Minisemester på Vejlsøhus Hotel i Silkeborg

Svenska | SEK

Vejlsøhus Hotel

Naturskönt läge, perfekt för naturälskare och familjer

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Gratis inträde till AQUA Akvarium och Dyrepark
 • Natur och kultur utanför dörrarna
 • Aktiv semester i Silkeborg nära Gudenåen
690:-
3~4 dag från
1.689.-

Inkl halvpension

Mitt i Silkeborgs fina natur

3 dagar
Från 1.689,- / spara upp till 431,-
Spara
4 dagar
Från 2.489,- / spara upp till 691,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x huvudrätt
 • 1 x Gratis entré till Aqua
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Vejlsøhus Hotel har ett naturskönt läge vid Silkeborgsöarna, endast en kort promenad från shoppingutbudet och kulturlivet i Silkeborgs charmiga centrum. Här erbjuds ni en utmärkt utgångspunkt för en trevlig semester med massor av upplevelser och härlig natur.

Hotellet erbjuder

Den vackra vita huvudbyggnaden är beläget mellan Silkeborgsöarna och fungerade tidigare som ett sanatorium. Idag är byggnaden fullt renoverad och erbjuder en utmärkt utgångspunkt för en aktiv semester eller familjesemester i en modern och bekväm miljö.

Hotellet ter sig särskilt bra för naturälskare och det natursköna läget ger er goda möjligheter att ta del av utomhusaktiviteter, som vandring och cykling. Samtidigt finner ni Silkeborgs kulturella centrum och goda shoppingutbud endast en kort promenad bort. Dessutom bor ni endast ett stenkast från Nordeuropas största färskvattenakvarium, ’AQUA Akvarium og Dyrepark’, där ni bjuds på gratis inträde inkluderat i ert hotellpaket.

Vejlsøhus Hotel erbjuder också cykeluthyrning så ni smidigt kan ta er runt i de vackra områdena och utforska Gudenåen.

Varje morgon serveras en stor och god frukostbuffé på hotellet. Den trevliga restaurangen serveras också middag, och drinkar finns att beställa i den stämningsfulla baren.

Gratis parkering vid hotellet och trådlöst internet erbjuds.

Om rummen

Vejlsøhus Hotel har 49 individuellt inredda rum där ni erbjuds en bekväm bas under er vistelse. Välj mellan boende i enkelrum och dubbelrum. Dubbelrummen har dessutom möjlighet till en eller två extrabäddar.

Samtliga rum är utrustade med eget badrum, hårtork, bekväma sängar, skrivbord, TV, samt kaffe och te-faciliteter.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

220 km från
Göteborg, Sverige
310 km från
Öresundsbron
460 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

AQUA Akvarium och Djurpark (0.1km)

Möt de fascinerande danska djuren, som lever i sin naturliga miljö i AQUA. Se uttern jaga i sjön och möt de fräcka tvättbjörnarna, som älskar att slåss och leka. Vidare finns storkar, huggormar och jättegulliga nyfikna vildsvinskultingar.

Barnen kommer garanterat att ha kul på den stora vattenlekplatsen, som erbjuder timmars vattenkamp. Skjut pa de andra med vattenkanon, prova olika vattenexperiment eller ta en tur genom vattentornet, om nerverna klarar det!

Pa omradet finns ocksa ett stort sötvattensakvarium med bl.a. gäddor och rekordstora jättemalar, som kan sluka en hel and, om de far lust. Ett besök på en sjöbotten med torra fötter är en spännande upplevelse för hela familjen.

På fjärde våningen finns kräldjur, insekter och Mörkerakvariet, som har lovat att inte avslöja vilka som bor där, för det måste upplevas.

Avsluta besöket med ett besök i cafédeen, där det serveras ekologiska rätter i både vuxen- och barnstorlek.

Museum Jorn (1.2km)

Besök det spännande Museum Jorn i Silkeborg, som visar målningar, teckningar, grafik och keramik skänkt av den danske konstnären Asger Jorn under åren 1953 - 1973. Museet, som ligger i ett fint parkområde vid Gudenån, visar, utöver Asger Jorns verk, också olika skiftande utställningar.

Museum Silkeborg (2.5km)

Besök Museum Silkeborg i Hovedgården - Silkeborgs äldsta byggnad. Museets största attraktion är den världsberömde Tollundmannen, som blev funnen i en mosse vid Bjældskovdal år 1950. Tollundsmannen levde omkring övergången från brons- till järnåldern. Vidare finns den något mindre kända Elling Kvinde, som man fann i samma mosse 12 år tidigare och som tros ha levt samtidligt med Tollundsmannen.

På museet finns också många andra forntidsfynd.

Hjejlen (2.6km)

Ta en tur på Silkeborgsjöarna med Hjejlen, som är världens äldsta koldrivna ångbåt. Det präktiga fartyget firade sitt 150 årsjubileum 2011 med deltagande av Drottning Margarete. Upplev den jylländska naturen från vattnet samtidigt som ni får ta del av Hjeljens historia. Gör ett stopp vid Himmelbjerget, promenera upp på toppen och bedåras av den vidunderliga utsikten. Detta är ett härligt utflyktsmål varesig ni är på minisemester, familjesemester eller bara en kortare och billig weekend i Danmark! 

Gudenå (2.4km)

Bila till Danmark, njut av billigt boende, en kro-semester eller weekend och upplev Gudenå, som med sin längd av 158 km, betecknas som Danmarks längsta vattendrag. Den idylliska ån rinner genom östra och mellersta Jylland med goda förutsättningar för sportfiske och kanot- eller kajakpaddling. Vandring i naturen längs floden erbjuder upplevelser av den speciella floran och faunan, som finns vid flodbäddarna.

Silkeborg (3.2km)

Välkommen till den charmerande staden Silkeborg och Danmarks största sammanhängande skogsområde. Kombinationen av skogen och det otroliga sjösystemet gör att naturen erbjuder ett aktivt friluftsliv, som med fördel kan avslutas med ett besök på någon av stadens trevliga serveringar.

Här finns något för alla smaker oavsett intresse och ålder. Besök t.ex. Badeanstalten under Silkeborg Bibliotek och njut av ångbad, örtbad, lerbad eller saltbad i de nostalgiska omgivningarna. Tag med barnen till Nordeuropas största sötvattensakvarium, AQUA, och/eller hyr en kanot, simma och bada i sjöarna och upplev ett stycke av Danmarks finaste natur vid Gudenån.

Labyrinthia (7.1km)

Labyrinthia vid Silkeborg är en skojig utflykt för hela familjen. Labyrinthia är en temapark med labyrinter och andra utmaningar. Här kan ni prova er balans och motoriska färdigheter på ett naturligt och ohögtidligt sätt.

Silkeborg rovfågelshow och bisonfarm (13.4km)

Se de eleganta örnarna, extremt snabba falkarna och viga hökarna. De både underhållande och nydanande showerna visar de otroliga flyg- och jaktinstinkterna hos rovfåglerna. Prova på att hålla en rovfågel eller uggla på din egen hand! De verkar större på armen än när de fyget.

Efter showen finns möjlighet att gå på upptäcktsfärd i "Ugleskoven" och möta världens största ugglor, som bor i träden. Att hitta ut ur skogen är ibland svårt - det är ett virrvarr av stigar, men ingen har blivit fast där.

Möt också de enorma bisonoxarna! Tag turen med traktorprärievagnen och hör den sällsamma historien om bisonoxarnas vandringar och hur de var livsnödvändiga för indianernas överlevnad och till slut blev utrotade av nybyggarna.

En spännande tur för både barn och vuxna mitt i naturens egen friluftsscen.

Himmelbjerget (15.6km)

Åk på billig bilsemester till Mittjylland och bestig Himmelberget, dit ni antingen kan ta er med hjulångaren Hjeljen, bil eller cykel, och upplev den fascinerande naturen. Himmelberget är 147 meter högt och har sedan 1800-talet besökts av tusentals turister. Njut av utsikten från några av de manga utiktsplatserna!

Energimuseet (27.7km)

Njut av en billig minisemester på Jylland och besök detta energimuseum. Energimuseum erbjuder upplevelser med många ampere och volt. Utställningen sträcker sig över hela 15 000 kvm och ger en spännande bild av våra energikällor. Åldern på besökarna spelar ingen roll. Alla har roligt här. Aktivera era mobiltelefoner och gå på en energifylld skattjakt i den spännande utställningen! Gå på upptäcksfärd i de olika husen, som är fyllda av elapparater från olika tider, prova solceller och se hur vindkraftverk fungerar. Missa inte 2 meter långa gnistan i högspänningslaboratoriet eller se den otroliga utvecklingen av den elektriska kommunikationshistorian, från telegrafens tid till vår nutida masskommunikation. På energimuseet pågår också olika specialutställningar året runt. Museet passar bra som en spännande familjeutflykt.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Dania

Inkl. huvudrätt i Brasserie

Östra Jylland

Centralt i Silkeborg

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 1 huvudrätt i Brasserie Underhuset
 • Gratis internet
 • Centralt läge

845:-
Från endast
1.549.-

Visa karta

Nyrenoverat hotell på Silkeborgs torg

Läs mer

Låsby Kro

Härlig natur och upplevelser

Östra Jylland

Krosemester på Jylland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

612:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Mysig krosemester mitt på Jylland

Läs mer

Gl. Skovridergaard Hotel

Inkl halvpension

Östra Jylland

Naturskönt hotell i Silkeborg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x huvudrätt
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

543:-
Från endast
1.689.-

Visa karta

Naturskönt läge

Läs mer

Svostrup Kro

Inkl. halvpension

Östra Jylland

Krosemester vid Silkeborg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering

557:-
Endast
1.549.-

Visa karta

Krosemester vid Silkeborg

Läs mer

Gjern Hotel

med delat bad / toalett

Östra Jylland

Nära Silkeborg och Århus

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbricka med kaffe
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

429:-
Endast
839.-

Visa karta

Charmigt hotell nära Silkeborg

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.