriges mest besökta kyrka, med över 700.000 besök årligen. I kyrkan hittar du bland annat det populära astronomiska uret, som spelar två gånger varje dag och i kryptan finns Jätten Finn.

  Lunds Domkyrka
  Lund vackra domkyrka
 • Sofiero Slott (65.3 km)

  År 1866 lät kronprins Oscar och hans hustru Sophia bygga sommarslottet Sophie-ro. Det ligger alldeles vid havet bara ett par kilometer norr om Helsingborg. Sofiero är kanske mest känt för sin rhododendronsamling, och den är också Sveriges största och över 100 000 trädgårdsintresserade besökare kommer varje år.

  Sofiero Slott
  Besök vackra Sofiero Slott
 • Dressin och Tågturer (69.2 km)

  Genom att hyra dressin eller åka rälsbuss i Strömnäsbruk får ni chans att se naturen från en annan vinkel och avnjuta en naturupplevelse från spåret. Här rekommenderas det att ta med en egen picknick och avnjuta lunch eller fika någonstans mellan rälsens spår som går mellan Strömnäsbruk och Axhult. Kortare turer erbjuds även mellan Strömnäsbruk och Traryd. Möjlighet till att cykla på egen hand finns, likasa som att hyra dressin eller åka med på rälsbuss. Både enkel och tandem alternativ erbjuds.

  Dressin och Tågturer
  Åk dressin eller rälsbuss i Strömnäsbruk
Mer info

Karta

Tyringe Kurhotell
Sanatorievägen 15, 282 31 Tyringe

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~13 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 13~100 i extrasäng 40% Rabatt